Sayfa 301/306 İlkİlk ... 201251291299300301302303 ... SonSon
Arama sonucu : 2448 madde; 2,401 - 2,408 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Bugün ABD borsaları kapandıktan sonra Nvidia'nın açıkladığı 1Ç bilançosu beklentinin üzerinde geldi ve after hours seansında Nvidia hisse fiyatı %5 e yakın prim yaptı. Böylece borsa kapandıktan sonra 3.3 trilyon dolarlık piyasa değerine 150 milyar dolar eklendi (BİST 100 endeksin toplam halka açık olan kısmının 2 katı). Küresel borsalar için pozitif bir gelişme.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Nvidia'nın güzel bilançosu akabinde ABD futures %1.5 artıda açıldı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Bizim borsanın abd ile ilgisi yok (Olumlu anlamda) .... hükümetin istanbul büyükşehir belediyesi takıntısı devam ettiği sürece ne borsada ne ekonomide bahar olmayacaktır.

Verdiğim cevabı buraya aktarayım...

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    0101 kardeşimiz bana göre oldukça naif bir yorumda bulunmuş. Ona verdiğim yanıtı referans olsun diye buraya da kopyalıyorum:

TH:
    Hiç kuşkun olmasın bu dediklerin olacak. Tek sorun ne zaman olacağında. Ben 250 sene sonra 2300 yılına yaklaştığımızda bu dediklerinin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Sen de biliyorsun Türkler reform yanlısı bir millet değildir, satükoyu çok severler, ya yumurta deliğe geldiğinde ya da duvara toslanınca aksiyon alır bu millet. İşte bu yüzden dediklerinin gerçekleşmesi için kanımca 10 jenerasyon yani 250 yıl geçnesi gerekiyor. Moleküler biyoloji kapsamında köklü mutasyonların oluşması için 10 jenerasyon (250 yıl) gerekiyor. Statükoculuktan kurtulmak için Türk milletinde olması gereken de budur yani genetik mutasyon.

Sn. TH....
    İlk etapta çok haklı gözüküyorsunuz.
    Katılıyorum....

Sosyolojide toplumların davranış değişiklikleri 3 nesil sürer demişler.....

1950 -2025 arası 3 nesil, sosyolojimiz dövletimizce eğitimden geçirildi...
    Artık şehirliyiz.

Geçimimiz tarladan ya da bilek kuvvetimizden değil, beynimizden olmak zorunda....
    Buna halkımızın çoğu intibak etti.
    Etmeyenler de etmeye mecbur.

Dünyanın neresine giderseniz gidin bir türk vatandaşıyla karşılaşırsınız...
    Hele oralardaki her türlü camide mutlaka bir karadenizli çıkar karşınıza.
    Malüm, karadenizliler Kıpçak/Hazar, Oğuz/Çepni genlerini taşıyorlar.

Borsamızla ilgili olarak; 20.yüzyıl siyasetçileriyle buraya kadar.
    Yeni nesil (21. yüzyıl) mühendis kökenli siyasiler 2028'de geldiğinde değişiklikler yaşarız.
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

5. Sosyoloji dedin de aklıma şunlar geldi: Demokrasi maalesef Türkler için faydadan çok zarar getirdi. Ben şahsen demokrasiye inanan ve güvenen biri değilim. Sokrates, Aristo, Plato da demokrasiye karşı idi. Demokrasilerde toplumu en iyi manipüle eden işbaşına geliyor maalesef. Türkiye'de olan da budur.

6. Türkiye'de uygulanan demokrasi türü Seçimokrasi'dir. Vatandaşların hükümetlerini seçebildiği ancak hükümetin karar alma süreçlerine doğrudan katılamadığı bir demokrasi biçimidir bu. Hükümet neredeyse mutlak güce sahiptir ve bu durumda Oligarşiden veya Sivil Diktatörlükten bir farkı yoktur.

7. Demokrasiye alternatif 5 yönetim biçimi:

1) Geniokrasi: Yönetmek isteyenler için yaratıcılık, yenilik, zeka ve bilgelik gerektiren bir yönetim sistemi.

2) Meritokrasi: Liyakata göre yönetim. İnsanların yetenekleri, belirli bir alandaki bilgileri ve topluma katkıları temel alınarak yönetenler seçilir.

3) Nookrasi: Bilge kişilerin yönetimi; filozofların karar verme yetkisinin olduğu bir yönetim sistemi. (Platon tarafından savunulmuştur)

4) Teknokrasi: Eğitimli veya teknik uzmanlar tarafından yönetim; teknoloji alanındaki uzman kişilerin tüm karar alma süreçlerinde kontrolde olduğu bir yönetim sistemidir. Kendi uzmanlık alanlarında bilgi, uzmanlık veya beceriye sahip kişiler tarafından yönetim organını oluşturur. Bir Teknokraside karar vericiler, alanlarında ne kadar bilgili ve becerikli olduklarına göre seçilir.

5) Timokrasi: Onurlu kişiler tarafından yönetim; onurlu vatandaşlar ve mülk sahipleri tarafından yönetilen bir yönetim sistemidir. Sokrates'in savunduğu yönetim biçimi.

1- Dar bölge milletvekilliği
    2- Muhtarların belediye meclislerinin tabii üyesi olması
    3- İmar plan değişikliklerinin ilgili bölge halkınca tasdik edilmesi şartı.

Mevcut sistemimizin ıslahı bunlarla mümkün gibi..

Not: Devleti mümkün olduğunca küçültmek de paylaşılacak pastayı ufaltabileceği için köpekbalıklarını ilgilendirmeyebilir.
    Bir de her türlü siyasi görev ücretsiz, nöbet gibi yapılabilmeli. Şahsi geliri olmayanlar siyasi makamlara gelememeli.
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

Sayfa 301/306 İlkİlk ... 201251291299300301302303 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •