Mathias borsanın en eski atasözlerinden biridir, hisseler Wall of Worry'yi (tedirginlik / sıkıntılar duvarını) tırmanmaya bayılır. Sen biliyorsundur bu İngilizve atasözünü. Bilmeyenler için basitçe ifade etmek gerekirse, ekonomik politik veya sosyal koşullar düşmesi gerektiğini göstermesine rağmen hisse senedi fiyatlarının artma eğilimidir.😊
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Kuzu'nun öngörüsünün ne kadar saçma ve anlamsız olduğunu bazıları anlamıştır. Kendi farkında değil demek?
Daha önemlisi, gerçekleşse dahi saçma ve bilgisizce bir beklenti olduğu gerçeği değişmeyecek. Borsanın 3 haftada 3'e katması da bir ihtimal ya da Michael Jackson'un hayatta olması...
Gerçekleşse dahi dikkate alınmaması gereken bir çıkış.
Sonuçta her ihtimale para yatıramazsınız, eleme ve ayarlama yapmak zorundasınız.
YKB'yi, Eregli'yi 16 liraya düşürecek bir senaryodan mı söz edeceğiz, tamam...
Öncelikle bu ülkenin ekonomik gerçeklerini göz önüne alarak ilgili sürecin kur ve faiz tahminin yaptınız mı? Tüm piyasaları bir bütün olarak görmek zorundayız zira böyle bir süreç zarfında Hazine hala borçlanmaya ve vadesi gelen borçları ödemeye devam edecek. Bankalar mudilerin kapının önünde sıraya girmelerine şahit olmak istemeyecek veya başka ağır sonuçlardan kaçınılmak istenecek. Tıpkı yeterince oy kaybedince değişim yaşayan Bahçelinin çıkışları gibi düşünün
Tahmin ettiğiniz kura göre hisseler o fiyata düşebilir mi? Bu durumda endeks ve diğer hisseler ne durumda olur? Böyle bir durumda piyasalarda nasıl bir hava hakim ve o koşullarda alım kararını verebilir misiniz?
Olağanüstü koşullarda, mesela 2015'de Yunanistan'da olduğu gibi hisselerin 1ayı aşkın süre işleme kapatılacağını da simule edebilirsiniz. Kapanmadan önce mi yoksa o kadar uzun bir aradan sonra, açılınca mı almak avantajlı?
Zamanında siz bana derdiniz hep, para kazanmak için cesaret lazım diye. Bence bazı olasılıkları elemek de buna dahil olmalı.
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yer İmleri