Alarko Holding te ızdıraplı sancılı bir toplama var ve bu daha uzun yıllar sürecek bence.2027 yılında belki gaza basarlar.Gelen her iyi haber düşüş sinyalidir.%2-3hemen basarlar.Sıkarlar bayıltırlar alakasız bir an gelir o gün yukarı çizerler.İş Yatırım 2025 kar tahmini bana uyduruk geldi öyle kar mar gelemez.Bu yıl 5-6 milyar kar gelsin davul zurna çalar oynarım.Enflasyon muhasebesiyle bizim yüksek kar etmemiz imkansızın da ötesinde.18 falan uyduruk tahmin.
Geç bunları iş yatırım yok öyle yok böyle.İş Yatırım 2017 yılında Alarko da deli hedefler verdi 2018 de fiyat dolar bazı 5 de 1 ine düştü.Geçen yıl Koton halka arzı yaptı millet şu an isyan halinde mail atıp hesap soruyorlar.Hiç bir aracı kurum ar-ge departmanını gözünüzde büyütmeyin çoğu vasat.Alarko 18 falan kar mar edemez enflasyon muhasebesi varken.Hayal kurmak güzel ama gerçekler başka.Ben geçen sene 8-9 kar edermiyiz demiştim genel kurulda saf saf, bana 10-11 olabilir belki dediler.Arsa sattılarda 1.7 zor kar açıkladı.Bu yıl da aynı terhane olur, belki bir miktar kar eder birazda hisse, arazi satışı vs olsa 7-8 anca.
Alarko da spek istesin yıl sonu 300 tl bile olur.Kar mar hikaye.Ben teknik olarak bir potansiyel gördüm pozisyon açtım, kasım 2024 den sonra ilk kez.Esas mesele patronlar ve spek hissenin yukarı gitmesini istiyor mu? İstemiyorsa ne yapsak boş.Bu tahta onların hakimiyetinde fonlar monlar da hikaye.9 yıldır bu hisseyi her gün izliyorum pc de analiz ediyorum hep aynı tarz paternler.İttire kaktıra ıkıla sıkıla deli edercesine bant hareketleri.Bir tek 2022 de adam gibi bastı gitti o kadar.Patron ve spek yürü ya kulum dedi de öyle 88 TL oldu.Bu yıl neye karar verdiler bilemiyorum.Ben sadece onların ayak izlerini takip ediyorum teknik olarak. Algoritmalarım taşı dediği sürece taşırım, sat verirse gözünün yaşına bakmam basarım.
ben de 18 milyar karın imkansızlığı hususunda aynı fikirdeyim de; madem soralım... İş yatırım neden böyle bir uçukluk yapar...
aklı başında biraz da enflasyon muhasebesini yakınen görmüş biri destekli atmalı ya da görelim demeli. bunlar ne demeye aynı şekildeler...
eğer endeksleme doğru ise 2023 te özkaynaklar 40.999.003.553
2024 te ise 60.064.537
19 milyarın üzerinde bir değer artışı var
acaba böyle bir fikir mi yürüttüler. kar olmadan yeniden değerleme olmadan boş boş endekslerle bu rakamlar sallanıyor mu. birilerinin izah etmesi lazım bu değer artışı gerçek mi yoksa faraziye rakamlar mı diye... o zaman 2023 te bu özkaynak 140 lira yapıyorsa 2024 te 205 lira falan yapması gerekiyordu.
gene kedi ciğer meselesine döndük...
aslında değişim dönemlerinde patronlar daha yüksek değerleme istemeli diye düşünüyorum. belki de darı ambarıdır ama ben olsam verdikleri hedefteki en az 4 milyar dolarlık bir şirket olarak masaya oturmayı tercih ederdim... düşünsenize bir ülke liderine gidiyorsunuz, biz size yatırım yapacağız anlaşma yapalım diyorsunuz. sizi bir inceletiyor cücük gibi bir şirket. hisse başı 1 dolardan 450 milyon dolar ya da eh pata küte 1 milyar dolar hisse değeri...
oğlum siz kim bize 500 milyon dolar yatırmak kim ufak atın biraz deme ihtimali var... mesela Rpmanyada Astaldi alınmış bir işi geri aldırmıştı belki de sebebi budur... tamam şimdi Romanyada iş yapar Kazakistanda iş yapar çünkü biliniyor ama bişr başka ülkeye girişte siz ne söylerseniz söyleyin sizin büyüklüğünüze bakacaklardır...
Bu yüzden 4 milyar dolar hedef verilmişti diye düşünmekte yanılıyor muyum
Yer İmleri