Paylaştığım linkten Hakim Sotomayor'un izini takip edeceğiz. YTD
Paylaştığım linkten Hakim Sotomayor'un izini takip edeceğiz. YTD
SON DAKIKA TRUMP:
Pazartesi Orta Doğuya gitmeden önce çok ama çok büyük bir duyuru yapacağız
Olabileceği kadar büyük
Perşembe, cuma ya da pazartesi duyuracağız
Son yıllarda yapılmış en önemli açıklamalardan biri olacak.YTD
ALINTI : Mahkemeye gönderilen başvurular öncelikle ilgili hâkimin kâtibine yollanır. Hâkim başvurunun değerlendirmesini kendi başına yapabilir (reddedebilir) veya başvuruyu tüm hâkimlere yönlendirebilir.
-------------------------------------------------------------
Anayasa mahkemesinin hakimlerinden Sotomayor kararını bekleyeceğiz. Tek başına dilekçeyi Red etme ihtimali de var. Diğer yol, Hakim atıyorum Cuma gününe kadar Newyork Güney Başsavcılığına Halkbankasının (bizim) verdiğimiz dilekçeye karşılık itiraz dilekçesi verin derse ( Ek süre talep etmezlerse 1 Ay süreleri var ) - sonra 15 gün içinde bizim karşı itiraz cevabımız olacaktır. Bu 45 günlük süreç tahminen 15 Haziran tarihini bulabilir.
Bu aşamalar bittikten sonra ABD Anayasa Mahkemesi hakimleri, x/y/2025 TARİHİNDE Halkbankın temyiz talebiyle yaptığı başvuruyu ve başsavcılığın yaptığı itirazı değerlendirmek için bir toplantı yapacaktır. Burada da başvurumuz ya RED edilecek ya da KABUL edilecek.
Red edilme ihtimali yüksek olabilir çünkü daha önce Anayasa mahkemesine başvurduk ve duruşmalı olarak dosyamızı incelediler..
Başvurumuz RED edilirse dosyamız nihai son için Federal mahkemeye geliyor.Federal (bölge) mahkemesinde de duruşmalar başlamadan önce anlaşma-uzlaşma için son çözüm yolu olabilir..Federal (bölge) mahkemesi nihai(son) kararı verecek mahkeme oluyor.Zaten bu zamanı yani bölge mahkemesinde duruşmaların başlamadan önce ki zamanı bekliyorlar diye tahmin yürütüyorum. Çünkü ya federal mahkemece verilecek karara razı olma ya da duruşmalar başlamadan önce anlaşma..Başka yol kalmıyor gibi görünüyor.
Şayet başvurumuz KABUL edilirse, Anayasa mahkemesinin 9 yargıcının kararı tahminimce 7-8 ayı bulabilir..Bu durumda da sonucu uzun süre bekleyeceğiz...
--------------------------------------------------------------
NOT : 19 NİSAN 2022 tarihinde ABD Anayasa mahkemesi; aşağıda ki kararı almıştı.
Yüksek Mahkeme, Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası(FSIA) kapsamında Halkbank'ın ceza yargılamasından muaf olduğu itirazını reddetti.
Yüksek Mahkeme, Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasasının CEZA HUKUKU davalarına uygulanamayacağına hükmetti ancak New York'taki istinaf mahkemesinden Halk Bankası'nın itirazını teamül (iç hukuk) hukukuna göre yeniden gözden geçirmesini istedi.
2.Temyiz mahkemesi teamül (iç hukuk) göre baktı ve maalesef Red kararı yani Halkbank Abd yargılanabilir dediler.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.YTD.
Son düzenleme : ozannn; Dün saat: 19:08.
Vakbn yüzde 4 gidiyor,bizim ki yüzde 1,48 ..Biraz canlan artık gözünü seveyim,teknik de üçgenin sonuna kadar geldin..Kır bir yöne artık...
Vakıfbank bugün bilançosunu açıklıyor. Oysa ki Halkbankasının bilanço tahmin beklentisi daha yüksek. Ayrıca Anayasa mahkemesi beklentisi olan bir hisse. Hakim Sotomayor'un
3-5 güne kadar izleyeceği yol önem arz ediyor. Link paylaştım biliyorsunuz. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sayın Tigler; kalbimden gelen en içten duygularla yazıyorum. Bende yanılabilirim, hukukçu değilim çünkü. Hatalarımda destek olun lütfen. Tahtayı görüyorsunuz... Benim 1 TL varsa sizin 100 TL olsun. İnanın bu hissede bende yoruldum ama sonuna kadar..... Grsrz. YTD
Yer İmleri