Sayfa 3/3 İlkİlk 123
Arama sonucu : 21 madde; 17 - 21 arası.

Konu: Oltaya Takılanlar - Swing Trading Denemeleri

1. Sayın BJK Coccinella,

OZSUB a 50 lot alış girdim. 1000 TL bile etmiyor. Tahtacı takip edecekmiyim diye 7 - 8 kademe yukarı sürdü ve takip ettim.

Tahta o kadar sığ ki tahtacısı isterse 62 den tavşan bile çizerdi.

Şöntlerin kedisi örneğindeki gibi bakarsan var bakmazsan yok muydu öyle birşeydi.

Bu tip tahtalarda alırsan grafik farklı, almazsan farklı işleyebilir.

Her tahta teknik analizle alınıp satılmaz. Teknik analizin ilk kurallarına aykırıydı.

Moralinizi bozmayın. Selamlar , sevgiler
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Kendimi asla savunmuyorum, savunamam da;

Kriterlerin tamamını da karşılamalarına rağmen 3 senette de başarısız oldum.

Bunda en büyük pay sahibi endeksin duruşu idi.

Ya kriterlere endeksin durumunu da hesaplayan kod yazacağım ya da bu işin çözümü yok.

Rüzgara karşı işemek, akıntıya karşı kürek çekmek, endekse kafa tutmak, ne derseniz...

Başlık, diyaloğa kapalı görünüyor. Şapka önümde...Bir süre mola !!!
    aksine kendinizi savunma hakkınız var....
    sonuçtan bağımsız olarak verdiğiniz emek dahi.... savunma hakkınızı doğurur...
    imzanız....daki sözde... savunma hakkını getirir.... çünkü taklit etmiyorsunuz....

olaya şöyle bakın.... bir sınavdaki tüm soruları yanlış çözeceğim diyen kişi...
    aslında tüm soruları doğru çözeceğini söylemiş olur.....

sonuç başarısız gözükebilir....
    dediğiniz gibi endeksin durumu, hisse ile endeks korelasyonunun alakası olabilir...

ayrıca....
    kullandığınız sistemlerde gün yerine farklı periyotlar kullanılabilir,
    tarama değerlerinizde oynamalar yapılabilir,
    bant genişlikleri daraltılabilir,
    bar sayısında değişikliğe gidilebilir,
    v.b çözümler üretilebilir.... hatta siz bunları denemiş bile olabilirsiniz.....

Sayın T/A katıldığım nokta ise..... modele her yeni ilave....farklı şeylere gebe oluyor....
    belli bir süre sonra....sadeleme yoluna gitmek zorunda kaldım bende....

dediği gibi...testler yapıldığında sistemlerin belirli zamanlar için başarısı yüksek iken...belirli zamanlarda çok ciddi zarar yazdırıyor....

saygılar....selamlar.... (emeğiniz için ayrıca teşekkürler)

https://www.tradingview.com/x/LGv8M1Fx/ cemas
    https://www.tradingview.com/x/pv2ekv7N/ krdma
    https://www.tradingview.com/x/W9WK937d/ ozsub
    bendeki görüntüler böyle....

3.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Öncelikle gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı tebrik ederim...

Başarısızlık konusuna gelince:

- Seninle bir ilgisi yok; uygulanan sistemin başarısı ile doğru orantılıdır. Seçilen sistem saf hâli ile kullanıldığında bâzen başarısızlık kaçınılmaz olur...

- Başarı sağlanmış olsa bile, bir yerde bu başarı sıfırlanabilir... Sistemlerin genel özelliği budur. Görsel olarak çok başarılı gibi görünseler de, toplamda elde edilen kâr çok düşük kalabiliyor...

- Bunca senedir bu işlerle uğraşırım, hiç bir sistemin tek başına sürekli yüksek kârlar sağladığını görmedim. Eğer analist kendisi bir şeyler ekler ve öngörüsünde isâbet sağlarsa ancak başarı ve yüksek kâr o zaman geliyor...

Uyguladığın Sistem 'e Swing Trading dediğin için sana bendeki Swing Trading grafiklerini ekliyorum. Her grafikte senin sisteme eklediğin tarihi dikey çizgilerle işaretledim...

Swing Trading sisteminde 2 özellik göze çarpıyor. Birisi Swing, diğeri Trade dalgaları...

Grafiklerde içi boş olan Üçgenler Swing, dolu olanlar Trade yönlerine işaret ediyorlar...

NOT: Grafik bar renklendirmesi Trade Dalgaları ile yapılmıştır. Swing yönlü de yapılabilir...

OZSUB...

CEMAS...

KRDMA...

Sağolun T/A Hocam;

Yine büyük emek vermişsiniz. Teşekkür ederim…

Zamanlama konusunda hata yaptığımı düşünüyorum. Endeksin etkisini de hesaplamak gerekiyor.

Düzelticem inşallah… Ama nasıl yapacağım şu an kestiremiyorum…
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

4.  Alıntı Originally Posted by balık Yazıyı Oku
    Sayın BJK Coccinella,

OZSUB a 50 lot alış girdim. 1000 TL bile etmiyor. Tahtacı takip edecekmiyim diye 7 - 8 kademe yukarı sürdü ve takip ettim.

Tahta o kadar sığ ki tahtacısı isterse 62 den tavşan bile çizerdi.

Şöntlerin kedisi örneğindeki gibi bakarsan var bakmazsan yok muydu öyle birşeydi.

Bu tip tahtalarda alırsan grafik farklı, almazsan farklı işleyebilir.

Her tahta teknik analizle alınıp satılmaz. Teknik analizin ilk kurallarına aykırıydı.

Moralinizi bozmayın. Selamlar , sevgiler
    Teşekkür ederim balık abi.

Teknik analizin işleyip işlemediğinden çok sizin de dediğiniz gibi her tahtaya aynı para girişi yapılamıyor. Bunda hemfikirim.

Moral verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim… Selamlar, saygılar abi…
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

5.  Alıntı Originally Posted by @yörük@ Yazıyı Oku
    aksine kendinizi savunma hakkınız var....
    sonuçtan bağımsız olarak verdiğiniz emek dahi.... savunma hakkınızı doğurur...
    imzanız....daki sözde... savunma hakkını getirir.... çünkü taklit etmiyorsunuz....

olaya şöyle bakın.... bir sınavdaki tüm soruları yanlış çözeceğim diyen kişi...
    aslında tüm soruları doğru çözeceğini söylemiş olur.....

sonuç başarısız gözükebilir....
    dediğiniz gibi endeksin durumu, hisse ile endeks korelasyonunun alakası olabilir...

ayrıca....
    kullandığınız sistemlerde gün yerine farklı periyotlar kullanılabilir,
    tarama değerlerinizde oynamalar yapılabilir,
    bant genişlikleri daraltılabilir,
    bar sayısında değişikliğe gidilebilir,
    v.b çözümler üretilebilir.... hatta siz bunları denemiş bile olabilirsiniz.....

Sayın T/A katıldığım nokta ise..... modele her yeni ilave....farklı şeylere gebe oluyor....
    belli bir süre sonra....sadeleme yoluna gitmek zorunda kaldım bende....

dediği gibi...testler yapıldığında sistemlerin belirli zamanlar için başarısı yüksek iken...belirli zamanlarda çok ciddi zarar yazdırıyor....

saygılar....selamlar.... (emeğiniz için ayrıca teşekkürler)

https://www.tradingview.com/x/LGv8M1Fx/ cemas
    https://www.tradingview.com/x/pv2ekv7N/ krdma
    https://www.tradingview.com/x/W9WK937d/ ozsub
    bendeki görüntüler böyle....

@yörük@ hocam;

Bunca zaman kendimce ve de yardım alarak kendimi geliştirmeye çalıştım / çalışıyorum.

Aslında bu tip tablolarla kendi geliştirdiğim sistemleri de test etmekteyim.

Bahsetmiş olduğunuz; bant genişlikleri, bar sayıları, periyotlar ve aklımıza gelemeyen daha başka indikatör ve kriterleri denedim, deniyorum. Tarama değerleri yani, yapacak çok iş var…

Grafikler için teşekkür ederim…

Sayfa 3/3 İlkİlk 123

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •