Sayfa 196/236 İlkİlk ... 96146186194195196197198206 ... SonSon
Arama sonucu : 1886 madde; 1,561 - 1,568 arası.

Konu: Xu030 endeks

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ptesi butlan çıkarsa, piyasa salı günü nasıl açar sence? %2-3 eksi açıp, toparlar mı sonra? Yoksa fazla takmaz, %1 kadar eksi açıp günü artı mı kapatır?

Bugün RTE nin KK hakkında olumsuz konuşması kayyum ihtimalini de akla getirdi, öyle bir ey olursa 19 mart kadar olmasa ciddi bir türbülans daha yaşar piyasamız. Kayyum hiç iyi olmaz piyasa için. Bunun ihtimali belki %1 bile değil, gerçi ben ekonun tutuklanmasına da %1 ihtimal vermezdim.
    ne karar çıkacağını ve nasıl uygulanacağını öngöremiyorum kendi adıma. Ancak döviz bazlı x100 grafiğimiz kanal dibinde ve artık buralardan yükselmeye başlamak istiyorum diyor. böyle bir yükselişi de banka ve holdinglerle yapacak gibi. özetle piyasa butlan ve/veya kayyum kararına çok takılmadan yoluna devam etmek isteyecek gibi öngörüyorum.Bu da karar sonrası çok da uzun sürmeyecek bir dalga ve sonrasında kaldığı yerden devam etme isteği gösteriyor bana.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    ne karar çıkacağını ve nasıl uygulanacağını öngöremiyorum kendi adıma. Ancak döviz bazlı x100 grafiğimiz kanal dibinde ve artık buralardan yükselmeye başlamak istiyorum diyor. böyle bir yükselişi de banka ve holdinglerle yapacak gibi. özetle piyasa butlan ve/veya kayyum kararına çok takılmadan yoluna devam etmek isteyecek gibi öngörüyorum.Bu da karar sonrası çok da uzun sürmeyecek bir dalga ve sonrasında kaldığı yerden devam etme isteği gösteriyor bana.
    pit ugün borsa beklentin nedir....daha doğrusu viop30 beklentisi......
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

3.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    pit ugün borsa beklentin nedir....daha doğrusu viop30 beklentisi......
    bugün zor bir gün ama hafif de olsa long yönlü bir gün olması muhtemel görünüyor.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    bugün zor bir gün ama hafif de olsa long yönlü bir gün olması muhtemel görünüyor.
    sayı olarak viop kaçtan almak lazım......o önemli...
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    ne kadar yanlış tespitler. fakir nüfus akp seçmeni olabilir ancak zengin dediğiniz kesim kesinlikle chpli değil. Bu ülkenin son 60-70 yılında zenginler hep iktidar destekcisi olmuşlardır.
    Fakir halkın siyasetten alabilecekleri sadece seçim dönemlerinde olur, bu hep böyle olmuştur. 2023 seçimi öncesinde emekliler 5 ayda %110 civarı zam aldılar. (en düşük emekli maaşı 3500 tl den 8500 e çıktı), asgari ücrette aynı şekilde ciddi arttı seçim öncesi. Eyt de seçim takviminde çıktı.
    Ülkede seçim yoksa veya seçim iktidarın kesin kazanacağı şekle bürünmüşse seçmenin siyasetçiden talepleri gerçekleşmez.
    şöyle düşünelim- istanbulda zenginlerin oturduğu semtleri sayalım, bağdat caddesi, boğaz hattı, ulus, göktürk vs buralarda cehape %80-90 oy alıyor- ysk sitesinde mahalle mahalle var istatistikler.. elbette esenler'de de milyon dolarlık bi kaç adam oturuyordur ve akepeye oy veriyor olabilirler, ama esenler total olarak daha alt sınıfın yaşadığı bir bölge, ulus'la bebek'le mukayese edilemez bu açıdan, ve ağırlıklı akepe oyları bu tür alt sınıf mahallerden geliyor.. şahsen tanıdığım 100 tane kira getriili mülk sahibi şahıs varsa, bunların en az 90 tanesi cehapeli, benim gözlemim böyle

6.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    şöyle düşünelim- istanbulda zenginlerin oturduğu semtleri sayalım, bağdat caddesi, boğaz hattı, ulus, göktürk vs buralarda cehape %80-90 oy alıyor- ysk sitesinde mahalle mahalle var istatistikler.. elbette esenler'de de milyon dolarlık bi kaç adam oturuyordur ve akepeye oy veriyor olabilirler, ama esenler total olarak daha alt sınıfın yaşadığı bir bölge, ulus'la bebek'le mukayese edilemez bu açıdan, ve ağırlıklı akepe oyları bu tür alt sınıf mahallerden geliyor.. şahsen tanıdığım 100 tane kira getriili mülk sahibi şahıs varsa, bunların en az 90 tanesi cehapeli, benim gözlemim böyle
    o dediğiniz lüks semtlerde oturanlar chp ye oy veriyor olabilirler ancak onların büyük çoğunluğu gelir düzeyi olarak orta gelir grubuna girer. Zengin dediğimiz yani iktidarın politiklarından gerçekten nemanalan kesim nüfus olarak %1-2 lere denk gelir bence.Tüik gelir dağılımı tablosunu daha detaylı açıklasa bu dediğim sonucu hepimiz görürüz. Şuan nüfusun %20 si gelirinin %50 sini alıyor gibi görünse de bence çok daha dar bir kitle geliri oransal olarak büyük kısmını alıyor ve bu kitle de son 20 yılda hangi yönetim döneminde zenginleştiyse o yönetimi destekler doğal olarak.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ptesi butlan çıkarsa, piyasa salı günü nasıl açar sence? %2-3 eksi açıp, toparlar mı sonra? Yoksa fazla takmaz, %1 kadar eksi açıp günü artı mı kapatır?

Bugün RTE nin KK hakkında olumsuz konuşması kayyum ihtimalini de akla getirdi, öyle bir ey olursa 19 mart kadar olmasa ciddi bir türbülans daha yaşar piyasamız. Kayyum hiç iyi olmaz piyasa için. Bunun ihtimali belki %1 bile değil, gerçi ben ekonun tutuklanmasına da %1 ihtimal vermezdim.
    walla bilemiyorum.. ilk önce kayyum atanamaz ne demek' falan diye isyan ediyorlardı, şimdi -bay kemal geleceğine kayyum gelsin' demeye başladılar, böyle kıvırtma görmedim.. hile yapmadık, delege satın almadık, belediye kaynaklarıyla ulufe dağıtmadık' diyemiyorlar, sonuç kabullenilmiş, kurultay yok hükmünde diye bi karar geliyor anladığım kadar.. arka kapıdan -bey kemal gelmesin de, kayyum gelsin, o kayyum da şu olsun bu olsun diye kulis yapıyor ekremin adamları

inşallah ertelenir eylül-ekime

8. dünkü taşımalardan sonra ağustos vade 426 bin olmuş, haziran vade 209 bin kalmış, nette aps değişimi +6 bin.. normalde bugün oynasam long oynardım, long açma fırsatı kovalardım ama dışarı çıkmam lazım, işlem yapmıycak gibiyim.. taşıma işleri öğlene kadar tamamlanır, öğleden sonra olur ne olacaksa

Sayfa 196/236 İlkİlk ... 96146186194195196197198206 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •