Sayfa 326/348 İlkİlk ... 226276316324325326327328336 ... SonSon
Arama sonucu : 2781 madde; 2,601 - 2,608 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    Beşiktaş arsalarını, gayrimenkullerini satsa biraz nefes alır.
    Beşiktaştaki arsada EKGYO nun yardımıyla bir konut projesi geliştirecekler. Adalı buna çok bel bağlıyor, buradan gelecek paranın bütün finansal sorunları çözeceğini söylüyor. Belki çözer ama bu geçici bir çözüm olur. İşin doğası belli, hem kulüp hem de sportif a.ş. olarak zarar odaklılar.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    Yarın bir karar beklerim.
    FROTO topiğindekilere çok anlamlı ve ince mesajlar veriyorsun tabii anlayabilene.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3.  Alıntı Originally Posted by atmaca124 Yazıyı Oku
    üstad bu paylaşımın çok değerli ve anlamlı ...saygılar
    Saygi bizden. Bu tür detaylar çok önemlidir ama çok az kişi bunları bilir. BİST teki katılımcıların büyük çoğunluğu maalesef cahildir. Hatta cahil olduklarının bilincinde çoğu ama öğrenmeye ve kendini eğitmeye gelince gerekeni yapmazlar. Hemen herkes armut piş ağzıma düş modunda. Ama piyasa bu modda çalışmıyor. 😊

4.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    ... TH elin değmişken tahsislik bedelli işinden de bahset istersen sen güzel anlatıyorsun.
    Tahsisli soygundan farksızdır, mevcut hissedarların pastadaki payını ciddi şekilde küçülten yasal bir soygundur bu. Kanunlar buna nasıl izin veriyor şaşıyorum. Gelişmiş ülkelerde genellikle batma aşamasına gelmiş halka açık şirketlere kamunun müdahale etme zorunda olması durumunda uygulanıyor yani tahsisliye gidilmezse şirketin batacak olması ve bu durumun da zincirleme etki yapma riskinin bulunduğu durumlarda. Eğer yatırım yaptığınız bir hissede tahsisliye gidiliyorsa kaybınız çok büyük olacak demektir çünkü mevcut yatırımcıların pastadaki payları çok ciddi oranda azalır tahsisli sonucunda.

5. Tahsisli sermaye artırımının klasik bedelliden farkı mevcut hissedarların rüçhan haklarının kısıtlanmasıdır yani mevcut hissedarlar tahsisliye katılamaz, onların cebinden bedelli parası çıkmaz. Bu durum mevcut hissedarlar açısından olumlu gibi görünse de işin gerçeği bunun tam tersidir. Bunun bedeli mevcut yatırımcılar için çok ağır olur çünkü dediğim gibi pastadaki payları çok ciddi oranlarda düşer.

6. Tahsislilerde hisse yüksek oranda sulanma etkisine de maruz kalır. Mesela HALKB da yapılan tahsisliler neticesinde toplam lot sayısı 1.25 milyar lottan 7.2 milyar lota çıktı, 1 e 6 ya yakın bir sulanma söz konusu burada.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Tahsislilerde hisse yüksek oranda sulanma etkisine de maruz kalır. Mesela HALKB da yapılan tahsisliler neticesinde toplam lot sayısı 1.25 milyar lottan 7.2 milyar lota çıktı, 1 e 6 ya yakın bir sulanma söz konusu burada.
    Bunun tercümesi mevcut hissedarların pastadaki payının 6 da 5 oranında yani %83 gibi düşmüş olmasıdır. Pastadaki payın düşmesinden kastım budur

8. Özellikle sportif a.ş. hissedarları şu detayı not etsin çünkü TSPOR hissedarlarının başına geldiği gibi yakında GSRAY FENER hissedarlarının da başına gelecek:

Rüçhan tahtalarında ilk işlem günü limit uygulanmaz, akabinde günlük limit %50 dir. Normal kağıtlarda ise bu limit %10 dur.

Bu detay BİST'te işlem gören tüm hisseler için geçerlidir.

Sayfa 326/348 İlkİlk ... 226276316324325326327328336 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •