bir bence mühim bir konu var bunu yine bir nedenle hatýrladým ve yazýp keseyim (týraþý, týraþý zira fazla traþ cildi bozar )
Ülkemizde bence yapýlan en büyük hatalardan biri de bedelli askerliðin kapsamýnýn sürekli geniþletilmesi önce sadece yurtdýþýnda yerleþik vatandaþlara bir olanak iken þimdi bütün " arkadaþlarý" kapsamasý.
Cem yýlmaz ve dahi pek çok tanýnmýþ þahsiyet de milletin horlamasini çektiði koðuþlarda karavana yemek yiyerek bir resetlenme yaþar ve insan tanýrken þimdi sadece çok garibanlar gider oldu , 1 aylýk bedelli süresini askerlikten sayamiyorum .
Askerde herkes zamanýn kýymetini , yataðýný yapmayý , ortak alan kullanmayý öðrenirken þimdi herkes , özellikle keko týraþý olan tipler , metroda yere tükürüp ( ki bir tanesini ben güvenlik görevlilerine teslim etmiþtim ) dünyayý ben yonetirim edasýyla sokakta trafikte , hastanede ,postanede, pastanede arzý endam etmekte ve herkes için hayatý zorlastiran artistik hareketlere imza atmaktadirlar . Özellikle bayramlarda ücretsiz ulaþýmýn da etkisiyle daha bir görünür olmaktalar.
Eskiden polislerde askerlik yapar polis olmasýnýn bir faidesini görmeden empati özellikleri geliþirdi þimdi polis kendi aracýna da cezayý kaldirabilen veya hiç ceza yemeyen askerlik yapmayan bir kamu hizmet sýnýfý oldu.
Bu da aslýnda bir esitlenme þansýný azalttý.
Ne olmalýydý bence , askerlik sistemi bir toplumsal rehabilitasyon þansý idi pek çok arýzalý tip orada kendini düzeltme þansý buluyor idi.eksik ve hatalarý telafi edilip minimum 5- 6 ay herkesin eðitim görmesi saðlanmalý idi.
Tabii fiziksel siddet vb gibi olaylara kimseyi maruz býrakmadan , sonuçta herkes milletin evladý. Bize ders veren komutanlarýmýz asla askerle arkadaþ olmamamizi ,sert durmamizi ama onlara kardeþimiz evladýmýz gibi bakmamýz gerektiðini anlattýlar ve idrak ettirdiler verdikleri çok çarpýcý örneklerle.
Þimdi ne oldu bu okul ortadan kalktý zaten milli eðitim de geriye gitti .herkes çok büyük ,herkes çok akýllý ,herkes doktor , herkes avukat , herkes ekonomist falan..
Falan filan , kime konuþuyoruz, bilmem hepsi boþuna .
Yer Ýmleri