Sayfa 621/625 İlkİlk ... 121521571611619620621622623 ... SonSon
Arama sonucu : 4993 madde; 4,961 - 4,968 arası.

Konu: DOLARDA YÜKSELİŞ kaçınılMAZ xxv

1. Kimsenin "Boka Basmak gibi" bir olayla karşılaşmamak için "gözlerini yola dikkatle" bakması nedeni ile,

ne olup bittiğini ,"yedirdiğini" zannederler, günü gelince "gerçeği", "acı" bir şekilde öğrenecekler..

2. Bu tur ilanlar cok cikiyor ve bana cok garip geliyor

Issizligin tavan yaptigi milletin issizlikten yurtdisina kacmaya calistigi bir ulkede hickimse cocuk bakicisi ve/veya yardimci bulamiyor

Nereden biliyorum? Cunku facebook gruplarinda herkes agliyor yani bir kisi iki kisi olsa anliycam herkes eleman bulamamaktan agliyor

Mesela bir kisi kalkip soyle dese yanimizda calisan cocuk bakicisina ihtiyacimiz kalmadi isinden cok memnun kaldim tavsiye ederim referans olurum dese ardindan yuzlerce kisi bana telefonunu verirmisiniz yok Ankara ya gelirmi yada ne bilim Bodrumda calisirmi gibi sorular yagiyor. 50 kisi bir den istek yolluyor mesela yani kapanin elinde kaliyor bakicilar yardimcilar

Bu nasil ekonomi ben anlamadim arkadas? Issizlik varsa bunlar kim?

Cidden soruyorum bu olayi aciklayabilecek olan varmi aranizda?

3. Temizlik görevlisi olmak için üniversiteye gitmek gerekli değil, zaten adam gibi bir bölüm kazanmayanların üniversite okuması kadar saçma bir şey yok bence.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

4. Öğrencilerin kıyafetlerini hedef alan öğretmen, şort giyilmesini edepsizlik olarak nitelendirmişti. Söz konusu öğretmen, öğrencilerine Müslüman şort giyer mi, biz buralarımızı gösterir miyiz insanlara ? diyerek dini referanslarla giyim tarzlarına müdahalede bulunmuştu.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...yurusu-2403145

Müslüman şort giyer mi dediği çocuklar ilkokul çocukları iyi mi..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,223
     Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku

Temizlik görevlisi olmak için üniversiteye gitmek gerekli değil, zaten adam gibi bir bölüm kazanmayanların üniversite okuması kadar saçma bir şey yok bence.
    Aklıma birden 80 öncesi geldi,bakanlıktaydım,afet uzmanıydım+içişleriylende bağlantım vardı,işe alınacak personeller içinde yetkim vardı sadece işçi alımı olarak,memuriyet ise imtihana tabiydi ben onunlan ilgilenmiyordum,işçi bulma kurumundan kartı aldınmı direkt işe girerdin,bu konuda seçiciydim referansa göre liste yapardık işçi bulma kurumuna listeyi gönderirdik,kamuda işçi olarak göreve başlarlardı, yaptıktan sonra memuriyete geçiş yapabiliyorlardı,ama kamuda sendikalı durumda vardı,maaşlar memurdan yüksekti,işe girecek olanlar lise dengi okulundan mezunsa girişi kolaydı,bunların içinde ilkokul ortaokuldan mezun olanlarada yine imkan vardı,üniversitede okuyanlar ve mezun olanlarda ise hiç sorun yoktu direkt alınırdı...şimdi düşünüyorumda bu sistemi en fazla bozan evren,özal en fazlada tak partisi oldu,tak partisi kps puanına bakmıyor bile,kendilerinin talimatı doğrultusunda işe alınırlar,istersen 100 puan alınsa bile ona bakılmıyor,bu yüzden kamuda çok işe yaramaz personeller mevcut,bunun mağduru küçük kızımda oldu...özelleşme oldu çoğu kişi iş bulamaz hale geldi,bırakın işsiz olanları, işte çalışanlar bile yurt dışına kaçıyor,eğitim durumunu bozanda tak partisidir,bu sorun devamlı çoğalıyor,bu yüzden iktidarın değişimi şart oldu,kamuda kariyersiz insanlarda bayağı yüksek tak partisi zamanında girdiği için,çürüme mevcut tak partisi kanalıylan işe girenler adına,ama zehir gib zımba gibi genç çocuklarımız iş bulamıyor...

6. Bu kadar güzel bir millet olur mu..

Bir an için boş-verin günlük sıkıntılara.

İş'te kendi güzel, kalbi güzel. adı güzel Ata Demirer..

https://www.youtube.com/watch?v=DiFq...rkezi%28BKM%29

Ortada oynayan kıvırcık saçlı genç Yarım Hasan..

7.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku

Temizlik görevlisi olmak için üniversiteye gitmek gerekli değil, zaten adam gibi bir bölüm kazanmayanların üniversite okuması kadar saçma bir şey yok bence.
    Baldızın oğlu Konya ilçesinde belediye işçisi çöp topluyor 22 bin maaş güneşten soğuktan çocuk kapkara ve incecik oldu. O kadar torpil buldular çöpçü için ilçede fabrika yok asgari ücret orada büyük para. Anası dayanamadı Konya'ya gönderecek fabrikaya girsin artık diyor. Konya'da ki bir çok fabrika 100 km uzak ilçelerden gençleri, kızları kadınları servisle toplayıp geliyor. 10-15 sene önce Konya içinde servis ana caddelerden geçerdi şimdi kreş çocukları gibi evden alacak az kalsın.

8. Bizim sitede 7 dairede Suriyeli kardeşlerimiz oturuyor. Patronları sigorta yapmamak için gece vardiyasında çalıştıriyor. Adamlara işe gidip gelsinler diye eski passad araba vermiş niye sigorta yok anlamadım. Vatandaşlık ile ilgili mi. 20 gündür kapının önünde mum oldum. Üç beşini biliyorum da girip çıkan Suriyeli kardeşlerin sayısını daha çözemedim. Bunları sadeleştirecek bir yol bulsam yeter.

Sayfa 621/625 İlkİlk ... 121521571611619620621622623 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •