Originally Posted by
emregunes
Havayolu şirketlerinin uçaklarının büyük kısmı kendi mülkiyeti değildir. Uzun vade finansal kiralama ile uçaklar alınır..O vade bitince ancak kendi malı olur.
THY nin uçaklarının sadece %25 i kendi mülkiyetinde mesela..Pgsus da oran tam nedir bilemiyorum
Pgsus da fiyat 217 altına inmesi iyi olmadı.Buralar ilk alım yerim olacakti ama ertelemek zorunda kaldım..Yarın bakalım üstüne atacak mi...
Hisse vadeli tarafta da işlem görüyor. O nedenle kısa vade fiyatlamasinda anomali olabilir. Orada short poz açanlar iyi kazandı. Yeni vadeye bakacağız..
Hissenin Ağustos sonunda MSCİ endeksinde çıkışı ve sonrası oluşan yabancı satışı bugün de devam ediyor .. (Gerçi bildikleri için önden de satmaya başlanmıştı)
İlaveten Pgsus ,THY gibi bir tahta değil. İsterlerse 5 dk da tavan isterlerse de bu şekilde bezdirirler..
Yabancı satışı bitmeden de tahtayı goturmezler. Onu izleyecegiz...
En kotu 200-220 arasından bir kısa vade dip yapma çalışması sonrası bilanço öncesi bir yükseliş hareketi bekliyorum..
Tek şerh düşeceğim konu altının performansı. Yeni bir savaş,çatışma beklentisi ile mi yukarı gidiyor bilemiyoruz..O olursa zaten (İsrail-İran) havacılık hisselerini konuşacak durumda olmaz..
MSCı den çıkışı fiyatladı,bugün çıkış eğiliminde.
YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.
Yer İmleri