Originally Posted by
sindoma53
Hani ukrayna Rusya arasındaki savaş bitiyordu forumda bazı yalamalar öyle yazıyordu.
Rusun aldığı topraklar zengin elementin %40 olan bölgeler 2 tarafta zaman kazanmaya oynuyor .
ABD bu elementlere ihtiyacı olmasa hiç umrunda bile değil ukrayna hikayesi.
gerçi Trumpın hayatı hikaye olmuş başardım ettim dediği sadece sosyal medya veya TV üzerinde uygulamada olan birşey yok.
Araplardan aldığı parayı anlatıyor 10-12 seneye yayılmış ucu açık anlaşmalar buradaki saltanatı süren arap sülalesinin koruma parası

Yunus Paksoy
@yunuspaksoy
·
17d
Rusya’nın bugün İstanbul’da Ukrayna’ya sunduğu ateşkes ve barış şartlarının geniş özeti:
•Kırım, Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin Rusya toprağı olarak tanınması; bu bölgelerden Ukrayna’nın tamamen çekilmesi
•Ukrayna’nın askeri ittifaklara ve koalisyonlara katılmaktan vazgeçmesi; ülke topraklarında üçüncü ülkelerin askeri faaliyetlerinin ve yabancı askeri birliklerin, üslerin, altyapının konuşlandırılmasının yasaklanması.
•Ukrayna’nın nükleer silah ve diğer kitle imha silahlarına sahip olmayan tarafsız bir devlet statüsünün tanınması; bunların ülkeye alınması, taşınması ve konuşlandırılmasının yasaklanması.
•Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve diğer askeri oluşumlar için personel, silah ve teçhizat sayısı ve niteliğinde üst sınır belirlenmesi; Ukrayna ordusu ve Ulusal Muhafızlar içinde bulunan milliyetçi unsurların dağıtılması.
•Rusça konuşan nüfusun tüm hak ve özgürlüklerinin korunması; Rusçanın resmi dil statüsüne kavuşturulması.
•Nasyonalizm ve Nazizmin kahramanlaştırılması ve propagandasının yasaklanması; milliyetçi örgütlerin, partilerin ve yapılarının dağıtılması.
•Askeri operasyonlar nedeniyle oluşan zararlar konusunda karşılıklı taleplerden vazgeçilmesi.
•Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin seferberliğin durdurulması ve terhis sürecinin başlatılması
•Ukrayna’ya askeri yardım ve teçhizat ihracatının, yabancı askeri danışmanlık ve uydu istihbarat desteğinin sona erdirilmesi;
•Üçüncü ülkelerin askeri mevcudiyetine son verilmesi, yabancı özel harekat unsurlarının Ukrayna’daki faaliyetlerinin sonlandırılması;
•Ukrayna’da sıkıyönetimin kaldırılması;
•Sıkıyönetimin kaldırılmasından en geç 100 gün sonra Ukrayna Cumhurbaşkanı ve Parlamento seçimlerinin tarihinin ilanı;
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Yer İmleri