Hele hele kaldıraçlı günlük işlem yapanlar çok kısa bir sürede mesela maksimum 6 ayda batar.
Hele hele kaldıraçlı günlük işlem yapanlar çok kısa bir sürede mesela maksimum 6 ayda batar.
3 Eylül 2025 de 29.30 dan aldığım YKBNK leri 15 Eylül'de 32.50 den verip 12 günde %11 kar elde ettim. Tekrar ful nakitteyim.
Altındaki bu hareketi ben de anlayamıyorum. Çin ve Rusya aürekli alım yapıyor, peki bu seviyelerden de mi? 1970 lerin sonlarına doğru benzer bir hareket oldu altında, onsu 100 dolardan 850 dolara çıktı ama bu hareket 2.5 sene sürdü. Sonra altın tekrar 200 doların altına düştü. Dünya Merkez bankaları altının daha fazla çıkmasına kayıtsız kalamaz çünkü küresel FIAT para sisteminin altını oyuyor.
3 Eylül 2025 de 29.30 dan aldığım YKBNK leri 15 Eylül'de 32.50 den verip 12 günde %11 kar elde ettim. Tekrar ful nakitteyim.
Bildiğin sinüs eğrisi modu işte, BİST'teki modus operandi bu şekilde devam ediyor uzunca bir süre. Bütün sistem robotların kontrolünde zaten. Asıl treyder olan robotlar. Çok düşük bir risk alarak, çok yüksek hacimli işlemler sayesinde ve emirleri ilk kendilerinin görebilmesinin verdiği avantaj ile malı robotlar götürüyor.
EMH nin çoktan geçerliliğini yitirdiğini yazdım yukarıda. Borsa katılımcılarının davranışında rasyonellik aramayalım.
Şunu da ekleyeyim:
Benjamin Graham temel analizin kurucu babası olan bir İngilizdir, gelmiş geçmiş en meşhur borsa yatırımcısı Warren Buffett in de ilham kaynağı ve önderidir. Ammavelakin temel analizin BİST gibi bir borsada geçerliliği yoktur çünkü buradaki hisselerin içsel getirisi pratik anlamda yoktur, buradaki tüm hisseler spekülatiftir, bireysel katılımcıların %99 u da bilinçsiz türden borsacıdır ve bunlar ne yaptığının farkında değildir, o yüzden de Graham ın prensiplerini BİST e uyarlamak mantıklı değildir.
TVF: Vakıfbank çıkarılmış sermayesinin %1,53'üne tekabül eden toplam 152.000.000 TL nominal değerli payın Türkiye dışında yerleşik kurumsal yatırımcılara satışı pay başına 27,07 TL bedel üzerinden toplam 4.114.640.000 TL karşılığında gerçekleşti
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Clearstream, Merkezi Kayıt Kuruluşu üyesi oldu
Uluslararası merkezi saklama kuruluşu faaliyetleri yürüten Clearstream Banking S.A. (Clearstream) Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) üyesi oldu.
MKK'den yapılan açıklamaya göre, Lüksemburg'da yerleşik uluslararası merkezi saklama kuruluşu faaliyetleri yürüten Clearstream'in MKK üyesi olarak "toplu (omnibus) hesap açma" talebine ilişkin başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.
Clearstream, Türk sermaye piyasalarında müşterileri adına yapacağı Devlet İç Borçlanma Senedi işlemlerini MKK sisteminde açacağı omnibus hesap üzerinden gerçekleştirebilecek. Böylece yabancı yatırımcılar, Türkiye sermaye piyasalarına daha geniş bir erişime sahip olacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen MKK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Arıkan, MKK'nin ilk Yabancı Merkezi Saklama Kuruluşu (YMSK) üyesi olarak 2020'de Euroclear Bank ve 2022'de ise Azerbaycan merkezi saklama kuruluşu Milli Depozit Merkezi ile hesap ilişkisi kurulduğunu anımsattı.
Arıkan, Clearstream üyeliğine ilişkin şu bilgileri verdi:
"Üyeliğinin tamamlanmasıyla birlikte kuruluşumuzun üçüncü YMSK üyesi olan Clearstream, 2025 Eylül itibarıyla omnibus hesap üzerinden işlemlerini gerçekleştirmeye başlayacak. Bu gelişmeler ülkemiz sermaye piyasalarını uluslararası alanda daha da geliştirmek ve yabancı yatırımcıların piyasalarımıza girişini kolaylaştırmak açısından önemli. MKK olarak diğer YMSK'larla da bu kapsamda çalışmalar yürütüyoruz. Kazakistan merkezi saklama kuruluşu KCSD ile karşılıklı omnibus hesap açılması için çalışmalarımız sürüyor ve sona yaklaştık. İlerleyen dönemde yeni yabancı üyelerle ilişkilerimizi geliştirmeyi, böylece ülkemiz sermaye piyasalarına yabancı yatırımcıların erişimini daha da genişletmeyi hedefliyoruz."
Açıklamada yer alan bilgiye göre, Deutsche Börse Group bünyesinde faaliyet gösteren, dünyanın önde gelen uluslararası Merkezi Saklama Kuruluşlarından (MSK) Clearstream, menkul kıymetlerin saklanması, takası ve varlık hizmetleri gibi post-trade işlemler konusunda küresel ölçekte hizmet sunan uluslararası saklama bankası olarak öne çıkıyor.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Financial Times:
China’s internet regulator has told the country’s biggest technology companies to stop buying Nvidia’s artificial intelligence chips and terminate their existing orders.
Çin yetkilileri Çinli teknoloji şirketlerine Nvidia çiplerini satın almayın, siparişlerinizi iptal edin diye talimat vermiş.
Nolcak şimdi?
Yer İmleri