Sayfa 247/276 İlkİlk ... 147197237245246247248249257 ... SonSon
Arama sonucu : 2204 madde; 1,969 - 1,976 arası.

Konu: Viop LXV

1. Borsayı bilimsellik ile yapmaya kalkışanlar 2008 de lehman olayında tarih oldu. Finans piyasaları canlı birer organizmadır. Eski bilindik kalıplarla iş yapmaya kalkışanlar 2008 de tarih oldu. Hatta şu an o zamana göre bir de robotu var quantum bilgisayarı var yapay zekası var.

Ben bir şeyi de 10 kez söylemem bir kez söyledim bir daha bu konulara girmem.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

2. o zaman Suriye borsasına da yatırım yapılabilir..o da canlı organizma..
    hiçbir tepe dip çalışması yapabilemez..

3. 2008 krizine yakalandım ben..ama yarıyolda yakalandım..ve 2006 da tahmin etmiştim buna rağmen erken mal aldık..sabancıların kağıtlarıydı aldıktan sonra yarı yarıya düştülerdi..
    malsız kalırız diye korktuk..aynı şimdiki gibi bir tablo vardı o zamanlar..
    yani bişey yazıyorsak irdeleyip yazıyoruz..teknik olarak zaten havada asılı duruyor borsa..bişey bekliyor..bence toplum mühendisliğinin tutmayacağını bekliyor..

4. İsrail Ukrayna Büyükelçisi Brodsky, ABD’nin İsrail e 1990ların başında verdiği Patriot hava savunma sistemlerinin Ukrayna ya transfer edildiğini duyurdu. Büyükelçinin açıklamasına Tel Aviv'den yalanlama geldi

bu haber önemli.....Rusya iyiden iyiye buna bilenecek....yakın zamanda buna da sıra gelmeli.....
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

5. Rusyaya yeni yaptırımlar bizide etkileyecek..Rusya ile ticaret yapan ülkelere-biz dahil- vergiler %500 artacak deniyordu..bizimkiler Türkiye bunun dışında tutulsun diyorlarımış..

6. Coca-Cola Satış ve Dağıtım AŞ hakkında soruşturma başlatıldı

7. 2008 de Lehman olayından önce TÜRBAN meselesi yüzünden zaten bu piyasanın içinden çok önceden geçilmişti. 30 binden dönecek diye bekleyen çok piyasa profosyoneli bir de lehman olayına denk gelince çoğu emekli oldu. sonra 21000 ler görüldü. O zamanda 15000 ler olacak diye çoğu yine malsız kaldı. O zamanla bu zamanın hiç alakası yok yani.Misal lehman olayı 30 000 endeks civarında değilde 50000 ler civarında denk gelseydi batanın haddi hesabı olmazdı.

Tutturmuşsun 5000 endeksten bahsediyorsun yani 125 USD ; bunu da her 3 yılda bir zirvesi 500 USD olan bunu 12 yıldır göremeyen endeks için diyorsun. Bu piyasa yukarıdaki hedefe gitmeden 5000 olursa bak ben 50 yaşındayım.Olmadı hisseleri çocuğuma bırakırım diyorum ya bırak çocuğumu o hisselerin hayrını torunlar anca görür. Çok uzunca süre 10 yıllardan bahsediyorum bu piyasa biter. Şanslı isek 2-3 sene içinde yukarıda bir yerlere gider sonra en az bana göre 15-20 sene borsa biter.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Korku endeksi VIX düşük seviyelerde: 16,95. Dünya piyasalarında korku düşük yani: https://tr.investing.com/indices/major-indices Bir spor kulübünün taraftarı spor hisselerinde oynamamalı çünkü duygusallığa kapılır. Siyaset de borsacıyı profesyonellikten uzaklaştırır (Ben acemiyim zaten, iyice çömezleşirim.)

Sayfa 247/276 İlkİlk ... 147197237245246247248249257 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •