Sayfa 421/435 İlkİlk ... 321371411419420421422423431 ... SonSon
Arama sonucu : 3476 madde; 3,361 - 3,368 arası.

Konu: Sistem Takibi - III

1.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Sana tam olarak hangi bilgiler lazım...?

Şu ana kadar ki bulduklarınız ne kadar ihtiyacınızı karşıladı. Neresinde takıldınız veya kavrayamadınız...?

Ben Metastock kullanmayalı yıllar oldu. Fakat işin özü hakkında dönüş sonrası yardımcı olmaya çalışırım...

Tam yatıyordum mesajını gördüm. Yarın kısmetse Ankara 'ya gidiyorum. 5-6 gün müsait olamam. Arada imkan olursa bir şeyler yazarım. Dönüşte inşaAllah kafanız rahat edecektir...
    Bulduğum bilgiler ihtiyacımı karşılamadı hocam. Çünkü Türkçe'sini bile anlayamadım. Şu anda ayrıntısını anlatacak kadar bilgim yok. Gördüğüm grafiği yorumlayamıyorum. Three Line Break ne işe yarar onu anlamak istiyorum.

Hayırlı geceler ve hayırlı yolculuklar hocam. Acelesi yok ama çözemeyince her zaman zihnimi meşgul ediyor.

Merakla bekliyor olacağım, tekrar hayırlı geceler...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Bulduğum bilgiler ihtiyacımı karşılamadı hocam. Çünkü Türkçe'sini bile anlayamadım. Şu anda ayrıntısını anlatacak kadar bilgim yok. Gördüğüm grafiği yorumlayamıyorum. Three Line Break ne işe yarar onu anlamak istiyorum.

Hayırlı geceler ve hayırlı yolculuklar hocam. Acelesi yok ama çözemeyince her zaman zihnimi meşgul ediyor.

Mesele grafiği yorumlamaksa veya grafiği oluşturmaksa kolay. Mantığını anlatırım...

Ankara 'da olsaydınız fırsat olursa görüşebilirdik. Olmadı dönüşte artık...

Hayırlı geceler...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Hayırlı Günler...

Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasını diliyorum...

Kızımı okuluna bıraktım ve dün akşam geldim...

Piyasa yine kararsız, bakalım bugünkü Trump-Erdoğan görüşmesi hangi yönde belirleyici olacak...???

Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku

Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Mesele grafiği yorumlamaksa veya grafiği oluşturmaksa kolay. Mantığını anlatırım...

Ankara 'da olsaydınız fırsat olursa görüşebilirdik. Olmadı dönüşte artık...

Hayırlı geceler...

İnşaAllah en kısa sürede hazırlayıp paylaşacağım...

İstediğin özel bir şey varsa belirtirsen o yöne ağırlık veririm...???

Three Line Break (TLB) Charts...

Benim bildiğim ve paylaşacağım grafik türü budur...

Doğru mudur...???

1. TLB’nin Ortaya Çıkışı ve Amacı

Three Line Break (3LB) grafikleri Japonya’dan çıkma özel bir grafik türüdür. Amacı, fiyat trendini yalınlaştırmak ve gürültüyü (küçük hareketleri) ayıklamaktır.

Normal mum grafiklerinde her gün (veya her bar) bir mum çizilir. Ama TLB’de zaman önemsizdir. Bir “tuğla” (block/line) yalnızca fiyat belli bir seviyeyi kırarsa çizilir. Bu sayede:

- Gereksiz küçük iniş çıkışlar kaybolur.

- Sadece önemli trend değişiklikleri öne çıkar.

2. Nasıl Çizilir?

Varsayılan olarak 3-Line Break kullanılır (adı buradan gelir).

Kurallar:

- Her yeni fiyat hareketi aynı yönde devam ederse yeni tuğla eklenir.

- Fiyat tersine dönerse, yeni bir tuğla ancak fiyatın önceki 3 tuğlanın ekstrem seviyesini kırmasıyla çizilir.

Örneğin:

- Son 3 tuğla yukarı yönlü ise, yeni aşağı tuğla çizebilmek için fiyatın bu 3 tuğlanın en düşük seviyesinin altına inmesi gerekir.

- Son 3 tuğla aşağı yönlü ise, yeni yukarı tuğla çizebilmek için fiyatın bu 3 tuğlanın en yüksek seviyesinin üstüne çıkması gerekir.

- Bu yüzden TLB, trendin basit ve güvenilir resmini verir.

3. Görsel Örnek Üzerinden Anlatım

Hayali bir fiyat serisi düşünelim:

- Fiyat 100’den 105 ’e çıktı → ilk tuğla yukarı.

- 110 oldu → ikinci yukarı tuğla.

- 115 oldu → üçüncü yukarı tuğla.

- 120 oldu → dördüncü yukarı tuğla.

- Sonra 102 ’ye indi → son 3 tuğlanın diplerini kırdı, aşağı tuğla doğdu.

Böylece grafik, trend kırılımını net biçimde gösterdi.

- Mavi noktalar: Yukarı tuğla doğumları (önceki 3 tuğlanın en yükseklerini kırınca).

- Mor noktalar: Aşağı tuğla doğumları (önceki 3 tuğlanın en düşüklerini kırınca).

“Her tuğla öylesine doğmuyor; ya önceki serinin trendine ekleniyor ya da kritik bir seviyeyi kırarak yön değiştiriyor.”

4. Yorumlama

- Uzun yukarı seriler → güçlü yükseliş trendi.

- Uzun aşağı seriler → güçlü düşüş trendi.

- Sık sık tuğla yön değiştirmesi → piyasanın yatay ve kararsız olduğunu gösterir.

- Yeni tuğla doğumu → trend dönüş sinyali olarak yorumlanabilir.

- TLB zamanlamayı göstermez, sadece trendin yönünü sadeleştirir. O yüzden çoğu trader TLB’yi destekleyici bir araç gibi kullanır.

5. Avantajları ve Dezavantajları

Avantaj:

- Gürültüyü temizler, trendi çok net görürsün.

- Stop/zarar kes noktalarını belirlemeyi kolaylaştırır.

Dezavantaj:

- Zaman boyutu yoktur → “ne zaman” sorusuna yanıt vermez.

- Çok geç sinyal verebilir (özellikle ani dönüşlerde).

6. Pratik Kullanım

Trend takibi için: Uzun süre aynı yönde tuğlalar → trendin güçlü olduğunu gösterir.

Dönüşleri yakalamak için: TLB ters tuğla geldiğinde pozisyonu kapatmak veya tersine dönmek düşünülebilir.

Destek/Direnç olarak: Son tuğlaların ekstrem seviyeleri, yatırımcıların dikkat ettiği kritik fiyatlardır.

Sonuç olarak:

“TLB grafikleri zamanı dikkate almaz, sadece fiyatın trendini gösterir. Fiyat belli seviyeleri kırdığında yeni tuğla doğar. Bu yüzden TLB bize piyasadaki gürültüyü ayıklayarak sadece önemli trendleri gösterir. Uzun yukarı tuğlalar güçlü yükselişi, uzun aşağı tuğlalar güçlü düşüşü gösterir. Ters tuğla doğduğunda da trendin yön değiştirme ihtimali vardır.”

8.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Three Line Break (TLB) Charts...

Benim bildiğim ve paylaşacağım grafik türü budur...

Doğru mudur...???

Hocam yer kaplamasın diye bütün mesajlarınızı alıntılamadım. Vallahi çok mahcup oldum. Çok emek harcayarak cevap vermişsiniz. Yanlış birşey görmedim. Peki şu soruya cevabınız olabilir mi?

İlk yeşil tuğla ve ilk kırmızı tuğlayı yani dönüşleri (aşağı ya da yukarı yönde) yakalayabileceğimiz kod yazılabilir mi?
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

Sayfa 421/435 İlkİlk ... 321371411419420421422423431 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •