Sayfa 191/191 İlkİlk ... 91141181189190191
Arama sonucu : 1527 madde; 1,521 - 1,527 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet II

1.  Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    SGOV etf, faizleri temettü ile veriyor. Son yıllarda yaklaşım 4-5% veriyor yıllık. yani - faizler temettü ile veriliyor. ETF'nin fiyatı anlamsız o açıdan sanırım. Benim temettülerim her ay yatıyor (tresury interest)
    Şöyle düşünün:

100 dolarınız diyelim ki 4% faiz getirisi ile 104 dolar. Bir de swissquote (mesajımdaki link) 5% veriyor. Sanırım 109% oluyor. (yıllık)

ABD'de anlayan insanlar SGOV'u HYSA yerine kullanıyor.

Sanırım koyduğunuz linkte temettüyü hesaplamıyor olabilir.

Bir de şunu söylemişsiniz:

"US Treasury 3 ayliklar zaten %4 ten fazla veriyor"

Aylık %4 dediğiniz yıllık bazda. Yani 1 ayda %4'ün 3'te biri olur.

Deneyimli arkadaşları düzelteceği varsa, buradan uyarır.
    Evet return dendigi zaman her zaman yillik olarak anlasilir

Sizin bahsettiginiz linke bastim soyle yaziyor

The net return rate for loaned securities can be up to 2% yearly with monthly pay-outs. For some securities the return can even exceed 5%.

Siz su anda burada paraniz varmi? Gercekten %9 geliyormu?

Bu sirket sizin elinizdeki ne menkul varsa baska sirketlere borc olarak veriyor ve faiz aliyor

Sizede aldiklari faizin bir kismini veriyorlar boylece US Treasury Bond dan daha fazla kazaniyorsunuz

Ama Amerikadan insanlarin buraya para yollayacagini zannetmiyorum cunku devlet garantisi yok

Amerikada FDIC var her banka 250 bin dolara kadar garanti verir banka batsada parani alirsin

Benim burada merak ettigim bu bankanin ne tur bir garanti yada devlet koruma sistemi var

2.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Evet return dendigi zaman her zaman yillik olarak anlasilir

Sizin bahsettiginiz linke bastim soyle yaziyor

The net return rate for loaned securities can be up to 2% yearly with monthly pay-outs. For some securities the return can even exceed 5%.

Siz su anda burada paraniz varmi? Gercekten %9 geliyormu?

Bu sirket sizin elinizdeki ne menkul varsa baska sirketlere borc olarak veriyor ve faiz aliyor

Sizede aldiklari faizin bir kismini veriyorlar boylece US Treasury Bond dan daha fazla kazaniyorsunuz

Ama Amerikadan insanlarin buraya para yollayacagini zannetmiyorum cunku devlet garantisi yok

Amerikada FDIC var her banka 250 bin dolara kadar garanti verir banka batsada parani alirsin

Benim burada merak ettigim bu bankanin ne tur bir garanti yada devlet koruma sistemi var

ABD'de HYSA olarak kullananları olduğu SGOV etf. Sadece belirttiğim kurumdan alınmıyor. Benim o kuruma geçmeyi değerlendirme sebebim, ekstra faiz. Bir de DRIP için avantajları varmış. Ben şu anda SGOV sahibiyim İş yatırım'da. Temettüler yatıyor. Bana iyi bir nakit akışı oldu dolar boşta duracağına.

SGOV dividend'lere şuradan bakabilirsiniz:

https://stockanalysis.com/etf/sgov/dividend/

Ekstra verdikleri borç menkulo faiz ile ilgili güvence kurumun sayfasında yazıyor.

Banka güvencesi içinse, sizin için Chatgpt'ye sordum - yanıt aşağıda:

Swissquote insurance.jpg

3. Şunu yazmışsınız:

The net return rate for loaned securities can be up to 2% yearly with monthly pay-outs

O kurumun (swissquote) vereceği ekstra faiz için. Şu anda SGOV'un getirisini yukarıda koyduğum dividend listesinden görebilirsiniz. Zaten sürekli aynı yerlerde sgov fiyat - faizi etf ile vereceği için fiyat hep aynı. SGOV getirisini yukarıdaki dividend listesinden görebilirisin. Temettünün tamamı faiz.

4.  Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    ABD'de HYSA olarak kullananları olduğu SGOV etf. Sadece belirttiğim kurumdan alınmıyor. Benim o kuruma geçmeyi değerlendirme sebebim, ekstra faiz. Bir de DRIP için avantajları varmış. Ben şu anda SGOV sahibiyim İş yatırım'da. Temettüler yatıyor. Bana iyi bir nakit akışı oldu dolar boşta duracağına.

SGOV dividend'lere şuradan bakabilirsiniz:

https://stockanalysis.com/etf/sgov/dividend/

Ekstra verdikleri borç menkulo faiz ile ilgili güvence kurumun sayfasında yazıyor.

Banka güvencesi içinse, sizin için Chatgpt'ye sordum - yanıt aşağıda:

Swissquote insurance.jpg
    Cevap icin tesekkurler

Yani siz SGOV u Isyatirim uzerinden aldiniz temettulerde yatiyor su an %4.71 gozukuyor baya iyi

Bunun ustune ekstradan yatiyor demissiniz. Bir yazinizda %109 gordum 4+5 yaptiniz heralde ama sitede asagidaki yaziyor

The net return rate for loaned securities can be up to 2% yearly with monthly pay-outs

Acaba %9 dan farkli olarakmi bir de %2 alma ihtimaliniz var?

DIPNOT: DRIP dan kasit temettuyu almayip anaparaya eklensin opsiyonu. Nakit akisina ihtiyaci olmayanlar icin dusunulmus

5.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Cevap icin tesekkurler

Yani siz SGOV u Isyatirim uzerinden aldiniz temettulerde yatiyor su an %4.71 gozukuyor baya iyi

Bunun ustune ekstradan yatiyor demissiniz. Bir yazinizda %109 gordum 4+5 yaptiniz heralde ama sitede asagidaki yaziyor

Acaba %9 dan farkli olarakmi bir de %2 alma ihtimaliniz var?

DIPNOT: DRIP dan kasit temettuyu almayip anaparaya eklensin opsiyonu. Nakit akisina ihtiyaci olmayanlar icin dusunulmus
    Merhaba. Tam oran sanırım değişiyor herhalde yatırımın tipini göre. Evet benim dediğim 4+5.

Diyelim ki 5% değil de 2% veriyor üstüne. Yine iyidir. Hiç bir şey yapmadan ABD hazine bonosuna +2% alacağız. Temettülerde de aynı şekilde.

Ekstra % İş Yatırım'da yok. Gerçi Swissquote sayfalarında Saxobank diyor (İş Yatırım Saxo'yu kullanıyor.) İş Yatırım Müşteri temsilcisine olur mu dedim. Ağır konuştu bundan önce de olmuştu. Sanırım aracı kurum değiştireceğim. Adamını seçmeyi iyi biliyor temsilci. Normalde Midas'a geçerim. Ancak e-posta ve telefonla emir verilemiyor.

6.  Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Merhaba. Tam oran sanırım değişiyor herhalde yatırımın tipini göre. Evet benim dediğim 4+5.

Diyelim ki 5% değil de 2% veriyor üstüne. Yine iyidir. Hiç bir şey yapmadan ABD hazine bonosuna +2% alacağız. Temettülerde de aynı şekilde.

Ekstra % İş Yatırım'da yok. Gerçi Swissquote sayfalarında Saxobank diyor (İş Yatırım Saxo'yu kullanıyor.) İş Yatırım Müşteri temsilcisine olur mu dedim. Ağır konuştu bundan önce de olmuştu. Sanırım aracı kurum değiştireceğim. Adamını seçmeyi iyi biliyor temsilci. Normalde Midas'a geçerim. Ancak e-posta ve telefonla emir verilemiyor.
    size ozelden yazdim cevap verirseniz sevinirim

7.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    size ozelden yazdim cevap verirseniz sevinirim
    Yanıtladım.

Sayfa 191/191 İlkİlk ... 91141181189190191

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz