Sayfa 327/351 İlkİlk ... 227277317325326327328329337 ... SonSon
Arama sonucu : 2807 madde; 2,609 - 2,616 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Eş zamanlı sermaye azaltımı/bedelli sermaye artırımı borsada başınıza gelebilecek en kötü şeylerden en sondan 1 öncesidir.
    TH elin değmişken tahsislik bedelli işinden de bahset istersen sen güzel anlatıyorsun.
    Bir öncesi değil ...
    Belki 3-5 öncesi...

2012 eylül bilançoda 25 milyon kâr ve 500 küsür milyon özkaynak açıkladı GOLDAŞ...
    Bir iki ay sonra spk borsa kodundan çıkardı.
    Meğer Yalınkaya kardeşler sermayeyi öteye beriye aktarmışlar, kafadan beyanname dolduruyorlarmış.

Yıl 2025 mahkemeler bitmedi...
    Olan küçük yatirımcıya oldu.
    Bir bardak su içtik.

IMKB 100'de idi bu hisse

Tabii bundan da kötüsü mutlaka vardır...

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Özellikle sportif a.ş. hissedarları şu detayı not etsin çünkü TSPOR hissedarlarının başına geldiği gibi yakında GSRAY FENER hissedarlarının da başına gelecek:

Rüçhan tahtalarında ilk işlem günü limit uygulanmaz, akabinde günlük limit %50 dir. Normal kağıtlarda ise bu limit %10 dur.

Bu detay BİST'te işlem gören tüm hisseler için geçerlidir.
    Dr. Semih Bayülken zamanında FB'nin bir yönetim teskil formülü vardı. Sirketleşmeden önce.
    Şimdi de bir şekilde devam ediyor olmalı.
    Baskan futbolu, asbaskanlar her biri bir branşı finanse ederlerdi.
    Böylece kulüpün borcu yönetime olurdu.
    Yönetimdekiler de karsılığında tanınmışlık kazanırlardı.
    Branslarla alakalı matbuata ilgili asbaskan açıklama yapardı.

Bir iki de diplomat, meslekî bilgili, guruplara hakim olanlar v.s. yönetim kuruluna girerdi.

3. TH abi çok güzel eğtim tadında borsa bilgileri veriyorsunuz. Yalnz sizin gibi bilgili birinin spor hisseleri üzerinde çok fazla yazısı bulunuyor. bunlar için yorum yapmak bile zaman kaybı. abi bunların borsada ne işi var yahu...

israil borsası artı kapattı ama orası küçük nüfuslu ırksal bir şeriat devleti... İran füzeleri israile düşerken, israil içinde yaşayan vatandaşının portföy boşalt yapmasını düşünemiyorum bile... o kişinin kıçından kan alırlar... satış varsa dış kaynaklıdır... itibar kaybı olmasın diye kurumsal alımlar yapılmıştır..

israil iran savaşı böyle devam ederse borsalarda olumsuz bir durum beklemiyorum. Yalnız Adolf netanyahu taknik, minik, lokal her neyse nükleer silah kullanırsa, irana iddia ettiği suçlamayı kendisi yapmış olur ve bütün dünyaya bu silahı kullanma hakkı verir. bu nedenle rusya ukraynaya bu silahı kesin olarak % 100 kullanır, çin, hindistan, pakistan arasında kullanılır... kuzey kore japonya atar. iç çığrından çıkar çok farklı bir dünyaya gireriz. Umarım olmaz.
    israil halkı netanyahu gibi bir delinin koltuk sevdası uğruna sığınaklarda yaşamayı haketmiyor. Hem kendi halkına hem çevre ülkelere eziyet ediyor... neyse Bernie Sanders ve senin duaların ile israilliler bu manyaklardan kurtulacak...

Abi petrol fiyatları arttı, mazot kısa süre içinde 46 TL den 53 TL ye çıktı. Böyle giderse enflasyon hedeflerinin bence tutması imkansız gibi. bist için bu sene sonu ne düşünüyorsun. hangi sektörlerde hareket yada durgunluk olabilir. BAnkalar, Holdingler, Sanayi, iletişim, perkende ne olablir.

Sahil bölgelerinde turizm ölü diyor ama ben istanbulda bu sene çok kalabalık turist grupları görüyorum. sultanahmet, gülhane, beyoğlu vızır vızır avrupalı ve uzakdoğulu turistler kaynıyor..

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Beşiktaştaki arsada EKGYO nun yardımıyla bir konut projesi geliştirecekler. Adalı buna çok bel bağlıyor, buradan gelecek paranın bütün finansal sorunları çözeceğini söylüyor. Belki çözer ama bu geçici bir çözüm olur. İşin doğası belli, hem kulüp hem de sportif a.ş. olarak zarar odaklılar.
    Hafta başı biraz hareketlensin yeter. Ben fırsatı realize edeceğim, bir daha da dokunmam.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    FROTO topiğindekilere çok anlamlı ve ince mesajlar veriyorsun tabii anlayabilene.
    Onlar derin uykuda. Yazık, adamlar bir gün bile dolar bazlı grafiklere bakmamışlar. Tabi malı taşıyacak eşek de lazım bir piyasada.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

6.  Alıntı Originally Posted by Yenice Yazıyı Oku
    TH abi çok güzel eğtim tadında borsa bilgileri veriyorsunuz. Yalnz sizin gibi bilgili birinin spor hisseleri üzerinde çok fazla yazısı bulunuyor. bunlar için yorum yapmak bile zaman kaybı. abi bunların borsada ne işi var yahu...
    Kesinlikle haklısın, sportiflerin borsada işi olmamalı. Türk Ticaret Kanununda açık ve net olarak belirtiliyor: Sermayesinin 3 te 2 sini yitiren şirketlere kayyum atanması gerekiyor. Bunlar yıllar boyunca sernayelerinin bırakın 3 te 2 sini hepsini yitirmiş durumdaydı, hatta bununla da kalmayıp sernayelerinin 10 katı gibi eksiye düştüler. Maalesef TTK bunlara uygulanmadı. Ayrıca bunlar yıllarca arka arkaya zarar açıkladı. 5 yıl arka arkaya zarar açıklarsan yine kayyum atanması gerekiyor. Bunlara yine kayyum atanmadı.

Spırtifler kendine mahsus çok özel şirketler. Bunlara yatırım yapmak son derece riskli, kesinlikle tavsiye etmem. Öte yandan kesinlikle takip edilmeleri gerekiyor çünkü borsa ile ilgili müthiş bir tecrübe kazanıyorsunuz. Bunların yatırımcılarının başına gelen başka hisselerdekikerin başına gelmez. Sabahleyin 345 kuruştan açılan rüçhan tahtasının ayni gün 64 kuruştan kapanışına yani 8 saatte %82 lik bir düşüşe başka tahtalarda şahit olamazsınız. Bunlar kadar yatırımcılarını mağdur eden başka hisse yok. Bedelli ardına bedelli patlatıp hissedarlarının cebini sürekli boşaltan başka şirket yok. Yatırım yapmak yerine yakın takibe alıp izleyin ve ders alın, ne yapılmaması gerektiğinin bilincinde olun

Ben borsanın önünün kapalı olduğunu düşünüyorum. Yıl sonuna kadar 100 endeks tarihi zirvesi olan 11250 yi belki cüzi bir miktar geçebilir, hadi buna %10 diyelim, 12500 i görebilir ama bunun ötesini mevcut ekonomik şartlarda göremiyorum. Böyle bir hareketten en çok nemalanacak olan hisseler özel bankalar, holdingler ve EKGYO olur. (TH nin şahsi görüşüdür) 😊
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

7.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    Hafta başı biraz hareketlensin yeter. Ben fırsatı realize edeceğim, bir daha da dokunmam.
    Hisse çok sulandı, aynen TSPOR GSRAY da olduğu gibi. Son bedellisi %70 başarısız olmuştu, aylardır 2 TL yi geçmeye çalışıyor, bir türlü başaramadı.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

8.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    Onlar derin uykuda. Yazık, adamlar bir gün bile dolar bazlı grafiklere bakmamışlar. Tabi malı taşıyacak eşek de lazım bir piyasada.
    Çok doğru, malı taşıyacak birileri olmalı, piyasanın işleyiş prensibi gereği.

VW hisse başına 400 euro defter değerine sahipken hisse 89 eurodan işjem görüyor.,%80 e yakın iskontolu Stellantis de öyle. FORD GM Nissan Toyota VFS alayı defter değerine oranla derin iskonto ile işlem görüyor. Öte yandan FROTO bırak iskontoyu defter değerinin yaklaşık 2.5 katından işjem görüyor, ciro ve karlar düşüş trendinde. Bunları dile getirip göreceli pahalılıktan bahsedince FROTO topiğindekiler bu bilgileri sindirmek yerine bana saldırıp küçük düşürmeye çalışıyorlar, beni cahil ve bilgisiz olmakla hisseyi manipüle etmekle tahtacının adamı olmakla suçluyorlar, . Önemli değil, bu tür tepkileri normal karşılıyorum, gülüp geçiyorum. 😊

Sayfa 327/351 İlkİlk ... 227277317325326327328329337 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •