Sayfa 340/345 İlkİlk ... 240290330338339340341342 ... SonSon
Arama sonucu : 2760 madde; 2,713 - 2,720 arası.

Konu: Tradingview

1.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Estağfurullah.
    Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var, yiyiş biçime bakarak, "senin yoğurdun ekşi" de dememek lazım.

Lakin...
    RSI, MACD, MOM benzeri göstergelerin "Price Scale" formatında(fiyat scalası veya penceresi üzerinde) kullanılması ve fiyatla doğrudan ilişkilendirerek "teknik analiz" yapılma çabası, yaradılış amaçları itibariyle uygun değil(!) "bence."

"-Nasıl değil? Kullandım işte... " denebilir.

Yanlış anlaşılmayı düzeltmek için söylüyorum...:
    "Zinhar! Fiyat(skalası, penceresi) üzerine atılmaz bunlar" demiyorum.
    "Ekranı daha minimal, okunur kılmak, aynı anda birden çok göstergeyi görmek " vb. için kullanılır, kullanılıyor elbet.

Ancak bu türden göstergeler, tasarımları ve amaçları itibari ile, fiyatın kendisi için destek direnç olarak tasarlanmadığından,
    bu amaçla kullanımı hatalı olacaktır diye düşünüyorum.

Daha önce bu konu çeşitli nedenlerle tartışıldığından sözlü olarak daha fazla uzatmadan, konuya basit bir örnek vereyim sadece...

Bu türden bir uygulama katman(layer) meselesi ile bir biçimde yolu kesişmiş herkes için daha anlaşılabilir olması itibari ile şöyle açıklanabilir:

Fiyat 1. katmanımız olsun:

Bu genişliği 1474, yüksekliği ise 816 piksel olan bir görsel(grafik).

Gösterge 2. katmanımız(MTF RSI) olsun:

Bu ise aslında daha dar olan genişliği, fiyat skalasında düzgün görülebilsin diye, sağından ve solundan(kullandığımız veri terminali, program(Matriks, Tradingview vb.) tarafından çekiştirilerek genişliği 1474, yüksekliği ise 816 piksele yükseltilmiş aslında bu nedenle en/boy oranı bozulmuş diğer görsel(grafik).

Bu da sonuç olsun:

İşte yanılsama burada başlıyor... Sağından-solundan çekiştirilerek fiyat skalasının boyutunu uydurulan göstergenin çizgileri, fiyatın kendisi için destek/direnç olarak "çalışıyor gibi" görünüyor... Oysa bu bir yanılsama...

Çünkü örneğin RSI maksimum 100 ve -100 değerleri arasında salınmak üzere tasarlanmıştır.
    Enstrüman(hisse, coin vb.) fiyatı 5 iken de, 100 veya 70 veya 50 değeri alabilir, 123.456 iken de...
    Aslında fiyatın kendisi ile ilişkili değil... Fiyatın hareketi ile ilişkili...

Enstrüman değeri 5 den 6 ya gittiğinde RSI değeri bu %20 lik artışa ayak uyduramaz!
    Hatta ekran çözünürlüğünü bile değiştirsen varsaydığını o "uyum", değişecektir.

Neyse... "Bence" kategorisinde, gereksiz bilgiler serisine uzun bir üye kazandırdık.
    Tabi herkeşin bir yoğurt yiyişi var. Allahcım kimsenin yoğurdunu ekşitmesin.
    bu konu çok önemli.... çünkü bu hataya düşmüştüm....

2.  Alıntı Originally Posted by @yörük@ Yazıyı Oku
    KısaVade ve BJK Coccinella hocalarım...teşekkürler....
    Estağfurullah. Ben teşekkür ederim kendi adıma, nazik ev sahipliğin için üstadım.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

3.  Alıntı Originally Posted by @yörük@ Yazıyı Oku
    bu konu çok önemli.... çünkü bu hataya düşmüştüm....
    @Çıtak hocanın da dediği gibi bazı veri terminallerinde "default" uygulanabiliyor...
    Veya senin de söylediğin gibi, TV'de bu yönde çeşitli kodlar da var. Bakınca çok sayıda insan beğenmiş, kullanıyor.
    Yani doğal bu yanılgıya düşmek.

4.  Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Ya şimdi şöyle üstadım;

Dediğim gibi senin kadar profesyonel değilim MTF konusunda

Zaten bazen baktığım periyotlarda MTF göstergeleri saçmalıyor

Bu nedenle yukarıdan aşağıya ya da aşağıdan yukarı periyotları değerlendirirken biri biri ile uyumu yakalayamıyorum.

Kimi MTF yi günlük ve haftalık kullanırken kimi sadece haftalıkta anlamlı sinyaller üretiyorlar

Sonuç olarak yanlış olduğunu bile bile başka MTF ya da göstergeyi farklı periyotlarda değerlendiriyorum

MTF kodlarında yanlışlık yok ama durum bu

Boş bir zamanda daha ayrıntılı ve net anlatırım olmazsa

Geç oldu sanırım seni de yormak istemiyorum

İyi geceler üstadım
    benim tecrübem şöyle....(KısaVade hocam daha iyi bilir....)

değeri kullanırken....su halkası teoremi gibi düşünüp....
    en son halka...ilk damlaya mtf ilişkilenmesi için....en büyük periyot için en düşük veya en hızlı....yani fiyata en yakınsayan değer....bulunup....

bunu...alt periyotlara indirirken...yavaşlatma....

bunu sar döngülerde çok denedim.... yaklaşık olarak ayarlama yapıldığında....periyotlar ilişkilenmiş oluyor....

çünkü...teknikçiler...farkında olmadan...aradığımız şey....fiyat değil....

aksine zaman döngüsünü yakalamaya çalışıyoruz......

5.  Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Ya şimdi şöyle üstadım;

Dediğim gibi senin kadar profesyonel değilim MTF konusunda

Zaten bazen baktığım periyotlarda MTF göstergeleri saçmalıyor

Bu nedenle yukarıdan aşağıya ya da aşağıdan yukarı periyotları değerlendirirken biri biri ile uyumu yakalayamıyorum.

Kimi MTF yi günlük ve haftalık kullanırken kimi sadece haftalıkta anlamlı sinyaller üretiyorlar

Sonuç olarak yanlış olduğunu bile bile başka MTF ya da göstergeyi farklı periyotlarda değerlendiriyorum

MTF kodlarında yanlışlık yok ama durum bu

Boş bir zamanda daha ayrıntılı ve net anlatırım olmazsa

Geç oldu sanırım seni de yormak istemiyorum

İyi geceler üstadım
     Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Estağfurullah. Fikir alışverişi yapıyoruz.
    Zaten mevzuu bu. Tecrübelerimizi paylaşıyoruz.
    Benim tecrübem şöyle, örnek vereyim:

Bu ********de, hemen bütün MTF göstergeler sıçıyor...
     Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Bunları da sonra şey edelim

Şimdi bu konuda naçizane tecrübemi paylaşayım...:

1-MTF gösterge için(özellikle üst periyodlarda) yeterli veri olmaması,
    2-MTF grafiklerde, aşağıdan üst periyodlardaki grafiklere bakarken(5 dakikalık grafik açıkken, Günlük, Haftalık, Aylık...) sorun yokken, tersinde sorun olması.(Yani Günlük grafik açıkken, 1-5,30-60-240 dk. gibi...)
    Benzeri sorunlar mevcut....

EK: Buna üst periyoddan alttakine bakarken, "repaint" yapacağı gerçeğini de eklemek lazım.

6.  Alıntı Originally Posted by @yörük@ Yazıyı Oku
    benim tecrübem şöyle....(KısaVade hocam daha iyi bilir....)

değeri kullanırken....su halkası teoremi gibi düşünüp....
    en son halka...ilk damlaya mtf ilişkilenmesi için....en büyük periyot için en düşük veya en hızlı....yani fiyata en yakınsayan değer....bulunup....

bunu...alt periyotlara indirirken...yavaşlatma....

bunu sar döngülerde çok denedim.... yaklaşık olarak ayarlama yapıldığında....periyotlar ilişkilenmiş oluyor....

çünkü...teknikçiler...farkında olmadan...aradığımız şey....fiyat değil....

aksine zaman döngüsünü yakalamaya çalışıyoruz......
    Estağfurullah...
    Aynı anda, aynı konuya değinmişiz

7.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    @Çıtak hocanın da dediği gibi bazı veri terminallerinde "default" uygulanabiliyor...
    Veya senin de söylediğin gibi, TV'de bu yönde çeşitli kodlar da var. Bakınca çok sayıda insan beğenmiş, kullanıyor.
    Yani doğal bu yanılgıya düşmek.
    bir de aynı değeri kullanıp...herhangi bir kod için....farklı periyotlar bakmak... yanılmayı daha da artırıyor diye düşünüyorum.....

bir de....bana göre en önemlisi...bazı kodlar için......

su damlası teoremine göre.... son oluşacak halka da....diğer oluşanlar da....su düştüğü an başlayacaktı ki....

bu yüzden... bazı kodların hesaplaması....aynı noktadan başlatılmalı..... diye düşünüyorum....

8.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Şimdi bu konuda naçizane tecrübemi paylaşayım...:

1-MTF gösterge için(özellikle üst periyodlarda) yeterli veri olmaması,
    2-MTF grafiklerde, aşağıdan üst periyodlardaki grafiklere bakarken(5 dakikalık grafik açıkken, Günlük, Haftalık, Aylık...) sorun yokken, tersinde sorun olması.(Yani Günlük grafik açıkken, 1-5,30-60-240 dk. gibi...)
    Benzeri sorunlar mevcut....

EK: Buna üst periyoddan alttakine bakarken, "repaint" yapacağı gerçeğini de eklemek lazım.
    repaint... yok mu.... kod yazılmış yayınlanmış....yorumlarda yazıyolar...repaint var....... yazar diyor yok.....

bu arada....öyle bir noktaya değindin ki hocam.....

bu topikte.... ne yazık ki.... geçmişte yayınlanmış.....bazı kodlarda.... bu hata var.....

Sayfa 340/345 İlkİlk ... 240290330338339340341342 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •