Sayfa 841/1003 ÝlkÝlk ... 341741791831839840841842843851891941 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 6,721 - 6,728 arasý.

Konu: Viop LXIII

  1. Þimdi bakýn gençler burada kýçý kadayýf olmuþlar zaten neyin ne olduðunu da kendilerinin ne olduðunu da biliyorlar. O yüzden sözüm size.
    Bi adamýn soyadý öztürkse kesin bir bulasiklik vardýr. Bi adam sürekli muslumanligina vurgu yapýyorsa imanýndan þüphesi vardýr. Bi adam sürekli doðruluktan dem vuruyorsa kesin yalan söylüyordur ya da söyleyecektir. Hiç þaþmaz.

  2.  Alýntý Originally Posted by ALPER Yazýyý Oku
    Şimdi bakın gençler burada kıçı kadayıf olmuşlar zaten neyin ne olduğunu da kendilerinin ne olduğunu da biliyorlar. O yüzden sözüm size.
    Bi adamın soyadı öztürkse kesin bir bulasiklik vardır. Bi adam sürekli muslumanligina vurgu yapıyorsa imanından şüphesi vardır. Bi adam sürekli doğruluktan dem vuruyorsa kesin yalan söylüyordur ya da söyleyecektir. Hiç şaşmaz.
    Ekleme yapayim. devamli yargi bagimsiz diye adalet bakani aciklama yapiyorsa onda da sikinti vardir.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  3.  Alýntý Originally Posted by snob77 Yazýyý Oku
    ...
    Kotulugu tercih edenler dinin muhatabý deðil.Ama iþin garibi bu din ve evrim tartýþmalarýný sürekli yapanlar zaten dininde muhatap almadýðý kitle.Ýnsan ruhu/enerji iyi huyludur.Biz seçimle onu kötü huylu/kanser yaparýz.Sonra da bu seçimle kendimizle ve iyilikle mücadelemiz hiç bitmez.
    Güzel tespit

    Bu forumda da çok sýk yapýlýyor.

    Biri gelir dinle ilgili bir yazý atar ortaya sonra çeker gider. Fitne ve fesatlýk tohumu ekimi diyebiliriz bu duruma kötülük de denilebilir çünkü toplum huzuru gibi forum huzuru da olmalý.
    Neyise
    Bizde baþlarýz tartýþmaya.
    Hamdým Piþtim Yandým

  4. Mert ve KAREKTERLÝ insan kime yazýyorsa adýný (nick) yazar.
    Ýnsan hiçbir þeyle gelir. Her þeyin peþine düþer.
    Sonra, her þeyi býrakýp hiçbir þeyle gider. ...Majhul

  5.  Alýntý Originally Posted by ALPER Yazýyý Oku
    Þimdi bakýn gençler burada kýçý kadayýf olmuþlar zaten neyin ne olduðunu da kendilerinin ne olduðunu da biliyorlar. O yüzden sözüm size.
    Bi adamýn soyadý öztürkse kesin bir bulasiklik vardýr. Bi adam sürekli muslumanligina vurgu yapýyorsa imanýndan þüphesi vardýr. Bi adam sürekli doðruluktan dem vuruyorsa kesin yalan söylüyordur ya da söyleyecektir. Hiç þaþmaz.

  6. #6726
    Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Eskiþehir / Duhul 2007
    Yaş
    55
    Gönderi
    5,251
    Bugün MART vadeli VIOP kontratlarýnýn son iþlem günüdür. Yatýrýmcýlarýmýz MART vade pozisyonlarýný, kendileri kapatmadýðý takdirde gün sonu gelecek olan nihai uzlaþmaya göre Borsa tarafýndan otomatik olarak kapatýlacaktýr. Ayrýca Borsa diðer bir vadeye geçiþi yapmayacak olup konu ile ilgili yatýrýmcýlarýmýza bilgi vermeniz rica olunur.

    Fiziki teslimata konu olacak Pay vadeli ve opsiyon sözleþmelerinde hisse alým son tarihi bugündür.

    Alýþ yönlü olup kapatýlmayan ve fiziki uzlaþý sonrasý cari hesap öz kaynak oraný %35 altýnda kalacak olan hesaplardaki pay vadeli kontratlar ile satýþ yönlü kapatýlmayan pay vadeli kontratlarda kurumumuzun re ‘sen satýþ hakký bulunmaktadýr. Bu kontratlarda 16.45’ten önce gerekli aksiyonun alýnmasý önem arz etmektedir.


    Vadeli iþlem Sözleþmeleri



    • BÝST 30 Endeks Vadeli Ýþlem sözleþmesinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, dayanak varlýk olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son iþlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikasý süresince ilan edilen endeks deðerlerinin zaman aðýrlýklý ortalamasý ile BIST 30 Endeks kapanýþ deðerinin sýrasýyla %80 ve %20 oranlarýyla aðýrlýklandýrýlmasý ile hesaplanan deðerin en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý ile elde edilen deðerdir.



    • Dolar/TL Vadeli Ýþlem sözleþmesinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, TCMB son iþlem günü saat 15.30 itibari ile açýklayacaðý USD ALIÞ VE SATIÞ kurlarý ortalamasý.



    • Euro/TL Vadeli Ýþlem sözleþmesinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, TCMB son iþlem günü saat 15.30 itibari ile açýklayacaðý EURO ALIÞ VE SATIÞ kurlarý ortalamasý.



    • Euro/Dolar Vadeli Ýþlem sözleþmesinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, TCMB’nin son iþlem gününde açýkladýðý gösterge niteliðindeki Euro/Amerikan Dolarý çapraz kurudur.



    • Ýngiliz Sterlini/Dolar Vadeli Ýþlem sözleþmesinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, TCMB’nin son iþlem gününde açýkladýðý gösterge niteliðindeki Ýngiliz Sterlini/Amerikan Dolarý çapraz kurudur.



    • Pay Vadeli Ýþlem sözleþmelerinde; uzlaþma þekli fiziki teslimattýr, otomatik kapatma söz konusu deðildir. Vade sonu uzlaþma fiyatý, dayanak varlýk olarak kabul edilen her payýn son iþlem gününde spot piyasadaki seansta oluþan kapanýþ fiyatýdýr. Takas süresi T+2 olarak uygulanýr.



    • Altýn Vadeli Ýþlem sözleþmelerinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, son iþlem günündeki Londra’da öðleden sonra altýn fiyat sabitleme seansýnda oluþan altýn Dolar/Ons fiyatýnýn Merkez Bankasýnýn saat 15:30’da açýklayacaðý gösterge niteliðindeki ABD dolarý alýþ ve satýþ kurlarý ortalamasý kullanýlarak TL/gr’a çevrilmesi ile bulunan deðerdir. Londra’da öðleden sonra altýn fiyat sabitleme seansý yapýlmazsa, sabah seansýnda oluþan altýn Dolar/Ons fiyatý vade sonu uzlaþma fiyatý olarak kullanýlýr.



    • Dolar/Ons Vadeli Ýþlem sözleþmelerinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, son iþlem gününde Londra’da öðleden sonra oluþan altýn Dolar/Ons fiyatýdýr. Londra’da öðleden sonra altýn fiyat sabitleme seansý yapýlmazsa, sabah seansýnda oluþan altýn Dolar/Ons fiyatý vade sonu uzlaþma fiyatý olarak kullanýlýr.



    • Dolar/Ons Gümüþ Vadeli Ýþlem sözleþmelerinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, son iþlem gününde Londra’da oluþan gümüþ Dolar/ons fiyatýdýr (ICE Benchmark Administration tarafýndan açýklanan LBMA Silver Price).



    • VÝOP-Baz Yük Elektrik sözleþmesinde, uzlaþma þekli nakdidir, vade ayýnýn her bir saati için Piyasa Ýþleticisi tarafýndan açýklanan Kýsýtsýz Piyasa Takas Fiyatlarýndan (KPTF) hesaplanan basit aritmetik ortalama son uzlaþma fiyatý olur. Bu yöntemle belirlenen vade sonu uzlaþma fiyatý en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanýr.



    Opsiyon sözleþmeleri



    • Pay opsiyon sözleþmelerinde; uzlaþma þekli fiziki teslimattýr, otomatik kapatma söz konusu deðildir.



    • BIST 30 Endeks opsiyon/Mini BÝST 30 Endeks opsiyonu sözleþmelerinde; uzlaþma þekli nakdidir.



    • Alým opsiyonlarýnda; dayanak varlýk olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son iþlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikasý süresince ilan edilen deðerlerinin zaman aðýrlýklý ortalamasý ile BIST 30 Endeksinin kapanýþ deðerinin sýrasýyla %80 ve %20 oranlarýyla aðýrlýklandýrýlmasý ile hesaplanan deðer (BÝST30 Endeks Vadeli Ýþlem Sözleþmeleri için ilgili vade ayý için hesaplanan vade sonu uzlaþma fiyatý) ile opsiyon kullaným fiyatý arasýndaki farkýn en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý sonucunda bulunur.
    • Satým opsiyonlarýnda; opsiyon kullaným fiyatý ile dayanak varlýk olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son iþlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikasý süresince ilan edilen deðerlerinin zaman aðýrlýklý ortalamasý ile BIST 30 Endeksinin kapanýþ deðerinin sýrasýyla %80 ve %20 oranlarýyla aðýrlýklandýrýlmasý ile hesaplanan deðer (BÝST30 Endeks Vadeli Ýþlem Sözleþmeleri için ilgili vade ayý için hesaplanan vade sonu uzlaþma fiyatý) arasýndaki farkýn en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý sonucunda bulunur.



    • Dolar/TL opsiyon sözleþmelerinde; uzlaþma þekli nakdidir.



    • Alým opsiyonlarýnda; vade sonu uzlaþma fiyatý, dayanak varlýk olan ABD Dolarý için son iþlem gününde TCMB’nin saat 15:30 itibarýyla açýklayacaðý gösterge niteliðindeki alýþ ve satýþ kurunun ortalamasýnýn 1.000 ile çarpýlmasý suretiyle bulunan deðer ile opsiyon kullaným fiyatý arasýndaki farkýn en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý sonucunda bulunur.



    • Satým opsiyonlarýnda; vade sonu uzlaþma fiyatý, opsiyon kullaným fiyatý ile dayanak varlýk olan ABD Dolarý için son iþlem gününde TCMB’nin saat 15:30 itibariyle açýklayacaðý gösterge niteliðindeki alýþ ve satýþ kurunun ortalamasýnýn 1.000 ile çarpýlmasý suretiyle bulunan deðer arasýndaki farkýn en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý sonucunda bulunur. Döviz opsiyon sözleþmelerinde ise karda olan opsiyonlar otomatik kullanýma konu olacaktýr.



    • *** Fiziki teslimatlý pay vadeli iþlem ve opsiyon sözleþmelerinde, Takas süresi T+2 olarak uygulanýr.


    *** Nakdi uzlaþmalý opsiyon sözleþmelerinde, üyeler tarafýndan Takasbank’a herhangi bir kullaným talimatýna gerek olmaksýzýn, vade sonunda karda olan nakdi uzlaþmalý opsiyon sözleþmelerindeki pozisyonlar otomatik olarak kullanýma konu edilir ve oluþan kullaným kar/zarar tutarlarý üzerinden hesap güncelleþtirme iþlemleri yapýlýr.
    Bear_Bull
    @BearBull26

  7.  Alýntý Originally Posted by nohut Yazýyý Oku
    Mert ve KAREKTERLÝ insan kime yazýyorsa adýný (nick) yazar.
    Sana yazdým. Hangisi zoruna gitti?

  8. #6728
    Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alýntý Originally Posted by keremalkm Yazýyý Oku
    TESLA demiþ ki;
    -Dinlerin kitaplarýný okuyup anlayana ATEÝST,
    okuyup anlamayana DÝNDAR,
    Hem okumayýp, hem anlamayana YOBAZ ..denir..
    Batý düþünürleri ve filozoflarýnýn bu tür çýkarýmlarý; tamamen HRÝSTÝYANLIK dininden çýkardýklarý sonuçlardýr.Hristiyanlýk dinini ne zaman reforme ettiler ve dini sadece vicdanlara mahkum ettiler,o zaman geliþtiler.

    PAPANIN-KÝLÝSENÝN mutlak diktasý ve aklý öteleyen-sorgulamayý yasaklayan icratlarý 1500 yýlýna kadar AVRUPADA kabuslara ve katliamlara(cadý avý) sebep olmuþtur.ENGÝZÝSYON mahkemeleri ve zulumleri web de var..

    KURANDA defalarca,düþünün-tefekkür edin.Kainatýn yaratýþýný-evreni-2 hücreden yaratýlmayý vs...KURANDAonlarca kez insanlýðý düþünmeye-muhakemeye sevk eden açýk ayetler vardýr.

    Ýlk ayetleri ,OKU,olan bir dinden bahsediyoruz.ÝSLAM ALEMÝ ne zaman KURAN-AYETLERÝ esas alan bir eðitim -bakýþa sahip olduysa o zaman en ileri medeniyete sahip oldu.1.300 yýlýna kadar matematik-astronomi ve týp alanýnda yapýlanlar bellidir.(ayrýntýya girmeyeceðim.google bakan bulur).

    MS 1.000 lý yýllarda Baðdat'taki ilim ve kütüphaneler batýlý bilim adamlarýnýn hayaliydi ve eðitim yeriydi.(Bir MOÐOL zalimi yüzünden dünya medeniyeti 400 yýl geri gitti...)


    Ülkemin en ünlü beyin cerrahýndan birisi ne diyor..BEY. CER.PROF.ÝSMAÝL HAKKI AYDIN.,''Ben KURANI OKUDUKÇA ÝLÝMÝ ÖÐRENDÝM''

    Cerrah,ayetleri defalarca sayýyor..

    https://www.youtube.com/shorts/DX5d6...?feature=share

    Ýzafiyet(1930 yýlýnda EÝNSTEÝN tarafýndan bulundu)''sizin katýnýzda 1000 gün ,ALLAH katýnda 1 gündür''.Bu ayeti ben ÖYS FÝZÝK-3 çalýþýrken anladým.


    Hatta KURANIN teknolojik(bence) son noktayý(maddenin ýþýnlanmasý) olarak koyduðunu düþünüyorum.NEMLSÜRESÝ/40

    ''Kendisinde Kitaptan bir bilgi olan kimse ise ''Gözünü açýp kapamadan önce onu ben sana getiririm!, demiþti.[/B] (Süleyman, Belkýs'ýn) tahtýný yanýnda yerleþmiþ görünce þunu söylemiþti: ....''(taht, bir saniyede çok uzak diyardan yanýna gelmiþ)


    Görmek isteyene -muhakeme edene delil çok..Ama ''GÜNEÞE KARÞI GÖZÜNÜ KAPATAN , KENDÝNCE GECE OLDU SANAR...''

    Hepimiz bu rüyadan uyanacaðýz...


    MATRÝKS filmi gibi..Yeþil mi-kýrmýzý hap mý?..Bence her þey bu tercihe baðlý.ve sonuçlarý muaazzam.

    https://www.youtube.com/shorts/25GyY...?feature=share
    Son düzenleme : ABKA; 28-03-2025 saat: 10:23.

Sayfa 841/1003 ÝlkÝlk ... 341741791831839840841842843851891941 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

  • Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •