Sayfa 2214/2214 İlkİlk ... 12141714211421642204221222132214
Arama sonucu : 17710 madde; 17,705 - 17,710 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. Hayal Köseoğlu
    @KoseogluHayal
    ·
    13 May
    Bu arada Çerkes ve yay burcu bir kadın olarak Kürt hareketini inanılmaz dramatik buluyorumdjfkfk. Yani abi tamam. Tamam SENSİN YA. EN ÖNEMLİ SENSİN. Sen benim doğum günümü kutlamadın diye darlayan arkadaş gibi darım darım darlıyolar ülkeyi ya senelerdir. ARKADAŞLAR BIRAKIN ÜLKE BAZINI, DÜNYA BAZINDA YAPILAN EN BÜYÜK AYRIMCILIK, EN BÜYÜK SOYKIRIM, EN BÜYÜK ASİMİLASYON, EN BÜYÜK BASKI MİLLETLERE DEĞİL CİNSİYETE DAYALI BİR MESELEDİR. Bu dünyanın da bu coğrafyanın da BU ÜLKENİN DE EN BÜYÜK SORUNU KADIN SORUNUDUR. Biz kalkıp silahlanıp oraya buraya çıkıp hak aramıyorsak size noluyo? (Ki ben kadın direnişinin pasifliğini de çok eleştiren biriyim) Ne istiyosunuz ben hiç anlamıyorum ya. Benim e-devletimde literally ÇERKİSTAN yazıyor. Ben düşüyor muyum sokaklara hani benim ÇERKİSTAN'IM diye? Yemin ederim anlamıyorum ya eski sevgiliye takık gidikler gibi kafayı yediniz YILLARDIR. Terapiye gidin ya.
    Bu ne abi? Vah vah vah...

Furkan Bölükbaşı
    @furkancerkes
    ·
    9s
    Kendisi güle oynaya asimile olduğundan Kürt milletini asimile olmadığı için aşağılamaya kalkan Çerkeslerin yüz karası konuşmuş.

Ne Çerkes olabildin ne Türk olabildin. Ola ola Siyonistlerin ev zencisi oldun.
    mehmet
    @mehmetyrdkl
    ·
    8s
    Irkçıların hiç biri sahiplendikleri ırktan değil gerçekten. Onursuzca o ırka yapışıp herkesin onlar gibi olmasını isteyen ruh hastaları. Türkçülük yapanların çoğu yahudi geriye kalanlarda göçmenler. Eksikliğin dışa vurumu sanki bu acınası durumları.
    Furkan Bölükbaşı
    @furkancerkes
    ·
    7s
    Doğru tespit.
    @erefefik

2. https://x.com/zekibahce/status/1923500872409006385

Zeki Bahçe
    @zekibahce
    Oytun Erbaş, Fatih Altaylı'ya açtı ağzını yumdu gözünü

"Üniversitede ayrılmamın sebebi Fatih Altaylı'dır".
    Linkte video var. İzleyiniz.
    @erefefik

3. https://x.com/mufidyuksel/status/1923598199752659039

𐩣𐩰𐩺𐩵 مفيد يوكسل الحيدري الشافعي Müfid Yüksel
    @mufidyuksel
    Timur güzellemesi yapanlara:

Timur, Yıldırım Bayezid'in kurduğu Birinci İmparatorluğu yıktı. Erzincan ve Malatya'nın doğusuna kadar ilerlemiş olan Osmanlılar birdenbire Bursa'nın gerisine çekildi. Rumeli sağlam durmasaydı, Osmanlı devleti devam edip toparlanamazdı

Şam, Halep, Sivas, Kayseri, Ahlat, Erciş, Van dahil Anadolu ve Mezopotamyanın bir çok mamur şehir ve kasabasını acımasızca tahrip etti.

Anadolu'nun içinden Doğu'dan Batı'ya Bursa ve İzmir'e kadar geçerek Osmanlı'nın kurduğu birlikteliği ve ahengi yıkıp kaos ve coğrafyayı hercümerç içinde bıraktı. Bir daha toparlanamadı. Azerbaycan, İran ve Horasan'da Safevilerin yükselişi ile bu hercümerç ve kaos kalıcı hale geldi.

Timur bazı güçlü Kürt Beyliklerine ait Ahlat, Van ve Erciş gibi bir kısım önemli kasaba ve şehirleri de yıkıp tarumar ederek, İlhanlıların ardından bu beyliklerin toparlanmalarının tamamen önünü kesti.

Timur Kırım ve Deşt-i Kıpçak'taki Müslüman Altınordu devletini yıkarak Rusların önünü açtı.

Timur'un bu seferleri üzerine yazılan Şiir

بود سيواس و حلب با ملك شام درّ عمارت چون عروس بی نقاب
    شد خراب از آتش جيش تمور در شهور سال تاريخ خراب= ٨٠٣

Sivas ve Halep Şam ülkesi ile birlikte, yaşmaksız gelin gibi, bayındırlık ve ümran incileriydi.

(Tarih-i Harâb)=803 Senesi aylarında Timur'un askerlerinin ateşiyle oldular harâb

https://www.yenisafak.com/yazarlar/m...el/timur-51043
    Ali Baran
    @Baran__Ali
    ·
    1 sa
    Anladım senin Timur düşmanlığını.Safevi devletinin önünü açması ve Kürt beylikleri.Takinti düzeyde bir Alevî antipatin olduğunu düşünüyorum.
    𐩣𐩰𐩺𐩵 مفيد يوكسل الحيدري الشافعي Müfid Yüksel
    @mufidyuksel
    ·
    1 sa
    Şam'da Yezid'in kabrine yönelik muamelesiyle ilgili bir şey dememiştim.

https://mufity.blogspot.com/2019/05/...-tasavvuf.html
    @erefefik

4. https://x.com/_deqori/status/1923063841048441007

Deqori🍁
    @_deqori
    Devşirme Çerkez oyuncuya, Arnavut gibi devşirmelere en güzel cevapları vermiş abimiz.
    Linkte video var. Sabetaycılar da kendi dillerini kaybettiler. Yapılan yanlış işleri deşifre ediyorlar, bilgi ve belgeleri bazı tarihçilere veriyorlar.
    @erefefik

5. Timur'la ilgili, Anadolu'ya girişiyle, ''Çin'e gidecekti, Yıldırım Beyazıt küfür etti de onun için Osmanlı'ya saldırdı'' gibi saçma sapan bilgiler tarih kitaplarına doldurulmuştur.
    Aynen Fatih Sultan Mehmet'in 12 yaşında padişah yapılması, sefer durumu hasıl olunca, babasına mektup yazıp, ''padişah sizseniz gelip, ordunuzun başına geçiniz, padişah bensem, emrediyorum, gelip ordunun başına geçiniz'' gibi bir saçmalığın, tarih kitaplarına, hatta ders kitaplarına yazılması gibi.
    Bir çağ kapatıp, bir çağı açan, dünyanın en güçlü devleti böyle mi yönetildi yani?
    Bu saçmalıklar, halkı aptallaştırmak ve ahmakça bir milliyetçiliği sürdürebilmek için tarih kitaplarına sokuldular.

Timur, Anadolu'ya girip, Osmanlı'ya saldırdığında, Bizans İmparatoru Manuel, İstanbul'u terk edip, Cenova'ya sığınmıştı.

İzmir, İstanbul'dan sonra en zengin yerdi. İtalyan şehir devletleriyle yarışıyordu. Aydınoğulları'nın kontrolündeyken, Rodos Şövalyeleri sahil kesimini ve limanı ele geçirmişlerdi.
    Rodos Şövalyeleri ve Bizans ittifak halindeydiler. İzmir'in geri kalanı, Aydınoğulları'nın elindeydi.

İşte Timur denilen dürzü, Rodos Şövalyelerine saldırdı, şövalyeler 2 hafta direnebildiler, Timur hepsini katletti. Limanı ve İzmir'in sahil kesimini yeniden Aydınoğulları'na verdi.

Bizans İmparatoru Manuel, İstanbul'dan kaçmış, Timur niçin İstanbul'a saldırmadı da Bizans'ın müttefiği Rodos Şövalyelerine saldırdı? Niçin Osmanlı'ya saldırdı da İzmir'i Aydınoğulları'na verip, yıkılmak üzere olan Germiyanoğulları'nı destekledi?

Çünkü, hem Bizans'ı zayıflatmak isterken, Osmanlı'yı tamamen yok etmek istiyordu. Neden böyle yaptığını biliyor muydu? Kim bilir?

Papalık, tefeci Venediklilere, ''faiz haramdır, Venediği terk edin'' dedi. Hıristiyanlık'ta da faiz haramdır. Fakat bizde referansı İslam olan cenahın içindeki bazı gruplar bunu gizlemek için ellerinden geleni yaparlar. Venedik, bir strateji geliştirip, Papalığa sundu. Papa bunu kabul etti.

Plana göre, Venedikliler, İstanbul'a yerleşeceklerdi. Venediğin en büyük ve ezeli düşmanı Roma'dır.
    İstanbul'u fethetmek için yetiştirilen ve yatırım yapılan kişi de Yıldırım Beyazıt'tır. Para verip, Anadolu Hisarı'nı yaptırdılar, Osmanlı Ordusunu desteklediler. Fakat Yıldırım Beyazıt, Ankara Savaşı öncesi yan çizdi, oğlu Musa Çelebi'yi, Manuel'in kızıyla evlendirip, Doğu Roma'nın tarafına geçti. Çok akıllıca davrandı, Musa Çelebi'nin oğlunu İmparator yapacak, İstanbul savaşmadan eline geçecekti.

Venedik ve Papalık feci kazık yemişlerdi. İşte Timur bunun üzerine, Venedik ve Papalığın çıkarlarını savunmak amacıyla Anadolu'ya girip, Osmanlı'ya saldırdı.

Yeni Papa, İzniğe gelip, ayin yapacak. Kesinlikle yapmamalı. Biliyoruz bir şeyler, ondan yazıyoruz.

Entegral tarih gerçekleri yazar, entegral tarihi ayvagöbekli yazar.
    @erefefik

6.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    https://x.com/_deqori/status/1923063841048441007

Linkte video var. Sabetaycılar da kendi dillerini kaybettiler. Yapılan yanlış işleri deşifre ediyorlar, bilgi ve belgeleri bazı tarihçilere veriyorlar.
    Lozan ile, dağılmış imparatorluğun bakiyesinden Türklerin bağımsızlığı kazanıldı onuru kurtarıldı.

Siyasi bir sistem Lozan'la kurulmadı, Cumhuriyetle kuruldu.

Siyaset bilimci cahil olamayacağına göre mevzu başka!

Klasik Kürtçü-İslamcı konsorsiyumunun genetik kodlarındaki Türk düşmanlığı!

"İngilizin en büyük yenilgisi", Lozan'a karşıtlık; tıpkı, askere düşmanlık, düşmana askerlik gibidir.

Bu toprakların ekmeğini yeyip, suyunu içenlerin nankörlüğü, ihanetidir.

Sayfa 2214/2214 İlkİlk ... 12141714211421642204221222132214

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •