Sayfa 923/934 İlkİlk ... 423823873913921922923924925933 ... SonSon
Arama sonucu : 7467 madde; 7,377 - 7,384 arası.

Konu: DOLARDA YÜKSELİŞ kaçınılMAZ xxv

1. CHP Isparta MV'li Hikmet Yalım Halıcı'nın, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlamasını istediği sorular şöyle:

'Bahsi geçen sahte kimlik düzenleme ve parmak izi usulsüzlüğü olayı ile ilgili olarak bugüne kadar kaç kişi hakkında işlem yapılmıştır? Kilis Nüfus Müdürlüğü'nde görev yapan ve isimleri iddianamede geçen kamu görevlileri halen görevde midir? Açığa alınan personel sayısı kaçtır? Dönemin Kilis Nüfus Müdürü Hüseyin Ayvacı hakkında neden soruşturma izni verilmemiştir? Bu karar hangi gerekçelerle alınmıştır?

Bu olayda sahte kimlik alan kişi sayısı ve bu kişilerin uyruk dağılımı nedir? Bu kişilerden kaçı şu an Türkiye dedir? Sahte kimlik düzenlenen kişiler arasında adli sicil kaydı olan, aranan ya da sınır dışı edilmesi gereken şahıslar tespit edilmiş midir? Türkiye genelinde son 5 yılda tespit edilen sahte kimlik, pasaport ve e-imza vakalarının sayısı kaçtır? Bu olayların kaçı kamu görevlilerinin suistimaliyle ilgilidir? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, kimlik ve biyometrik veri güvenliğini sağlamak amacıyla hangi yeni tedbirleri almıştır? Bu olayla bağlantılı olarak Kilis dışında başka illerde de benzer usulsüzlük tespit edilmiş midir?

https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...vde-mi-2429563

2. Dünyanın en büyük devlet fonu olan Norveç Varlık Fonu (NBIM), insan hakları ihlalleri gerekçesiyle Caterpillar ve beş İsrail bankasındaki yatırımlarını sonlandırdı. Fon, daha önce de 11 İsrail şirketinden çekilmişti. Karar, Gazze ve Batı Şeria'daki krizle bağlantılı olarak küresel piyasalarda geniş yankı uyandırdı.

Norveç Varlık Fonu (NBIM Norges Bank Investment Management), yaklaşık 2 trilyon dolarlık büyüklüğüyle dünyanın en büyük devlet fonu konumunda bulunuyor. Fon, 1990 lı yıllarda Norveç in petrol ve doğal gaz gelirlerini gelecek nesiller için güvence altına almak amacıyla kuruldu. Bugün fon, dünya çapında 70 ten fazla ülkeye yayılan 9 binden fazla şirkette hisse, tahvil ve gayrimenkul yatırımlarına sahip.

https://www.cumhuriyet.com.tr/dunya/...ndirdi-2429552

DOLARDA YÜKSELİŞ kaçınılMAZ xxv

Sistematik fakirleşme devam.

Ahanda link.

https://www.sondakika.com/ekonomi/ha...iste-18982263/

6,5 milyon memur ve emeklinin maaş zammı için Hakem Kurulu bugün saat 14.00'te toplanacak. Kararın cuma gününe kadar açıklanması bekleniyor. Hükümetin teklifi 2026 için %11+%7, 2027 için %4+%4... Uzmanlar, oranların en fazla 1–2 puan artabileceğini, 2026'da %19, 2027'de ise %9 zam çıkabileceğini öngörüyor.

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    altında durmak yok şimdilik
    trump fedle çatıştıkçada altın artar
    trump faizi düşürdükçede altın artar
    trump altının dopingi sarı kafa sarı gacının en büyük dostu
    Abi nasılsın?
    Umarım her şey yolundadır....
    Abi özelden hal hatır soramıyorum eskisi gibi çünkü mesaj kutumu boşaltmaya üşeniyorum...
    Genelden sormuş olduk....

Saygılar/Başarılar....
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

5. Coğrafya gerçekten kader.

2 Trilyon dolar, 2.000 tane Milyar dolar demek.

1990 lı yıllarda Norveç in petrol ve doğal gaz gelirlerini gelecek nesiller için güvence altına almak amacıyla kurulmuş.

İsviçre, belki de dünyanın en iyi yönetilen devleti, yıllık bütçe fazla verdiğinde bunu halkına dağıtıyor.

Onlarda insan biz de.

İnsan üzülüyor be hafız.

6.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Coğrafya gerçekten kader.

2 Trilyon dolar, 2.000 tane Milyar dolar demek.

1990 lı yıllarda Norveç in petrol ve doğal gaz gelirlerini gelecek nesiller için güvence altına almak amacıyla kurulmuş.

İsviçre, belki de dünyanın en iyi yönetilen devleti, yıllık bütçe fazla verdiğinde bunu halkına dağıtıyor.

Onlarda insan biz de.

İnsan üzülüyor be hafız.

Benim kerimem de İngilterede universitede ekonomi okuyor bugunlerde birlikte arastırma essay yazıyorduk.Tam da Norvec vakasını anlatıyorduk.Olay zenginlikten petrolden gelmiyor.OLay ordaki insanların kultur ve etiğinden geliyor.Cografya kader değil o cografyadaki komsunla ilgili olay.....
    2 seneye D7 ile portkizdeyim.ahlak ve ekonomik çokusten uzaklaşmak için gelmemek üzere gideceğim.Dunya vatandasıyım artık...gayrimenkullerimi satıyorum azar azar....

Second example is from north of the world, country having rich oil and gas resources, Norway. The Norwegian wealth and welfare system has been mainly funded by the income from the oil and gas industry dependent on fossil fuels. Although the oil and gas industry has made Norway one of the top five richest countries in the world, oil and gas does not represent a single explanation to the Norwegian wealth and welfare, as all Nordic countries rank among the world’s wealthiest nations with high levels of welfare without notable fossil industries. The common characteristics of the countries´ national histories, cultures and values has made the entire region a highly competitive periphery, making the Nordic version a specific and successful form of capitalism (Jes Iversen & Thue, 2008) and a nucleus of strong corporate social responsibility and sustainability performances (Strand et al., 2015)
    Norwegian social model depends on mainly three components, the first being a political desire for a democratic work-life, the second being a social culture for egalitarian structures and mutual participation and thirdly the desire for a competitive advantage which could be accomplished through employee participation (Johnsen & Ennals, 2012).

7.  Alıntı Originally Posted by SIMOVIC Yazıyı Oku
    Benim kerimem de İngilterede universitede ekonomi okuyor bugunlerde birlikte arastırma essay yazıyorduk.Tam da Norvec vakasını anlatıyorduk.Olay zenginlikten petrolden gelmiyor.OLay ordaki insanların kultur ve etiğinden geliyor.Cografya kader değil o cografyadaki komsunla ilgili olay.....
    2 seneye D7 ile portkizdeyim.ahlak ve ekonomik çokusten uzaklaşmak için gelmemek üzere gideceğim.Dunya vatandasıyım artık...gayrimenkullerimi satıyorum azar azar..
    Ben bu kararı 1991 aldım ve uyguladım.

Geldiğimde Kerimem 3 Mahdum Bey 5 yaşındaydı.

Kerimem İngiltere'de hukuk okudu, 2012 den beri burada Kanada'da avukat.

Benim derdim evlatlarımı bu mezbeleden kurtarmak idealiydi, başardım.

Kolay değil, 2 küçük çocuk bir eş ve 3 valiz ile Toronto'ya inip, başlamak.

Hayat mücadele.

Mücadeleyi göze alamazsınız, bu milliyetçi mukeddesatçı güruh içinde bırak yaşamayı, insan olmayı bile başaramazsınız.

Evladınıza da size de başarılar dilerim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,882
    Kormayın o kadar,korku aklın katilidir...

Sayfa 923/934 İlkİlk ... 423823873913921922923924925933 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •