Artan

3,41 10 16:19
20,90 10 16:17
70,50 9.98 16:19
87,10 9.97 16:19
32,02 9.96 16:17
Artan Hisseler

Azalan

21,96 -10 16:19
44,00 -9.98 16:19
16,95 -9.98 16:19
2,53 -9.96 16:19
26,56 -9.1 16:19
Azalan Hisseler

İşlem

11.140.167.284,50 16:19
6.774.105.387,25 16:19
5.626.235.940,57 16:19
5.377.381.925,97 16:19
5.270.211.941,74 16:19
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5556 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Merhaba.

Elimde SGOV etf'si var ancak temettü getirisi mevcut rakamdan çok düşük. Acaba sgov etf'sinde temettü vergisi mi var?

Seçme sebebim, tamamen ABD hazinesi kısa vadeli olması. Yani Türkiye bir darboğaza girerse ABD daha güçlü ve öder. Tamamen içeriği kısa vadeli ABD hazine kağıtları ve likit.

Temettünün ayda 300 dolar olması gerekir - ancak bana yatan ayda 180USD - 190 USD tutarı kadar. Neden acaba? İş Yatırım.

Geçmişte ZP6 almıştım memnundum. Vergisi var mıdır ve tavsiye eder misiniz? İçeriği de iyi - şirket bonoları yok, adı sanı bilinmeyen. Sizde Türkiye iflas ederse bu fon ayakta kalır mı? Stopajı var mıdır?

ZP6'yı almamı önerir misiniz?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,061
     Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Merhaba.

Elimde SGOV etf'si var ancak temettü getirisi mevcut rakamdan çok düşük. Acaba sgov etf'sinde temettü vergisi mi var?

Seçme sebebim, tamamen ABD hazinesi kısa vadeli olması. Yani Türkiye bir darboğaza girerse ABD daha güçlü ve öder. Tamamen içeriği kısa vadeli ABD hazine kağıtları ve likit.

Temettünün ayda 300 dolar olması gerekir - ancak bana yatan ayda 180USD - 190 USD tutarı kadar. Neden acaba? İş Yatırım.

Geçmişte ZP6 almıştım memnundum. Vergisi var mıdır ve tavsiye eder misiniz? İçeriği de iyi - şirket bonoları yok, adı sanı bilinmeyen. Sizde Türkiye iflas ederse bu fon ayakta kalır mı? Stopajı var mıdır?

ZP6'yı almamı önerir misiniz?
    Selamlar Sn Satyz,
    Mesajınızı şimdi gördüm. Ben SGOV u sizin öneriniz üzerine Haziranda almıştım. Temmuzdaki dividendı kontrol ettiğimde %20 kesilmiş. Kurum IBKR.
    Syg.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    Selamlar Sn Satyz,
    Mesajınızı şimdi gördüm. Ben SGOV u sizin öneriniz üzerine Haziranda almıştım. Temmuzdaki dividendı kontrol ettiğimde %20 kesilmiş. Kurum IBKR.
    Syg.
    Teşekkür ederim Sn. Tradeshark. En iyisini yapmışsınız. En net yatırım olmuş dolara. Ben vergi nedeni ile bıraktım. İş Yatırım nedenli sanırım.

Selamlar Sn Satyz,
    Syg.
    Sayın Trade shark.

Size çok teşekkür ederim. Forumlar bunun içindir. Bana çok faydanız oldu. Sizin yukarıdaki tavsiyeniz üzerine aracı kurumumla iletişime geçtim. Benim form doldurmamı istedi geçen ay. Şu an itibari ile 3.000 dolar hesabıma geçti - yatırımlarıma ek destek oldu. Artık %30 yerine %20 vergi ödeyeceğim. Buradan bütün arkadaşlara tavsiyem, kesilen verginin sadece %20 olduğundan emin olun. Paranız boşa gitmesin. Sn Tradeshark IBKR'de otomatik olarak %20 ödüyor. Midas'ta da öyleymiş. Hepinize tavsiyem, yurtdışı hisse, eft, bono: ne varsa sadece 20% vergi ödeyin. Bir form doldurmanız gerekebilir. Her aracı kurum farklı - benimki %30'dan fazla alıyordu. Tekrar teşekkür ederim Sn. Tradeshark.

Selamlar Sn Satyz,
    Syg.
    Merhaba Sayın tradeshark.

Benim SGOV vergimden hala kesiyor 30% İş Yatırım.

Ben bir de şunu öğrendim: Aracı kurumlar SGOV'u "Qualified Interest Income" olarak tanımlamalıymış.

Eğer yaparlarsa temettü vergisi %30 değil, %20 değil "0" - yani vergi ödemeyip verginin tamamından kar edeceksiniz.

Aşağıdaki linke bakınız:

https://gemini.google.com/share/4d5d7e5eb98a

Bence midasa şikayet açın. Hiç vergi ödemezsiniz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,061
     Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Merhaba Sayın tradeshark.

Benim SGOV vergimden hala kesiyor 30% İş Yatırım.

Ben bir de şunu öğrendim: Aracı kurumlar SGOV'u "Qualified Interest Income" olarak tanımlamalıymış.

Eğer yaparlarsa temettü vergisi %30 değil, %20 değil "0" - yani vergi ödemeyip verginin tamamından kar edeceksiniz.

Aşağıdaki linke bakınız:

https://gemini.google.com/share/4d5d7e5eb98a

Bence midasa şikayet açın. Hiç vergi ödemezsiniz.
    Teşekkürler bilgi için.
    Ama IBKR'de aynı şekilde kesmekte. Midastan denemedim hiç.
    bu önemli bir bilgi. chatgpt de teyit etti. aracı kurumlar bunlardan detaylı bilgiye sahip değil.
    Qualifed interest infome'da abd hazine tahvil/bonolarından gelen faiz, yabancı yatırımcılar için withholding tax'ten muaftır der..
    Aracı kurumda top diyebiliriz.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •