Originally Posted by
Yenice
TH abi çok güzel eðtim tadýnda borsa bilgileri veriyorsunuz. Yalnz sizin gibi bilgili birinin spor hisseleri üzerinde çok fazla yazýsý bulunuyor. bunlar için yorum yapmak bile zaman kaybý. abi bunlarýn borsada ne iþi var yahu...
Kesinlikle haklýsýn, sportiflerin borsada iþi olmamalý. Türk Ticaret Kanununda açýk ve net olarak belirtiliyor: Sermayesinin 3 te 2 sini yitiren þirketlere kayyum atanmasý gerekiyor. Bunlar yýllar boyunca sernayelerinin býrakýn 3 te 2 sini hepsini yitirmiþ durumdaydý, hatta bununla da kalmayýp sernayelerinin 10 katý gibi eksiye düþtüler. Maalesef TTK bunlara uygulanmadý. Ayrýca bunlar yýllarca arka arkaya zarar açýkladý. 5 yýl arka arkaya zarar açýklarsan yine kayyum atanmasý gerekiyor. Bunlara yine kayyum atanmadý.
Spýrtifler kendine mahsus çok özel þirketler. Bunlara yatýrým yapmak son derece riskli, kesinlikle tavsiye etmem. Öte yandan kesinlikle takip edilmeleri gerekiyor çünkü borsa ile ilgili müthiþ bir tecrübe kazanýyorsunuz. Bunlarýn yatýrýmcýlarýnýn baþýna gelen baþka hisselerdekikerin baþýna gelmez. Sabahleyin 345 kuruþtan açýlan rüçhan tahtasýnýn ayni gün 64 kuruþtan kapanýþýna yani 8 saatte %82 lik bir düþüþe baþka tahtalarda þahit olamazsýnýz. Bunlar kadar yatýrýmcýlarýný maðdur eden baþka hisse yok. Bedelli ardýna bedelli patlatýp hissedarlarýnýn cebini sürekli boþaltan baþka þirket yok. Yatýrým yapmak yerine yakýn takibe alýp izleyin ve ders alýn, ne yapýlmamasý gerektiðinin bilincinde olun
Ben borsanýn önünün kapalý olduðunu düþünüyorum. Yýl sonuna kadar 100 endeks tarihi zirvesi olan 11250 yi belki cüzi bir miktar geçebilir, hadi buna %10 diyelim, 12500 i görebilir ama bunun ötesini mevcut ekonomik þartlarda göremiyorum. Böyle bir hareketten en çok nemalanacak olan hisseler özel bankalar, holdingler ve EKGYO olur. (TH nin þahsi görüþüdür) 😊
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yer Ýmleri