Sayfa 290/291 İlkİlk ... 190240280288289290291 SonSon
Arama sonucu : 2327 madde; 2,313 - 2,320 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Sana da selamlar ve saygılar Mathias. Dogru zamanlamayla uyarıda bulunmuşsun gene senin işaret ettiğin gibi bazı kağıtları süründürürken endeksi farklı hisselerle daha da yükseltiyorlar, belki kafa karışıklığının bir nedeni bu. Senin kötümser olmadığını da biliyorum, TH'yle şakalaşırken senin de adını anmak için yazdım. Herkesin yaptığı en büyük hata XU-100 uzun vadeli grafiğinde görülen 5$ seviyesini zirve sanmak, bu da benden herkese bir ipucu olsun.
    Şu zirve işini açarsan iyi olur. Daha evvel TH ile de konuştuk idi bu konuyu. 7-8 dolar falan diyordu endeks için. Bende abartma dedim idi.

2.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    ... Mesela borsa konusunda iyimserim şu aralar. Hatta epey bir iyimserim diyelim.Yine milletle terso falan durumlar tabi. Bu faiz ile borsa mı olurmuş finansal okur yazarlık falan filan o biçim yazılar.... .
    Mathias borsanın en eski atasözlerinden biridir, hisseler Wall of Worry'yi (tedirginlik / sıkıntılar duvarını) tırmanmaya bayılır. Sen biliyorsundur bu İngilizve atasözünü. Bilmeyenler için basitçe ifade etmek gerekirse, ekonomik politik veya sosyal koşullar düşmesi gerektiğini göstermesine rağmen hisse senedi fiyatlarının artma eğilimidir.😊
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by kuzu Yazıyı Oku
    haftaya....YAPI KREDI....pespese 3 TABAN yapacak.....EREGLIDE....

dedikodusu....sattilar....satacaklar olan her kaart....FOS CIKACAK....

kuzu demedi demeyin usaglar.

birini 16 tl den....otekini 15 tl den....ALACAGIM....BANA VERECEKSINIZ.
    16 PANGINOT....ne var ne yok alecegim....KORKMAYIN.....ha ha ha

YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

4.  Alıntı Originally Posted by kuzu Yazıyı Oku
    haftaya....YAPI KREDI....pespese 3 TABAN yapacak.....EREGLIDE....

dedikodusu....sattilar....satacaklar olan her kaart....FOS CIKACAK....

kuzu demedi demeyin usaglar.

birini 16 tl den....otekini 15 tl den....ALACAGIM....BANA VERECEKSINIZ.
    Kuzum 2000 yılından bu yana tanışıyoruz ama son 25 yılda aydınlatma girişimlerimin boşa çıktığı nadir adamlardan birisin. Sen Osmaniye limiydin Adanalı mı? Hatay Reyhaniye ve Samandağdaki arazilerimle ilgili işlerim var. Sana uğrarım beni misafir edersin artık.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5. Kuzu'nun öngörüsünün ne kadar saçma ve anlamsız olduğunu bazıları anlamıştır. Kendi farkında değil demek?
    Daha önemlisi, gerçekleşse dahi saçma ve bilgisizce bir beklenti olduğu gerçeği değişmeyecek. Borsanın 3 haftada 3'e katması da bir ihtimal ya da Michael Jackson'un hayatta olması...

6.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Kuzu'nun öngörüsünün ne kadar saçma ve anlamsız olduğunu bazıları anlamıştır. Kendi farkında değil demek?
    Daha önemlisi, gerçekleşse dahi saçma ve bilgisizce bir beklenti olduğu gerçeği değişmeyecek. Borsanın 3 haftada 3'e katması da bir ihtimal ya da Michael Jackson'un hayatta olması...
    Yok hocam borsada olmaz olmaz. Hele BİST ortamında her an her şey olabilir. BİST dünyanın en sığ ve minik borsalarından biridir senin de bildiğin üzere. Her türlü spekülasyona ve manipülasyona uygun bir ortam burası. Sonuçta da her türlü senaryo mümkündür.

7. Gerçekleşse dahi dikkate alınmaması gereken bir çıkış.
    Sonuçta her ihtimale para yatıramazsınız, eleme ve ayarlama yapmak zorundasınız.
    YKB'yi, Eregli'yi 16 liraya düşürecek bir senaryodan mı söz edeceğiz, tamam...

Öncelikle bu ülkenin ekonomik gerçeklerini göz önüne alarak ilgili sürecin kur ve faiz tahminin yaptınız mı? Tüm piyasaları bir bütün olarak görmek zorundayız zira böyle bir süreç zarfında Hazine hala borçlanmaya ve vadesi gelen borçları ödemeye devam edecek. Bankalar mudilerin kapının önünde sıraya girmelerine şahit olmak istemeyecek veya başka ağır sonuçlardan kaçınılmak istenecek. Tıpkı yeterince oy kaybedince değişim yaşayan Bahçelinin çıkışları gibi düşünün

Tahmin ettiğiniz kura göre hisseler o fiyata düşebilir mi? Bu durumda endeks ve diğer hisseler ne durumda olur? Böyle bir durumda piyasalarda nasıl bir hava hakim ve o koşullarda alım kararını verebilir misiniz?
    Olağanüstü koşullarda, mesela 2015'de Yunanistan'da olduğu gibi hisselerin 1ayı aşkın süre işleme kapatılacağını da simule edebilirsiniz. Kapanmadan önce mi yoksa o kadar uzun bir aradan sonra, açılınca mı almak avantajlı?

Zamanında siz bana derdiniz hep, para kazanmak için cesaret lazım diye. Bence bazı olasılıkları elemek de buna dahil olmalı.

8. EREGLI.....

tiras ne....TOSYALI alacak....

gec onu....18 panginot.....ALACEGIM.....15 PANGINOTTA SILKELEME VAR....

birbirinizi kandirmayin lem.....BEN NE DERSEM ODUR....

YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Sayfa 290/291 İlkİlk ... 190240280288289290291 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •