kedi köpüş yedikleri tarihlere geri dönmek istiyorlarsa
buyursun diyorum çine.
gerisi laf..
kedi köpüş yedikleri tarihlere geri dönmek istiyorlarsa
buyursun diyorum çine.
gerisi laf..
Bilim deyince aklıma geldi,ne kadar ah çeksek boş.Nazi zulmünden kaçan ve 1930- 1960 yılları arasında ülkemizde yaşayan ve çalışan yahudi bilim insanlarının şimdi gördükleri karşısında mezarda kemikleri sızlıyordur ....
düşüncem şu : ancak gücün kadar doların olabilir.
gsmh'lan 40 trilyon... borcun 35...
borcunu ödeyebiliyormusun ? HAYIR... ne yiyecen ? 1 sene açmı duracan?
kasan 40 trilyon iken, 35 trilyon basıp ''alın la paralarınızı, borcum kalmasın '' dersen
dolar çöp olur... değeri kalmaz
alacaklılar ''bu bize olan borcunun karşılığı olan para değil... bu bir kağıt parçası... bunu kabul etmiyoruz '' der
aslında alacaklılarda paralarının ödenmesi istemez bu durumda
alacaklıların amacı, kasalarında dolar olmasından çok, onun karşılığında abd'nin borç senedi olması...
istediği her zaman bunu koz olarak kullanabilme özgürlüğünün olması
mı ?
sadece rakama odaklanıyon bence.
abd bu borcu zorla mı vermiş arkadaş.. alırken çin bu riski kabul etmiş mi. ? etmiş.
daha ne.
aha yazıyorum.. olaylar düzelsin.. karmaşa bitsin.
çin daha çok alacak abd tahvil borsa vs.
at fav bekle.
çinin sanki 1 dolar bile borcu yok mk.
![]()
Çin
Eylül sonu itibariyle toplam borç 2,7 trilyon dolar seviyesine ulaştı.
iste verecekmi bakalım.![]()
Mesele Abdya da Çin meselesi değil, mesele ülkeler meselesi hiç değil. Mevzu daha derin...
Abd yi kuran Pentagon ya da Abd derin devleti değil, Abd yi kuran küresel güçtür. Bu güç ne zaman Pentagon ile sürtüşmeye başladı, Abd yi kısmen terk edip yatırımlarını ve yeni yerleşim bölgesini Çin olarak belirledi. Çin ile yeni bölgesinde büyürken kendisine sırtını dönen Abd ye de gereken dersi vermesini biliyor-bilir... Bu sermaye gücünün bu Dünyadaki son bölgesi Çindir, bundan sonrası da tufandır... Tufan esnasında ne Abd kalır ne Çin...
Yer İmleri