Sayfa 2259/2269 İlkİlk ... 1259175921592209224922572258225922602261 ... SonSon
Arama sonucu : 18147 madde; 18,065 - 18,072 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Tamamen yanlış, abi burada yazılanların hiçbiri doğru değil. Doğru olan 1960 darbesidir. 1960 anayasası çok düzgün bir anayasaydı, Menderes döneminin tahribatı onarılmak istendi, Türkiye'nin geleceği garanti altına alınmak istendi ama olmadı. Çok uzun yazı yazmak lazım, defalarca da yazdım.
    İmar Planlarının hazırlanmasına tabii ki engel olunacak. İmar planı demek, yolsuzluk ve vurgun demektir. Nereden yol, köprü geçecek, yapılacak imar planıyla hangi arsalar 1000 misli değer kazanacak ve bunlar yandaşlara peşkeş çekilecek?
    Menderes döneminde Menderes zenginleri, Demirel zamanında Demirel zenginleri, Özal zamanında Özal zenginleri...Şimdi Akp zenginleri, 5'li çete falan filan. Son dönemde yapılan yolsuzluklar, diğerlerinin toplamından kat kat fazladır.
    Arsa spekülasyonları, imar yolsuzlukları, ihale yolsuzlukları.
    Çaba harcamadan kazanılan servetler, aile şirketleri ve kurumsallaşamama, haydan gelenin huya gitmesi, yeni bir iktidar gelipte değirmenin suyu kesilince tamamının batması.
    Yeni iktidarın kendi zenginlerini yaratması, devamında onların da batması. Kaybolan kaynaklar, hesapsızlık, savurganlık, krizler.
    İstanbul'a köprü yapmak yanlıştı. 1960'larda köprü tartışmaları var. Yapılmasın diyenler haklıydı.
    İstanbul'un nüfusunun 1 milyonu aşması yanlıştı.
    Türkiye Sanayisinin Çorlu-İzmit arasına sıkıştırılması en büyük yanlıştı.
    İstanbul'a 150 üniversite yapmak yanlıştı.
    Şimdi 20 milyon insanın yaşadığı, Türkiye'nin bütün kaynaklarını yutan bir karadelik var.
    Bugün dünyada ilk nükleer silahı hangi ülkenin kullanacağı tartışılıyor.
    85 milyonluk ülkenin sanayi ve ticareti daracık bir alanda dönüyor, tek bir nükleer füzenin patlaması durumunda, Türkiye bütün gücünün %80'ini o anda kaybeder.
    İstanbul doğal afetlere karşı korunaklıdır ama işgale dönük, askeri saldırılara karşı çok korumasızdır.
    Bizans döneminde Latin işgaline uğramıştı.
    Osmanlı döneminde ise 2 kez işgalle karşı karşıya kalmıştı.
    Yunanistan, Dedeağaç'ta Abd Ordusu, Yunanistan ve bazı Nato ülkeleri yakın zamanda tatbikat yaptılar.
    Sanayi ve üniversiteler Anadolu'da dağıtılacaktı. Sanayi olmadığından, gecekondu mahalleleri de olmayacaktı.
    Karşıdan karşıya yine vapurla geçecektik.
    Anadolu tarafı sayfiye olacaktı. İnsanlar bahçeli köşklerde oturacaklardı.
    İmar falan yok, çivi çakmak bile yasak olmalıydı.
    İmar demek yolsuzluk, savurganlık ve ahlaksızlık demektir.
    Nasuh Bektaş
    @nasuhbektas
    ·
    41d
    AKP dönemi İstanbul Belediyesi.
    İstanbul Belediyesi tarafından 2012 yılında 33 milyon TL’ye Kadir Topbaş’ın damadının ortak olduğu şirkete satılan arazi, imar plan değişikliği yapılıyor ve 2016 yılında 369 milyon TL+ kdv ile belediye tarafından arazi satın alınıyor.
    Dolar hesabıyla, 2012 ‘de 18.4 milyon $’a belediye araziyi satıyor. Belediye aynı araziyi 2016 yılında 109 milyona dolara satın alıyor.

@erefefik

2. Gerçek Gündem
    @gercekgundem
    ·
    16d
    🔴#SONDAKİKA Adalet Bakanı Tunç'tan Ferdi Zeyrek açıklaması

❗️İhmaller zinciri ortaya çıkmıştı, olayla ilgili 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi, 12 kişinin bilgi amaçlı 2 kişinin de şüpheli olarak ifadesi alındı

https://gercekgundem.com/guncel/baka...-alindi-540420
    @erefefik

3. serbestiyet
    @serbestiyetweb
    ·
    31d
    Madleen, Gazze’ye 1 gün uzaklıkta…

12 yolcusuyla İsrail’in Gazze blokajını aşmak için sekiz gündür Akdeniz’de yol alan Madleen yatı Mısır kıyılarında ilerliyor.

Tekne, Gazze’ye 190 mil uzakta.

Pazar gecesi İsrail’in deniz ablukasına varmaları bekleniyor.
    @erefefik

4. https://www.ulusal.com.tr/yurt/golge...lacak-15079624

Gölgede bile yanacağız! Meteoroloji uyardı: 22 il kavrulacak
    Meteoroloji’den gelen son verilere göre yaz mevsimi Türkiye'ye adeta erken geldi! 8 Haziran itibarıyla yurt genelinde mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcaklıklar 39 dereceyi bulacak.
    Abi aşağıdaki gibi bir yer bulunuz, arabanın üstüne monte edilen çadırlar da var. Tilifon çekiyorsa her işinizi halledebilirsiniz.
    Ben olsam Ilgaz taraflarına giderdim. Yanınızda av tüfeği, 200 adet fişek bulunsun. Serin serin...

@erefefik

5. #SonDakika MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i arayarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek için geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve son sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı.
    @erefefik

6. BÜLENT ESİNOĞLU
    @bulentesinoglu1
    ·
    2d
    Astrologlar, Bank of England üç zamana kadar batacak diyorlar. Battı diyenler de çok. Pek anlayamadım.
    @erefefik

7. Terror Alarm
    @Terror_Alarm
    🚨🇺🇸 Secretary of Defense Hegseth Hegseth puts US Marines on 'high alert' to be deployed in LA riots.
    @erefefik

8. Bir şiir var, şiir aşağıdaki epigrafla başlıyor:

'Çocuk adamın babasıdır; ve günlerimin her birinin doğal dindarlıkla birbirine bağlı
    olmasını isterdim .'
    Şöyle devam ediyor:

'Bir zamanlar çayır, koru ve dere,
    Dünya ve her sıradan manzara,
    Bana
    göksel ışıkla giyinmiş,
    Bir rüyanın ihtişamı ve tazeliği gibi görünürdü.
    Şimdi eskisi gibi değil; — Gece veya gündüz,
    nereye dönersem döneyim , Gördüğüm şeyleri artık göremiyorum.'
    Yani ilahilik kayboluyor:

'Ey mübarek yaratıklar, birbirinize yaptığınız çağrıyı duydum ; Görüyorum ki
    , gökler sizin yıldönümünüzde sizinle birlikte gülüyor;
    Kalbim sizin bayramınızda,
    Başımın tacı var,
    Mutluluğunuzun doluluğunu hissediyorum, Her şeyi hissediyorum.'
    'Görüntüsel parıltı nereye gitti?
    Şimdi nerede o ihtişam ve rüya?'
    İnsan ruhu önceden vardı, bedensel-dünyevi hayata girince yavaş yavaş ilahi olan unutuldu. Çocukken bölük pörçük hatırlanabilen, büyüyünce tamamen kayboldu.

'Doğumumuz sadece bir uyku ve unutuştur:
    Bizimle yükselen ruh, hayatımızın yıldızı
    başka bir yerde battı
    ve uzaklardan geldi:
    Tam bir unutkanlıkla değil,
    Ve tamamen çıplaklıkla da değil,

Ama ihtişam bulutları sürükleyerek geliyoruz
    Tanrı'dan, O bizim yuvamızdır'.
    @erefefik

Sayfa 2259/2269 İlkİlk ... 1259175921592209224922572258225922602261 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri