Sayfa 661/663 İlkİlk ... 161561611651659660661662663 SonSon
Arama sonucu : 5298 madde; 5,281 - 5,288 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Cep telefonu isinden buyuk oranda ciktiktan sonra sirket 2020 oncesi dinamiklerine geri donecek gibi gorunuyor...

2020 oncesi donemde son bes yillik periyodu ele alsak, indeks ortalama 1 milyar dolar ciro yaparken, arena bunun yarisi kadar 500 milyon ortalama ciro yapiyormus...

Ciroyu kiyaslamak daha saglikli gibi gorunuyor, sektorde kar marjlari genelde birbirine yakin oluyor, ama indeks bu donemde ortalama yilda 10 milyon dolar temettu oderken, arena temettu performansi 1 milyonun altinda kalmis.

Bu fiyatlarla indes 135 milyon dolar piyasa degerlemesinde iken arena 100 milyonda. Bu goreli pd rasyosu bence sIkistiriyo tahtayi... Orta montanli mal sahipleri, bu ve buna benzer kiyaslamalar yaparak gerginligi artiriyor, bakiyor, holdinglere, siseye, eregliye, bankalara girsem en azindan orta uzun vadede rahat uyurum diye dusunuyor ve tahtadan kismen veya tamamen cikmaya calisiyorlar, ama oyle bir derinlik de yok tahtada.... tahtacinin insafina kaliyor, ama gercekten o da acimasiz...

2020 oncesi bu tahtanin orta uzun donem fiyatlamalari da titrenecek kadar korkunc gercekten...

Tahtaci connect satisini spekule edip makul fiyatta cikilabilecek derinlik sunarsa firsat olabilir, bu arada diger tahtalarla pair trade imkani devam eder, baska tahtalara pozisyon tasinir, yoksa umitler sirketin muhasebesel katakullilerle kari manipule etmeden bir kismini yatirimcisi ile paylasmasi hayaline kaliyor, buna ne kadar guvenilir bilinmez.

2. Şirket ilk halka arz olduğunda arza katılan ve hissedar olanların parası şirkete aktarıldı.Böylelikle ortak olmuş oldular.Sonrasında bizim gibi yatırımcılar onların hisselerini devir alarak ortaklığı sürdürdüler.Yani ilk arza katılanla benim ondan hisse devir alarak ortak olmuş olmam arasında bir fark yok.
    Siz bir işe para yatırıyorsunuz ve ortak oluyorsunuz ve başka birilerinin lehine bir sihirli el sürekli değiyorsa kusura bakmayında burda söylenenler az bile kalır.

3. Tüsiada Müsiada yazmak lazım normalmidir genel olarak kabul görüyormu tercih ediliyor mu bu şekilde tutulan kalemler.

4.  Alıntı Originally Posted by meldamelda Yazıyı Oku
    Cep telefonu isinden buyuk oranda ciktiktan sonra sirket 2020 oncesi dinamiklerine geri donecek gibi gorunuyor...

2020 oncesi donemde son bes yillik periyodu ele alsak, indeks ortalama 1 milyar dolar ciro yaparken, arena bunun yarisi kadar 500 milyon ortalama ciro yapiyormus...

Ciroyu kiyaslamak daha saglikli gibi gorunuyor, sektorde kar marjlari genelde birbirine yakin oluyor, ama indeks bu donemde ortalama yilda 10 milyon dolar temettu oderken, arena temettu performansi 1 milyonun altinda kalmis.

Bu fiyatlarla indes 135 milyon dolar piyasa degerlemesinde iken arena 100 milyonda. Bu goreli pd rasyosu bence sIkistiriyo tahtayi... Orta montanli mal sahipleri, bu ve buna benzer kiyaslamalar yaparak gerginligi artiriyor, bakiyor, holdinglere, siseye, eregliye, bankalara girsem en azindan orta uzun vadede rahat uyurum diye dusunuyor ve tahtadan kismen veya tamamen cikmaya calisiyorlar, ama oyle bir derinlik de yok tahtada.... tahtacinin insafina kaliyor, ama gercekten o da acimasiz...

2020 oncesi bu tahtanin orta uzun donem fiyatlamalari da titrenecek kadar korkunc gercekten...

Tahtaci connect satisini spekule edip makul fiyatta cikilabilecek derinlik sunarsa firsat olabilir, bu arada diger tahtalarla pair trade imkani devam eder, baska tahtalara pozisyon tasinir, yoksa umitler sirketin muhasebesel katakullilerle kari manipule etmeden bir kismini yatirimcisi ile paylasmasi hayaline kaliyor, buna ne kadar guvenilir bilinmez.
    Cep telefonu isinden buyuk oranda ciktiktan sonra sirket 2020 oncesi dinamiklerine geri donecek gibi gorunuyor... bu cümleyi hangi veriye dayanarak söylediniz? 31.03.2025 faaliyet raporuna göre satışların %43,5'i telefonlar görünüyor ama siz farklı bir şey söylüyorsunuz, dayanağınız nedir?

5. Kap haberi ile duyurulan Vodafone̢۪un akilli cihaz ve teknoloji distributorlugu ile cihaz dagitim hizmeti ve tedarik sozlesmesinin devrinin gerceklesmesi ongorusu ile akilli telefon payinin azalip sirketin buyuk oranda core isi olan bilgisayar ve yan urunleri ile tuketici elektronigi toptan dagitim faaliyetlerine odaklanacagi varsayimi olarak yazdim...

Sanirim satis sonrasi akilli telefonlar icin kulfetli bir is, bu alanda yuzde bir gibi bir marjla calisiyorlar, dolayisiyla cikmak istiyorlar... Henuz 2024 yillik aciklanmadi ama Redington group finansallarinda bagli ortakliklarin marjlarina iliskin degerlere yer veriliyordu.
    Son düzenleme : meldamelda; Bugün saat: 00:36.

6.  Alıntı Originally Posted by meldamelda Yazıyı Oku
    Kap haberi ile duyurulan Vodafone’un akilli cihaz ve teknoloji distributorlugu ile cihaz dagitim hizmeti ve tedarik sozlesmesinin devrinin gerceklesmesi ongorusu ile akilli telefon payinin azalip sirketin buyuk oranda core isi olan bilgisayar ve yan urunleri ile tuketici elektronigi toptan dagitim faaliyetlerine odaklanacagi varsayimi olarak yazdim
    Faaliyet raporuna baktığımızda satışların %43,5'i telefon görünüyor (ne kadarı vodafone ne kadarı diğer kanallardan bilmiyorum) sizin söylediğiniz gibi olursa çok ciddi analize muhtaç bir durum ortaya çıkıyor(gerçi vodafone sözleşme devri gerçekten analizi zor bir durum), bir çok kişinin faaliyet raporunu bile okumadığını düşünüyorum bu yüzden burada yazmamak lazım belki de :)

Alıntı Originally Posted by BELEKOMA Yazıyı Oku
    İşler iyi gitmeyince birileri çıkar manipülasyondan bahseder, birileri şirket neden sahip çıkmıyor hisse geri alım yapmıyor der, birileri çıkar forumda yazanları hani uçacakatı kaçacak dediydiniz diye suçlar. Arena özelinde bu fiyat ucuz kaldı da savunulabilir, bu fiyat yüksek te savunulabilir yeter ki makul ve geçerli argümanlar ortaya konsun. Burası forum elbette herkes düşüncesini söyleyecek, paylaşacak ki sağlıklı bir tartışma ortamında herkes kendine göre bir sonuç çıkarabilsin. Mali tablolar açıklandıktan sonra taban olduğu günde hemen hisse ile ilgili yukarı yönlü beklentisi olanlara öfke kusanlar ortaya çıkıyor mesela öncesinde bu görüşlere karşı argümanlarını ortaya koymuş mu yok, sadece sonuçlar üzerinden yorum yapıyor, demezler mi birilerinin buradaki yorumları üzerinden alım satım yapacak kadar aklını kiraya vermedin herhalde (daha ağırı kiraya verecek kadar da olmaması). Mali tabloların açıklanması sonrasında hemen manipülasyon tepkisi, nereden bu sonuca vardınız sorusuna makul bir cevap verilebilir mi hiç sanmıyorum, bu şartlarda düşmemesi gerekirdi diyecekler sanıyorum, halbuki bir sürü sebep sunulabilir tam aksi yönde fiyat hareketini savunacak. Spk 'yı göreve çağıranlar hiç bitmez neden çünkü istediği gibi gitmemiştir işler, desen ki hiç okudun mu spk mevzuatını yok okumamıştır. Kısa vadeli, günlük trade yapanlara bir dünya laf edilir, tahtacı (her kimse artık bu gizemli yaratık) zaten kötüdür, hiç düşünmezler ki benim senin gibi yatırımcılara kalsa borsada fiyatlar bi kademe ne yukarı ne aşığaya oynar, onlar olmadan piyasa mı olur asıl unsur onlar sen ben değil. Bu tartışma çok daha uzun uzun tartışılası bir durum ama bu kadarıyla bu sığlıkta bir yaklaşımı anlamsız bulduğumu paylaşmak istedim.
    Ben hukuk fakültesi mezunuyum . Boşa konuşmam. Manipülasyon yapıldı demiyorum. Yapıldığına dair şüphelerim var. Yakında SPK ya yazacağım dilekçenin taslağını buradan da paylaşacağım.
    Burada yaptığım ve/veya yapacağım tüm paylaşımlar şahsi görüşlerimdir, asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Teknik olarak beklentim bu yönde.
    39.50 iyi bir destek noktası olabilir. Altına sarkarsa alttaki mavi trend çizgisinin devreye girmesi gerekir. O da bugün için 37.30 seviyelerine tekabül ediyor. Her gün 10-15 kuruş yukarı atar.

Burada yaptığım ve/veya yapacağım tüm paylaşımlar şahsi görüşlerimdir, asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Sayfa 661/663 İlkİlk ... 161561611651659660661662663 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •