Sayfa 560/564 İlkİlk ... 60460510550558559560561562 ... SonSon
Arama sonucu : 4505 madde; 4,473 - 4,480 arası.

Konu: ZOREN - Zorlu Enerji

1. Tecrubeme dayanarak endeksin 100 bine gidecegine eminim . Ama zoren 20 lira olurmu olurda orada kalirmi. Emin degilim .

Normalde piyasasan ayrismasi lazim ama hicbir sekilde ayrisma yok. Sorun burda . Normalde endeks 100 bin olunca zorenin 200 lira olmasi lazim . Mumkunmu zor .

Ihanet ediyor yatirimcida uzerine gitmiyor . Siyasal operasyonlar varken yakalanan her acik suan bu adama buyuk bedel odetir . Dunya gozuyle gorup rahatlar herkes.

Bunun uzerine gidilmiyor ben sadecd goz ucuyla baktim zorenden yatirim adi altinda cikan para 10 milyar usd . Faizlere gidenleri saymiyorum . Nerde abi bu para goren bilen yok . 2 milyar usd borc var uzerine.

2. Mesela son yaptığı bedellilere bakın borç kapanmaz hiçbirşey olmaz maksat sömürmek. İnada bindirmek , şimdi %20 bedelli yapacak bence ne işe yarayacak borçmu öder derde devamı olur yok. Piyasa değeri olduğu yerde artar. Birde parayı veren satmam der yapışır.

%1000 yapsın borç ödeyecm desin yapmaz yapamaz. Oyüzden piyasada gördüklerinizi unutun konunun özü başka.

3. 2018 den sonra TL ve hatta dolar devalüe oldu, paranın alım gücü düştü, bir sürü mal ve hizmetlerin bedeli piyasa dinamikleri göz ardı edilerek aşırı yükseldi, yani 2018 de 10 ev parasını TL enstrüman olan borsaya yaptırdığında öncelikle borç senedi sayılan TL deki düşüşün sebebi ve sorumlusuna bakmak lazım, ANZ yada zoren hiç kimse için dolar yada TL gibi para birimi yada borç senedi gibi alım gücünün korunması gibi söz vermemiştir sanırım...

Yani ülkede tüm olan bitenin sorumlusu ANZ değil, borsada bir çok hisse aşırı prim yaptı, bazıları maalesef yapamadı, sonuçta burası borsa birinin kazancı bir başkasının kaybı demek, kimse kazandığı paranın nerden geldiğini düşünmüyor, ama biz burada bin TL kazanmışsak bu bir anlamda birinin bin TL kaybetmiş olması yada olacağı anlamına geliyor,

Ayrıca borsada gerçek manada para kazanmayan tek kişi sizin arkadaşınız değil, çok kişi para kazandım sanıyor ama ayrıntılı bir karşılaştırma yapılınca pekte para kazanan olmadığı açıkça görülüyor,

Sonuç olarak ANZ benim dostumda değil düşmanımda değil, rakibim hiç değil, para kazanmak için hissesini aldığım bir şirketin patronu o kadar, ne daha azı ne daha fazlası, ben ekmeğimin peşindeyim...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

4. Bu grafiği anz çizmemiştir herhalde...

operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Vestel bankalarla borç yapılandırması için görüşüyormuş kap haberi var, ne oluyor anz insafa mı geliyor Şakir ve Lütfu hocam

6.  Alıntı Originally Posted by Cok Yazıyı Oku
    Vestel bankalarla borç yapılandırması için görüşüyormuş kap haberi var, ne oluyor anz insafa mı geliyor Şakir ve Lütfu hocam

Hocam inan hiç bilmiyorum ama yüksek faiz hem şirketleri hemde vatandaşı fena halde zorluyor...

Sorun tek başına faiz yada döviz değil tabiki, ekonomide ki en büyük sorun güven sorunu, bu çözülmeli önce,

Anz insafa mı geldi yada onun da mı insafa ihtiyacı var artık Allah bilir

Bu arada yapılandırmaya gitmesi iyi ama demek ki borcunu çevirmekte güçlük çekiyormuş herhalde o yüzden yapılandırmaya gidiyor, açıkçası bu kadar büyük firmaların finansal olarak bu kadar kötü yönetiliyor olmasını aklım almıyor...

7. Bir kaç ay önce şirket batacak mı batmayacak mıyı konuştunuz şimdi o iş bitti el konulacak muhabbeti açtınız, kimin bakış açısı yanlış zaman gösterir artık, uzun uzadıya daha fazla yazmak zaman ve enerji israfı benim için...

8. Sldim yazdıklarımı kafan karışmasın. Halbu ki yazdıgında bana çok bilgisilisin diyordun.

Ben batacak desem 6 aylık bilançoda herşey geride kaldı seneyi karla kapatabilir yazmazdım.

Bakış açısı işte kim nerden ne anlarsa. Kolay gelsin

Sayfa 560/564 İlkİlk ... 60460510550558559560561562 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •