Sayfa 599/599 İlkİlk ... 99499549589597598599
Arama sonucu : 4792 madde; 4,785 - 4,792 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Güzeller güzeli Fethiye
    Gönderi
    1,736
    Blog Entries
    6
    Bollinger orta bandının da geçtiği 44 seviyesi üstünde tutunmayı sağlayabilirse ilk etapta 46 ve akabinde 49 seviyesindeki direnç noktaları temas edilmek üzere hedefe konulabilir. Orta bant da tutunamıyorsa 41,35 seviyesi kısa vadeli ilk ve güzel bir destek noktası olarak çalışabilir.
    detayları youtube kanalı video da anlattım arkadaşlar

Youtube Teknik Analiz Kanalı -> @hisse.analiz

Hissenin 1 Ocak 1991 de 1 lot fiyatı 1.12 USD.Son olarak Cuma kapanış fiyatı yaklaşık 1.12 USD.Başka bir ifadeyle hissenin 1 lot fiyatı 34 yıl boyunca hiç degismemiş(veya degiştirilmemiş!).Hissenin zirve fiyatı 2.15 USD dir.

Hisse ilk borsaya girdiğinden bu yana çok sayıda yatırım yaptı ve arsalar aldı.Son olarak kasada monrol satışından gelen 5 milyar TL istiflenmiş yedekte duruyor.İnşaat için yapılan antlaşma ve değerli arsalar ortada.Kanyon hakeza.Hissenin şu andaki değeri nereden baksan 3 USD(114TL) den aşağı değil diye düşünüyorum. Bilerek kasıtlı olarak fiyat aylar hatta yıllarca süren manipulasyonlarla baskılanıyor diye düşünüyorum.Bir gün mutlaka gerçek değerini bulacaktır.

ECZYT 1 lot fiyatı 1 Ocak 1993 de yaklaşık 0.50 USD.Son kapanış fiyatı 4.60 USD.Yani yatırım ilk borsaya çıktığından bu yana USD bazında yaklaşık 9 kat artmış durumda.Bu hisse ile ECILC arasındaki dolar bazındaki aşırı dengesizlik de ilaçta yapılan manipulasyonların açık bir göstergesi diye düşünüyorum.

Bu arada hisseyi değersiz zayıf göstermeye çalışmakta manipülasyonu yapanlar kadar kötü niyettir.

Not:Bizler bu çarpıklıgı görüyoruz da SPK ve diğer denetleyici kurumlar neden göremiyor diye düşünüyorum!Bu hissedeki çarpıklıgı ben CIMER aracılığıyla SPK a yazdım.Sizlerde yazabilirsiniz.
    Son düzenleme : REK; 20-04-2025 saat: 16:49.

3. BIST' e dair kesin bir kanaatim oluştu. EIS hissesi zincirlerini kırıp endeks üzeri bir getiri sağlar mı bunu bilemem.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    BIST' e dair kesin bir kanaatim oluştu. EIS hissesi
    zincirlerini kırıp endeks üzeri bir getiri sağlar mı bunu bilemem.

Bizim bilmemize gerek yok.Su akar yolunu bulur misali;bu hissede mutlaka bir gün her türlü engellemelere rağmen bir gün gerçek değerini bulacaktır diye düşünüyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    BIST' e dair kesin bir kanaatim oluştu. EIS hissesi zincirlerini kırıp endeks üzeri bir getiri sağlar mı bunu bilemem.
    Biste dair düşünceniz / kanaatiniz nedir ?

Mahsuru yoksa ..
    Son düzenleme : Desidero74; 23-04-2025 saat: 01:09.

6.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Biste dair düşünceniz / kanaatiniz nedir ?

Mahsuru yoksa ..
    Orta ve uzun vadede sınırlı potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Çalkantılı bir dönem, yatırım perspektifi zayıf. Portföy yatırınlarından çıkan yabancılar ABD başta olmak üzere başka yerlerdeki fırsatlara bakarlar. Eğer ABD piyasası Trump'ın geri adımları ile hızlı tepki verirse belki gidenlerin bir kısmı geri gelir, borsada risk almazlar tahvile gelirler. Bist yerli yatırımcıya kalınca ne olduğunu biliyorsunuz. Sağda solda küçük hisselerde mevzi ataklar olur ama yeni hisseler bulmaları şartı ile. Bu durumda Bist için yatırım yapılabilir yer denilemez. Fakat münferit hisse hareketlerinde sürprizler olabilir. Benim yatırım hevesim yok açıkçası. Buna rağmen şu olur bu olur diyemem.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

7.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Orta ve uzun vadede sınırlı potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Çalkantılı bir dönem, yatırım perspektifi zayıf. Portföy yatırınlarından çıkan yabancılar ABD başta olmak üzere başka yerlerdeki fırsatlara bakarlar. Eğer ABD piyasası Trump'ın geri adımları ile hızlı tepki verirse belki gidenlerin bir kısmı geri gelir, borsada risk almazlar tahvile gelirler. Bist yerli yatırımcıya kalınca ne olduğunu biliyorsunuz. Sağda solda küçük hisselerde mevzi ataklar olur ama yeni hisseler bulmaları şartı ile. Bu durumda Bist için yatırım yapılabilir yer denilemez. Fakat münferit hisse hareketlerinde sürprizler olabilir. Benim yatırım hevesim yok açıkçası. Buna rağmen şu olur bu olur diyemem.
    Teşekkürler.

8. 2 yıldır hisse baskı altında.Beklentileri vardı,birer birer gerçekleşiyor.Hikaye devam ediyor.
    Ayazağa projesi bu yıl başlıyor.Gelir paylaşımına göre yapılır zannedersem.%48 ilaça gelecek.
    Kartal 157 dönüm.Seneye ancak başlar gibi. Çok büyük proje.Her iki projeden ilaca 1 milyar dolardan aşağı para girişi olmaz.Gensenta kar edecektir.Kanyon’dan kira gelirleri var.DD gelecek yıl sonunda bu şartlarda 200 bulur.800 mio dolar PD mi olur?

Sayfa 599/599 İlkİlk ... 99499549589597598599

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •