Sayfa 289/291 İlkİlk ... 189239279287288289290291 SonSon
Arama sonucu : 2323 madde; 2,305 - 2,312 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Mathias'tan söz ediyorsun herhalde. Forum ortamında değer verdiğim biridir Mathias. Yaptığı yorumları çok gerçekçi ve doğru buluyorum. Ha Mathias'ın yorum ve beklentilerinden hoşlanmayan dünya kadar adam var ama bu durum cebi boşaktılacak kitlenin ne kadar büyük olduğuna işaret eder. Amatör ve cahil kesim ne kadar karşı çıkıyorsa, gerçeklerle yüzleşmekten kaçınıyorsa, söz konusu beklentilerin doğru çıkma olasılığı o kadar yüksektir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Osmanlıyı hatırlayın, ilim, sanat, teknoloji, modern eğitim, medeniyet yok ama silah söz konusu olunca iştah tam. Loncalar, güç odakları, saray eşrafı, azınlıklar, asker ve ruhban sınıfını hatırlayın. Hepsi kendi çıkarı için ülkenin ilerlemesine engel olmaya çalışıyor.... .
    Aklıma İsmail Cem'in Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihi adlı kitabı geldi. Ta 1970 lerde yazılan bir kitap bu. Adam aynen senin dediğin gibi, Osmanlı'dan başlayarak ülkenin neden geri kaldığını o kadar güzel özetlemiş ki başka yoruma gerek yok.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    hocam soğutucudan kastım sen değildin, şu ereğli forumunda sevilmeyen bir doğrucu arkadaş vardı Seni gereğinden fazla iyimser bulduğum zamanlar oluyor Realistlik aslında zor bir durumdur, realistler mükemmel danışman veya mentor olabilirler ama karar alıcı olamazlar genelde.
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Mathias'tan söz ediyorsun herhalde. Forum ortamında değer verdiğim biridir Mathias. Yaptığı yorumları çok gerçekçi ve doğru buluyorum. Ha Mathias'ın yorum ve beklentilerinden hoşlanmayan dünya kadar adam var ama bu durum cebi boşaktılacak kitlenin ne kadar büyük olduğuna işaret eder. Amatör ve cahil kesim ne kadar karşı çıkıyorsa, gerçeklerle yüzleşmekten kaçınıyorsa, söz konusu beklentilerin doğru çıkma olasılığı o kadar yüksektir.
    Adımız geçmiş selamlar saygılar ikinize de. Evet eregl de 2 sene önce süre belirterek verdiğim hedef mart sonu itibari ile hem vade hem fiyat hemde sıfır temettü alacaksınız / max bedelsiz verir öngörüleri ile görüldü. Bam bam bam. Gerçekleri yazmak kötümserlik ise eğer kötümser değildim tabikide. Orası Temettü uzun vade masalları ile millete hisse yaslayan/pazarlayan lar ile dolu idi. Müdahele ettik.
    Mesela borsa konusunda iyimserim şu aralar. Hatta epey bir iyimserim diyelim.Yine milletle terso falan durumlar tabi. Bu faiz ile borsa mı olurmuş finansal okur yazarlık falan filan o biçim yazılar. İşin komiği bunların bir kısmıda o zamanlar hisse de hisse diye tutturanlar.
    Bu arada .Aman buralara yazmak da tehlikeli olmuş. Başka başlıklardan banlabiliyoruz!! ne alaka ise.

4. Piyasa değeri düşük hisselerden DARDL Dardanel hoşuma gidiyor. Bana uygun değil bu hisse. Sermayenin %17 sini Crescent Investments adında Lüksemburg menşeli bir fon aldı geçen Aralık ayında. Kaç liradan aldıklarını dolaylı yoldan soruşturup bir fikir edindim. Sermayenin %51 5 i uzun yıllar ana hissedar konumundaki bir işadamında. PD si DD ye oranla oldukça iskontolu. Şirketin tek sorunu yüksek borçları ve kar elde edemeyip sürekli zarar açıklaması. Şu anda %300 bedelli sürecinden geçiyor ve bu süreç haftaya kapanacak. Şirkete 1.7 milyar TL nakit girişi olacak bedelliden ve muhtemelen bu para ile borçların önemli bölümü kapanır, şirke de karlılık ortasına girer.

5. Sana helal olsun Mathias. EREGL ve FROTO da tam 12 den vurdun. Bu hisselerde olanların seni eleştirmeyi bırakıp teşekkür etmesi lazım. Ama bunu yapmak yerine meyve veren ağacı taşlamayı tercih ediyorlar. Türk milletinin karakteri böyle. Binlerce yıldır bu anlayış değişmedi.

6. haftaya....YAPI KREDI....pespese 3 TABAN yapacak.....EREGLIDE....

dedikodusu....sattilar....satacaklar olan her kaart....FOS CIKACAK....

kuzu demedi demeyin usaglar.

birini 16 tl den....otekini 15 tl den....ALACAGIM....BANA VERECEKSINIZ.
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

7.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Adımız geçmiş selamlar saygılar ikinize de. Evet eregl de 2 sene önce süre belirterek verdiğim hedef mart sonu itibari ile hem vade hem fiyat hemde sıfır temettü alacaksınız / max bedelsiz verir öngörüleri ile görüldü.
    Sana da selamlar ve saygılar Mathias. Dogru zamanlamayla uyarıda bulunmuşsun gene senin işaret ettiğin gibi bazı kağıtları süründürürken endeksi farklı hisselerle daha da yükseltiyorlar, belki kafa karışıklığının bir nedeni bu. Senin kötümser olmadığını da biliyorum, TH'yle şakalaşırken senin de adını anmak için yazdım. Herkesin yaptığı en büyük hata XU-100 uzun vadeli grafiğinde görülen 5$ seviyesini zirve sanmak, bu da benden herkese bir ipucu olsun.

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Aklıma İsmail Cem'in Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihi adlı kitabı geldi. Ta 1970 lerde yazılan bir kitap bu. Adam aynen senin dediğin gibi, Osmanlı'dan başlayarak ülkenin neden geri kaldığını o kadar güzel özetlemiş ki başka yoruma gerek yok.
    Ben teşhisi de yapıyorum değişmez denen inanışlarda revizyon olmalı ve olacak da.

Sayfa 289/291 İlkİlk ... 189239279287288289290291 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •