Sayfa 172/185 İlkİlk ... 72122162170171172173174182 ... SonSon
Arama sonucu : 1479 madde; 1,369 - 1,376 arası.

Konu: kuzu ve BABO......HEDEF FEYZA-2

Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    Akıl - Vahiy hikayesine gelince; orada şöyle bir paradoks var.
    Aklı, özellikle senin kendi aklını, kendine referans alırsan burnun çöpten çıkmaz.
    onun için benim aklımı referans alarak gidelim.
    şimdi ben, benim aklımı öncellersem, referans noktası yaparsam, onu ilahlaştırma noktasına getirebilirim.
    ben getirmem de, senden şüphe duyuyorum. ben dehayım ama aklıma tapmıyorum, sen de benim aklıma tapma.
    Günümüzde buna sayintizim diyorlar.

Hasılı; Vahiy de hem mutlak bilgi ve hem de bu bilgiyi işleyen, olayların tümüne hakim bir akıl mevcut.
    Dolayısıyla Vahiy konusunda minik aklın bir ölçek değil.
    Fakat başlangıçta bu sonuca ulaşman için o minik aklını kullanmak durumundasın.
    Aklın seni bir noktaya getirecek, o noktadan sonra beyin ölçünü bileceksin ve ona tapmayacaksın.
    ve bunu herkes kendi deneyimleyecek, mevzu bu. paradoks tam da burada,
    aklını öncelleyemezsin ama bunu kendin aklın ile bulman lazım,
    dolma akıl üç adım gider.
    aklını kullanarak bir yere gelip, o noktadan sonra vahiy özelinde aklını sağ cebinde taşıyacaksın.
    kalan birkaç nöronunla bunu anlaman zor olabilir, anlamadığın yeri tekrar sorarsın.
    sevgili sahit....

hergun boyle bir yazi asacaksin....ben o yaziyi alip...BORSAYA UYGULUYACAGIM.....bilgini insanlardan saklama....bilgiyi paylas...okuyanlar senin halkin...CIMRI OLMA....

burada yazarsin sen.....seni cok sevecekler...okuyucularim.

sevgili yenice....

tum haberlere vakifsin....bu grafim tutar mi....tutmaz mi...yorumunu yaz bitanem....

3. hocam bana yazmışsınız ya.... "Allah böyle istedi"
    3 günde değil 1 saatte bile olabilir. Lakin 10350 den 9800 civarına inmesi için hafta sonu olan gelişmelerde bir şey yok. cuma düşmesi için olasılık dediklerimin tersi oldu. çin sesiz sedasız 45 milyarlık abd malına gümrük vergisini uygulamadı diye haberler var. pakistan hindistan olayı her zaman olan şeyler...
    burası Türkiye.... Allah böyle istedi, oldu deriz...

4.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    dönemlerden daha doğrusu siyasetten alimlere yürümüşsün.
    muaviyenin erkek deve dişi deve hikayesi siyasi bir konu.
    buradan sahabelere, alimlere laf atamazsın. Ellerinden geleni yapmışlardır.
    Çoğu da kelleyi koltuğa almıştır.
    Ebu Hanifenin hapse atıldığı, imam Malikin kırbaçlandığını filan duymadın mı?
    bu arada yezid e hazret diyen ilk seni işittim.

Masalları kendi özelinde paylaşsanız iyi olur....baydı arkadaş baydı....!!!!!!!!!!!!

5.  Alıntı Originally Posted by kuzu Yazıyı Oku
    bi hossohbet icki arkadasim yoksa....ICMIYORUM....kutlamalar haric tabii....buyuk furusmalarim ve ZAFER.
    Yani böyle diyorsun...Seni kesmesinler sonra...Şarap içip ot yiyecem derken, kendini fırında bulma...
    Son düzenleme : Borsacı Beyefendi; 28-04-2025 saat: 08:20.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

6.  Alıntı Originally Posted by kuzu Yazıyı Oku
    bitanem....

yazdiklarin guzel....beyendim....

YEZID e oyle demem....ironi....

buyuk turk....TIMUR....

sam a giriyor.....emevi camiinin bahcesinde....YEZID in anit mezarini goruyor sahit....SOK OLUYOR....

sam ulemasini cagiriyor....bu ne ulen IPNELER DEYIP....300 UNUN KELLESINI FURUYOR....

mezari actiriyor....kemikler gorunuyor....onbin askerine emir veriyor....hergun buraya icacaksiniz diyor....BOKTAN BUYUK BIR TEPE OLUSUYOR....
    Timur`a buyuk Turk yakistirmasi olmadi agabey. Timur doneminde 17.5 milyon insan oldugu tahmin ediliyor.

O zamanki dunya nufusunun 5% inin tek basina olumunden sorumlu bu zat.

Vakti zamaninda da kalabalik olan Hindistan ve Cin'i cikarirsan olenlerin orani 20-30% mertebesinde.

Bugun akli basinda. tarihini iyi bilen istedigin Ozbek veya Turkmene sor.

Kocaman topraklarda yasiyorsunuz, neden nufusunuz sadece 5 milyon 10 milyon sadece de, cevaplari Timur olacaktir.

Senin Timur'a sempati duyman dinsel veya mezhepsel olabilir.

Benim Timur'a nefret duymam ise basli basina Turk Dunyasini darmadagan eden, soyunu kurutan bir sahsiyet olmasindan.

1400 yilinda 17.5 milyon insan. bu insanlarin cogu turk, ozbek, kipcak, tatar,

bu soysuz olmasaydi 17.5 milyon insan 600 yilda kac milyon olurdu????

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye/İstanbul
    Gönderi
    4,061
    XU030 Nisan
    Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...

8.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    Akıl - Vahiy hikayesine gelince; orada şöyle bir paradoks var.
    Aklı, özellikle senin kendi aklını, kendine referans alırsan burnun çöpten çıkmaz.
    onun için benim aklımı referans alarak gidelim.
    şimdi ben, benim aklımı öncellersem, referans noktası yaparsam, onu ilahlaştırma noktasına getirebilirim.
    ben getirmem de, senden şüphe duyuyorum. ben dehayım ama aklıma tapmıyorum, sen de benim aklıma tapma.
    Günümüzde buna sayintizim diyorlar.

Hasılı; Vahiy de hem mutlak bilgi ve hem de bu bilgiyi işleyen, olayların tümüne hakim bir akıl mevcut.
    Dolayısıyla Vahiy konusunda minik aklın bir ölçek değil.
    Fakat başlangıçta bu sonuca ulaşman için o minik aklını kullanmak durumundasın.
    Aklın seni bir noktaya getirecek, o noktadan sonra beyin ölçünü bileceksin ve ona tapmayacaksın.
    ve bunu herkes kendi deneyimleyecek, mevzu bu. paradoks tam da burada,
    aklını öncelleyemezsin ama bunu kendin aklın ile bulman lazım,
    dolma akıl üç adım gider.
    aklını kullanarak bir yere gelip, o noktadan sonra vahiy özelinde aklını sağ cebinde taşıyacaksın.
    kalan birkaç nöronunla bunu anlaman zor olabilir, anlamadığın yeri tekrar sorarsın.
    Masal anlatıyorsun, mugalata yapıyorsun. Ulü'l emre itaat farzdır ((Nisa, 4/59)

Sayfa 172/185 İlkİlk ... 72122162170171172173174182 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •