Sayfa 200/221 İlkİlk ... 100150190198199200201202210 ... SonSon
Arama sonucu : 1761 madde; 1,593 - 1,600 arası.

Konu: Viop LXV

1.  Alıntı Originally Posted by mandradasutvar Yazıyı Oku
    Farklı ne yapacaklar da ulke duze cikacak? 23 senedir yoneten farklı be yapacak ta duze cikacak once onu de hele? Gecen seneki gibi siz birsey bilmiyorsunuz ben biliyorum ama anlatamam diye devam edilecekse geregi yok dinlemistik.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılıÄŸıyla gönderildi
    İkimizde Beşiktaşlıyız. sen diyorsun ki Hasan Arat la şampiyon oluruz. Ben de diyorum ki Seba ayarında birini bulmadıkça zor. SEBA yoksa Dursun Başkan çok sevmesemde şampiyon olur. Ha Ali BAşkan da şampiyon olur mu olur. Seba yoksa bana fark etmez. Maç izlemem olur biter.

Ben her ne kadar Sayın Sindoma bana kızsada uygulanan programı doğru buluyorum. Belki de iyimser olduğum için mizaç olarak öyle olsun istiyorum. Siyaseten kaymağını kim yer bilmem ama zaten pek ilgilendirmiyor da; ama ben kaymağını mutlaka yerim. Bu konular burada çok tehlikeli sular. Çok fazla bile konuştum. En iyisi mi başıma iş açılmadan susayım ben.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    yaprak biti durumları nasıl?
    bu sene Tuzla tarafında ağaçlara bile çöktüler.
    Biz mümkün mertebe doğal olanı tercih ediyoruz.
    Ürünlere organik diyemem tabi ama doğaldır.

Misal yaprak bitine karşı yanılmıyorsam küp küp pazara götürülemeyen ezik çileklerden sirke yapıyordu onu püskirtüyordu ( galiba).
    Sirkeyi bir de böcek tuzakları için kullanıyorduk.(geçmiş zaman diyom çünkü çilek işini bitirdik eriklerden öyle çok çürük filanda çıkmıyor şu an napıyor baba bilemiyorum .)
    çöplerimizi kompost gübre yapıyoruz . Gübre olarak kanatlı ve büyükbaş gübresi kullanıyoruz.(civar köyler getiriyorlar uygun fiyata).
    Bir de göl kenarındayız göl çekilince milli toprak kullanıyoruz toprağı zenginleştirmek için ...

İlgin varsa abi buyur beklerim.Yaprak bitini istersen babama sorayım durum ciddi ise .

not: Şimdi sordum abi .İnternetde de birçok metod var doğal yöntemler olarak ama ilacın yerini tutmuyor diyor.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

3. Bu konular çok tehlikeli konular cok bile konustum deniliyorsa zaten secimi yapman gerekir geri kala hersey tiriviridir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Biz mümkün mertebe doğal olanı tercih ediyoruz.
    Ürünlere organik diyemem tabi ama doğaldır.

Misal yaprak bitine karşı yanılmıyorsam küp küp pazara götürülemeyen ezik çileklerden sirke yapıyordu onu püskirtüyordu ( galiba).
    Sirkeyi bir de böcek tuzakları için kullanıyorduk.(geçmiş zaman diyom çünkü çilek işini bitirdik eriklerden öyle çok çürük filanda çıkmıyor şu an napıyor baba bilemiyorum .)
    çöplerimizi kompost gübre yapıyoruz . Gübre olarak kanatlı ve büyükbaş gübresi kullanıyoruz.(civar köyler getiriyorlar uygun fiyata).
    Bir de göl kenarındayız göl çekilince milli toprak kullanıyoruz toprağı zenginleştirmek için ...

İlgin varsa abi buyur beklerim.Yaprak bitini istersen babama sorayım durum ciddi ise .
    Sirke, arap sabunu karışımı önerisi var, yarı organik. Biz direk ilaç kullanıyoz. ama direniyor hainler.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by ÅŸahit Yazıyı Oku
    Sirke, arap sabunu karışımı önerisi var, yarı organik. Biz direk ilaç kullanıyoz. ama direniyor hainler.
    Geçen bir video izledim yabanci… odun kulu 200 gram beş litre su karıstir. Ertesi gun sirta takilan ilaclama nozullari tikqnmasin diye suzup bütün bitkinin her yerine sikacaksin. Karincalwr yaprak bitlerini beslermis suyunu icmek icin. Karinca poulasyonu fazla ise yaprak biti de fazla olurmus. Ana gövdeye karınca cikamayacak sekilde bantla engel yapiyordu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Long pozlar güzel pirim yaptı.....birazdan speğe teslim edecem..... bakalım biraz daha primlensin hele...)))))))
    Son düzenleme : TOKATYILDIZI470; 04-06-2025 saat: 15:03.

7. Bundan 30 yıl önce Nokia telefonlarımızda snake/ yılan oyunu vardı.O küçük ekranda nokta kadar yılanla başlardık.Yılanı besledikçe / noktaları aldıkça yılan büyürdü.Yılan büyüdükçe köşelere çarpmadan oyununu oynamak zorlaşırdı.Ne kadar iyi oynarsan oyna sonunda yılan büyüdükçe ölüm / kaybetmek kaçınılmaz olurdu.

İşte hayatta da kötülük kötülükle beslenir.Kötülük yaptıkça kötülük büyür.En nihayetinde o kadar büyür ki sonunda mecburen iyilik duvarına çarpar.Bu kaçınılmaz sondur, hayat/ evrim/ dönem döngüsünde.

Ama bu döngüde şöyle işler; kötüler ve iyiler kötülüğün sonsuza kadar büyüyeceğini/ bitmeyeceğini düşünür, bu nedenle kötüler iyimser,iyiler ise karamsardır.

Ama hayat/ evrim döngüsünde hep kırılma noktası iyilik üzerinedir.

Abi arap sabunundan sirkeye biberiyeye vs vs bir çok şey var ama dediğin gibi dirençliler.
    Biz onlar ile onlar da biz ile mücadele ediyor.
    Biz ticari amaç gütmüyoruz artık o yüzden doğal takılıyoruz.

Küskün çiftçiyiz biz.Ticarete küstük ama toprağa küsmedik.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Sayfa 200/221 İlkİlk ... 100150190198199200201202210 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •