Sayfa 295/298 İlkİlk ... 195245285293294295296297 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 2,353 - 2,360 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Ucuzun da ucuzu var, adı ÇİN ucuzu. Hangi sektörler ÇİN rekabeti altında ise, malesef rahat yüzü göremiyorlar..
    Çin ve Japonyada deflasyona doğru gidişat ve güdük ekonomik büyüme problemleri var. Bunları da yurtdışında ihraç etmeye çalışıyorlar. Bakalım durumlar nereye verilecek.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Trumpın vergi Reformu temsilciler meclisinde geçti. Sadece 1 oy farkla kabul edildi. Şimdi Senatoda onaylanacak ve Trumpın imzasıyla yürürlüğe girecek.

The US House of Representatives has passed Donald Trump’s showpiece tax bill by one vote after days of wrangling between disparate factions of his Republican party, paving the way for the first big legislative success of his second term.

The Republican-controlled House voted at about 7am in Washington by ‪215-214‬ to approve the more than 1,000-page legislation, which would slash taxes, reduce social spending and increase federal debt.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Valla Mathias sende fil hafızası varmış hiç bir şeyi unutmuyorsun. Benim hafızam hiç de fena değildir, çok iyi kart sayarım, briç oynarken 52 kağıdı tek tek hafızada not eden biriyim ama sen benden çok daha iyisin galiba.
    Bende biraz fotografik hafıza vardır. İstemeden ama. Hafızamda tutmak istesem tutamıyorum.

Erdoğan: Kredi Garanti Fonu'nu ben de önemsiyorum
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi Garanti Fonunu ben de önemsiyorum. Yani bu noktada adım atıp Kredi Garanti Fonundan tulumbaya suyu dökmekte fayda var ki hareketlensin" dedi.

Dikkatlerden kaçmasın şu söz. İki şey kafamda dönüyor. Bunların aklı nas da kaldı. 2 sene geçti bir sonuç alınamadı. Bari nasa dönelim denilecektir bir noktada. Yalnız bunların kafa sadece tek işleme çalışıyor. Yani bu sefer geçen seferki nas a birşeyler monteleyip sunacaklar sanırım piyasaya. Aklıma gelenler.
    1. Farklı dolar kurları. (ihracatçı , vatandaş bankalar arası . serbest piyasa . ortaya karışık )
    2. Seçilmiş sektörlere ucuz kredi. ( kim seçecek nasıl seçecek )
    3. Geçen seferki nasın aynısının biraz küçüğü. (bam güm bam )

Diğer yandan TRUMP özellikle teknoloji firmalarına süper teşvikler açıklayabilir mi acaba ?

4. Vergi paketindeki anlaşmazlıklar yüzünden dün ABD borsaları %2 düştü, tahvil fiyatları çakıldı (tahvil getirileri zıpladı). 1 oy farkla geçmiş olması şüphe utandırıyor, acaba Senatoda red mi yiyecek diye.

5. Öte YANDAN dünyanın lokomotif ekonomisinde şirket karlılıkları çok güzel performans gösterdi 1. çeyrek itibariyle. Geçen senenin ayni dönemine göre şirket karları %14 arttı. Harika bir performans bu.

6. Gelgelelim ABD'de 2. çeyrekten herkes korkuyor. Çünkü gümrük tarifelerinin etkisi bilançolara yansımış olacak. Bakalım, Temmuzun 2. yarısında durum belli olur.

7. ABD hane halkının net serveti 170 trilyon dolara ulaştı (Kaynak: FED). Bu rakam net rakamdır yani yükümlülükler düşüldükten sonra elde edilen net rakamdır. 5 sene önce bu rakam 60 trilyon dolardı. FED grafiği biraz geriden geldiği için orada 160 küsür trilyon dolar olarak gözüküyor ama güncel rakam 170 trilyon dolardır.

https://fred.stlouisfed.org/series/BOGZ1FL192090005Q

8. ABD hane halkının net serveti ile ilgili FED in verdiği rakam 2024 4. çeyrek itibariyle 160.35 trilyon dolar (güncel rakam ise 170)

Sayfa 295/298 İlkİlk ... 195245285293294295296297 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •