Originally Posted by
Yenice
TH abi çok güzel eğtim tadında borsa bilgileri veriyorsunuz. Yalnz sizin gibi bilgili birinin spor hisseleri üzerinde çok fazla yazısı bulunuyor. bunlar için yorum yapmak bile zaman kaybı. abi bunların borsada ne işi var yahu...
Kesinlikle haklısın, sportiflerin borsada işi olmamalı. Türk Ticaret Kanununda açık ve net olarak belirtiliyor: Sermayesinin 3 te 2 sini yitiren şirketlere kayyum atanması gerekiyor. Bunlar yıllar boyunca sernayelerinin bırakın 3 te 2 sini hepsini yitirmiş durumdaydı, hatta bununla da kalmayıp sernayelerinin 10 katı gibi eksiye düştüler. Maalesef TTK bunlara uygulanmadı. Ayrıca bunlar yıllarca arka arkaya zarar açıkladı. 5 yıl arka arkaya zarar açıklarsan yine kayyum atanması gerekiyor. Bunlara yine kayyum atanmadı.
Spırtifler kendine mahsus çok özel şirketler. Bunlara yatırım yapmak son derece riskli, kesinlikle tavsiye etmem. Öte yandan kesinlikle takip edilmeleri gerekiyor çünkü borsa ile ilgili müthiş bir tecrübe kazanıyorsunuz. Bunların yatırımcılarının başına gelen başka hisselerdekikerin başına gelmez. Sabahleyin 345 kuruştan açılan rüçhan tahtasının ayni gün 64 kuruştan kapanışına yani 8 saatte %82 lik bir düşüşe başka tahtalarda şahit olamazsınız. Bunlar kadar yatırımcılarını mağdur eden başka hisse yok. Bedelli ardına bedelli patlatıp hissedarlarının cebini sürekli boşaltan başka şirket yok. Yatırım yapmak yerine yakın takibe alıp izleyin ve ders alın, ne yapılmaması gerektiğinin bilincinde olun
Ben borsanın önünün kapalı olduğunu düşünüyorum. Yıl sonuna kadar 100 endeks tarihi zirvesi olan 11250 yi belki cüzi bir miktar geçebilir, hadi buna %10 diyelim, 12500 i görebilir ama bunun ötesini mevcut ekonomik şartlarda göremiyorum. Böyle bir hareketten en çok nemalanacak olan hisseler özel bankalar, holdingler ve EKGYO olur. (TH nin şahsi görüşüdür) 😊
3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.
Yer İmleri