Originally Posted by
indregandi
ceopolitik ve finas kapital
şunlar sabit:
iktidar eski gücünde değil,
iktidar bu nedenle bir erken seçim istemiyor,
iktidar yine aynı nedenle muhalefeti zayıf güçsüz istiyor,
İktidarın gözü iktidarda değil, Türkiyeyi dönüştürmekte ki bu başladı,
Başarabilirse şayet bu kendisine gelecek için zaten uzun zamanlı bir iktidar demek,
buda iktidarda zamanını uzatabilmeyi bir erken seçimden izole kalmayı ona mecbur kılıyor,
ve
iktidarın Suriyede Esat sonrasında Colani ile eli kısmen güçlendi, ABD ve AB bu nedenle çoğunlukla sesiz, ben hep dedimki Türkiyeye para Suriyeden girer veya çıkar, Esad düştü, Suriyeden para girdimi hayır, ratinglerin görünüm notlarında bunu görüyoruz, para halen bloke, orada SDG nin yönü bu konuda belirleyici olacak,
buradan hareketle eğer ABD ve AB demokrasi üstünden üzerine gelirse ve SDG Şam yönetimine ayak direrse SDG yi bahane ederek Suriyenin kuzeyinde bir askeri harekatı göze alabilerler,
buda burada mevcut siyasi duruma ve siyasi keskinliğe RESET demek olur,...
öyleyse ilk aşamada muhalefeti zayıflatmak ve bölmek, buna devam ediyor
eğer ki ABD ve AB devreye girip tepki verirse bu durumda Suriyeye bir askeri harekat yani RESET ki
buda zaten dillendiriliyor,
borsa her duruma uyum sağlayacaktır,...
mesela şu an Türkiye Cumhuriyeti komisyona yatırıldı ve seruma bağlandı,..tersinde borsa buna şaha kalktı,..sonrasında Eylülde CHP ablukasına aşağı indi,
(benim zaman analizleri dışarda birebir ilerlerken burası bundan Eylül CHP si için ayrışarak kendisine parantez açtı, önden yükseldi, önden düştü)
borsa iktidarın mevcut hamlelerine ise uyum gösterir çünkü faiz gelirine sıkışmış sermaye kesiminin başka çaresi yok,
ama her durumda borsa global taraftan gelebilecek tehlikeleri özellikle bu mevcut mali ve siyasi kırılganlık hali varken atlatamaz,
bu durumda gözümüz içeride değil dışarıda olmalı,
bunu şöyle görüyorum içerisi: realize, dışarısı ayıdır,..
dışarıda bir ayılık hali ise en erken 3 kasımdır, yine ince detayda bunun bu ayılığın 10 hafta uzatma alarak, 2026 ocak ayı ilk haftasına kadar sarkacağını düşünüyorum, ama aslı 3 kasımdır,..
hem ABD tarafında hem de içeride ardaşık faiz indirimleri beklentisi önemlidir,..bu gerçekleşirse 3 kasıma kadar ivmelenmeyi devam ettirir,..
3 kasıma kadar yönüm boğa devam edecek, 3 kasımdan 2026 ocak ilk haftasına ise 10 hafta uzatma beklentisiyle muallak bakıyorum
bu durumda borsanın hoşlanmayacağı tek bir kalem varsa sokağa taşmış ve herkesi etkileyebilecek bir toplumsal kargaşa hali,
akordiyon formasyonu devam edecek
Yer İmleri