Alýntý Originally Posted by balina Yazýyý Oku
Aynen katýlýyorum.. Hisseye yansiyan bir durum yok.. Yatýrýmcý iliþkileri uyuyor resmen..KAP gönderme konusunda çok muhafazakar davranýyorlar..Yapay zeka ile ilgili þirket kurdular geliþmelerden hiç haber yok..Kaðýdýn þuan 70-80 lerde olmasý gerekirken utanmadan 33 tl verdiler geçen hafta.. Bu kaðýdýn maalesef tahtacýsý filan yok.. Tek iyi tarafý BoFA da mal kalmadý..

Þirketin iþleri hakkýnda çok nadir KAP haberi yollamasý yeni birþey deðil hocam. Eskiden beri tutum ayný. Mecburen göndermek zorunda olduklarý hariç þirketin KAP haberi yollamasý için çok önemli ve iþ hacmini yüksek oranda etkileyen bir anlaþma yapmasý lazým.

Þöyle anlatayým. Þirketin cirosu 1 milyar USD. Ancak ve ancak ciroyu 50 milyon USD ve üstü bir miktarda etkileyecek bir iþ anlaþmasý yaparsa onu yolluyor KAP haberi olarak. Yoksa senelik 15-20 milyon USD'lýk yeni bir iþ anlaþmasý yapsa bunu yollamýyor bile.

Esasen bir þirketin olur olmaz her þeye KAP haberi yollamasý , o þirketin artýk toplanýp ederini bulduðunu ve tahtaya alýcý gelmesi için pazarlandýðýnýn göstergesidir. Dikkat edin bir þirket her gün yeni iþ haberleri gönderiyorsa , belli bir süre yüksek iþlem hacmi ile yerinde sayar yada az yükselir , sonra da iþlem hacmi düþmeye baþlar , fiyat düþmeye baþlar ve iþ haberlerinin artýk gelmez olduðunu görürsünüz. Ýþte orada pazarlama bitmiþ operasyon sona ermiþ demektir.

O yüzden ederine gelmemiþ hisselerde çok fazla iþ haberi gelmez. Büyük þirketlerden bahsetmiyorum. BÝST 30-50 hatta 100 kaðýtlarýndan bahsetmiyorum onlarda böyle þeyler pek olmaz ama bizim gibi piyasa deðeri düþük ve manipülasyona açýk hisselerde , hisse deðerine ulaþmadan hatta deðerinin üstüne çýkmadan KAP haberi çok gelmez. Gelmeye baþladýðýnda korkmak lazým.

Zaten bizim þu aþamada KAP haberine de çok ihtiyacýmýz yok. 1 ay sonra bilanço geldiðinde ak koyun kara koyun belli olacak zaten.