Sayfa 793/836 İlkİlk ... 293693743783791792793794795803 ... SonSon
Arama sonucu : 6685 madde; 6,337 - 6,344 arası.

Konu: DOLARDA YÜKSELİŞ kaçınılMAZ xxv

Püskivitin Dik Duruşu.!!!!
    Demli Çaya Batırılıncaya Kadardır...!!!!

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

2. Şeyhi'nin Harname'si, Divan Edebiyatı'nın önemli hiciv örneklerinden biridir. Şeyhi tarafından 15. yüzyılda kaleme alınmıştır. Eser, sembolik bir anlatımla dönemin sosyal ve siyasi aksaklıklarını eleştiren, alegorik bir fabl niteliğindedir.

Harname, açgözlülüğü yüzünden boynuz takma hevesine kapılıp kulaklarından ve kuyruğundan olan bir eşeğin hikayesini anlatır. Bu eşek, aslında dönemin haksızlıklara uğrayan, sömürülen halkını temsil eder. Eşeğin boynuz istemesi, insanların kendi konumlarını aşma veya elde edemedikleri şeylere sahip olma arzusunu; kulaklarını ve kuyruğunu kaybetmesi ise bu hırsın getirdiği olumsuz sonuçları ve mağduriyetleri sembolize eder.

Şeyhi, bu eseri II. Murad döneminde, kendisinin bir rahatsızlığı sonrası iyileşmesi için verilen tımarın kendisine ulaşmaması üzerine duyduğu hayal kırıklığı ve öfkeyle yazdığına inanılır. Harname, dönemin yönetici sınıfının adaletsizliğini, rüşveti, yolsuzluğu ve liyakatsizliği gibi sorunları mizahi ve iğneleyici bir dille eleştirir. Şeyhi, bu eserle hem kişisel mağduriyetini dile getirmiş hem de genel toplumsal eleştirisini ustaca yapmıştır.

Özetle, yönetici sınıfının adaletsizliğini, rüşveti, yolsuzluğu ve liyakatsizliği YENİ BİR ŞEY DEĞİLDİR.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

3.  Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Allah'ın kusursuz tasarımı falan değil. Doğa ve Evren. Farklı boyutlar. Müslümanlar her konuda bilmiş. Ateist bir şeyi açıklayamadığnda hadi açıklayın ateistler derler. Ben Doğanın ve Evrenin ve farklı boyutların sırrını çözecek kadar küstahlaşmadım. Müslümanlar her türlü küstahlık ve meydan okumayı yapar. Ben herşeyi açıklayacak kadar küstah değilim. Müslümanlar her konuda haddini aşar ve evrenin sırrını çözedek kadar küstahtır. Ben tanrıya meydan okuyacak kadar düşmedim. Yazacak çok şey var - ama sığmaz buraya. Beynime girmenin bir yolu varsa her şeyi sorun.
    Sana bir cevap vermişler, elçiye zeval olmaz , buyur buradan

https://youtu.be/a3ItlVYKvhk?si=zGA8UBLlrZR3R5E1

4.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku

Ülkücü arkadaşlar ne diyor bu işe?
    Geçen günlerde vefat sebebiyle başsağlığına gittim. Aileden ülkücü kessen ülkücüyüm der. Açıkçası ben MHP ye oy vermeyeceğini biliyordum. Zafer yada iyi partiye vermiştir diye düşünüyordum. CHP ye verdiğini söyledi. O an operasyonların sebebini anladım. Benim oy tahminim maksimum üçüyle %30 alabilir. RTE nin beklediği her gün oyu azalır. İnsanlar fâni onun kitlesi ger gün azalıyor. Her gün 18 yaşını dolduran nesil artıyor. Ters orantı. Kendimi şoklara hazırladım. Ne kazıklar yedik be. MV yaptığım adam Tunceli de geyik vurdu harcayacaklardı bir anda akp ye geçti. CB de oy verdiğim adam CHP yi bölmek için çaba sarf ediyor. Akp ye çalışıyor. Bir gün seçime sadece akp ve müttefikleri girebilir düzenlemede çıkarsa şaşırmam.

5. Kediciklerin hocası Adnan Oktar Mesihi tarif ediyordu. Tarifine bakarsan kendisini tarif ediyordu bir tek İsa Mesih benim demiyordu. Gerçi rekabet var Hasan mezarcı da iddia ediyor. RTE de aynı şekilde yapıyor. Ülkede seçilebilecek tercih edilebilecek aday olabilecek tek kişi var o da......

6. Aşklar yıllar gibidir, yaşanmaz doya doya.

https://www.youtube.com/watch?v=PsfN...3%BCm%C3%BCzik

7. Diyor ki yazar;

Hayat, çatlak bir kadehteki şarap gibidir, akar gider, içsen de içmesen de..

Yazık oldu 70'li, 80'li yıllarda doğan neslimize.

50'li, 60'lı yıllarda doğanlar son anda sıyırdı, belki şimdi bir evi bir emekliliği var.

Bölücü puştların yazık ettiği askerlerimize, düzmece iddialarla içeri atılan tertemiz komutanlarımıza yazık ettiller.

Uğraşıyor.

Devri sabık yaratmayacak.

Şaşarım o akla, şaşarım..

Sayfa 793/836 İlkİlk ... 293693743783791792793794795803 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •