Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
Estağfurullah ben de uzman değilim. Mesajınızı görünce kendim de SGOV'a baktım. Anapara hareketi 0-3M vadeli olduğu için çok stabil, faizi güzel. Bildiğim kadarıyla UST olduğu temettü olarak dağıtılan faizde stopaj kesinti de olmuyor Amerika tarafında. Dolayıysla sadece Türkiye'de sermaye iradı vergisi öderim diyordum. Özellikle Amierka tarafında temettü kesintisi olmadığını görmek için dememe amaçlı bu Pazartesi alıp bir ay da elde tutacaktım. Ama (tamamını MİDAS'ya) tuttuğum yıllık 3.5% veren nakit doları ben esasen Türk ya da Amerikan borsasında sell-off durumunda alım yapmak için tuttuğumdan bir noktada SGOV'ları satmak durumunda kalacağım. O durumda da 0.7%'lik faiz farkından çok daha fazlasını alım-satım değer artış kazancı vergisinden yerim dedim. Tüm bunlar bir iki günde aklıma geldi. Benim gibi başta vergi olayı aklına gelmediği için cazip gelebilecek birisi olursa baştan bu konuya da parmak basayım dedim. Yoksa mesajınıza ya da şahsınıza yönelik bir olumsuz algım olmadığı gibi yorumda da bulunmadım. Vergi konusunda sıkıntı yaşama riski olmadığını düşünen birisi için faiz getirisi çok cazip gerçekten.
Teşekkür ederim Sn. Kirk7, kibar tavrınız için. Size başarılar dilerim.