2021 yılında ülkemizde tekstil ve hammaddesine olan taleple 2025 yılındaki talep ve şartların aynı olduğunu sanmıyorum.
2021 yılında ülkemizde tekstil ve hammaddesine olan taleple 2025 yılındaki talep ve şartların aynı olduğunu sanmıyorum.
Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.
SASA'nın yapıp bitirdiği PTA,Cips ve Elyaf tesisleri ürünleri yalnızca İç Pazarda değil tamamının yurtdışı pazarlarda alıcısı hazır beklemektedir.ABD'nin Türkiye'ye İthalat Vergisini %10'da tutması da ayrı ve çok önemli bir faktördür.1.5 Milyon ton PTA ve türevi ürünlerle SASA,Avrupa,Ortadoğu ve Afrikanın en büyük üreticisi durumuna gelmiştir..Durumu böyle değerlendirmek gerekir.Kaldı ki bu tesis yakında devreye alınmış olup yıl sonuna kadar bunun sonuçları alınacaktır..
SASA'nın yapıp bitirdiği PTA,Cips ve Elyaf tesisleri ürünleri yalnızca İç Pazarda değil tamamının yurtdışı pazarlarda alıcısı hazır beklemektedir.ABD'nin Türkiye'ye İthalat Vergisini %10'da tutması da ayrı ve çok önemli bir faktördür.1.5 Milyon ton PTA ve türevi ürünlerle SASA,Avrupa,Ortadoğu ve Afrikanın en büyük üreticisi durumuna gelmiştir..Durumu böyle değerlendirmek gerekir.Kaldı ki bu tesis yakında devreye alınmış olup yıl sonuna kadar bunun sonuçları alınacaktır..
51 Milyon lot alıcı alamadan kalmış.
Çin vergisi Sasa ya büyük vatandaş sağlayacak Amerika pazarında.
Bunu gören büyük oyuncular 10 centlik hisseye girmeye başladılar bu haftanın görünüşü.
Yarın 3.90 civarı açılış olabilir.İlk hedef psikolojik rakam olan 4.00 lira.
Önce bir sistem kur.
Sen sadece sistemi denetle yeter.
sunu unutmayin, PTA tesisi yapilirken uretim lisansi KOCH industries firmasina ait INVISTA firmasindan alindi.
yani 900 milyon dolar civari bir para sadece o teknolojiyi kullanmak icin verildi.
KOCH ailesi ABD nin en guclu ailelerinden biridir, paralarini petrokimya teknolojisinden yapmistir. Genelde cumhuriyetcilere yakindir.
Bence SASA cok uzun vadeli planlarda, ABD icin buyuk tedarikci olacak.
SASA nin en buyuk rakipleri Hindistan, Cin, Tayland ve Meksika da. Bence tarifelerden en olumlu etkilenen Turk sirketlerden birisi olacak.
Yer İmleri