Sayfa 309/309 İlkİlk ... 209259299307308309
Arama sonucu : 2470 madde; 2,465 - 2,470 arası.

Konu: TNZTP - Tapdi Oksijen Özel Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Sanayi Ticaret

1. Herkese iyi haftalar diliyorum. Bu haftayı da kaybettik gibi görünüyor maalesef. Düşük hacim sürekli baskı. Dediğim gibi daha önce çok kere izlediğimiz filmi devam ettiriyor. 1 ay önce demiştim çok ekrana bakılacak zamanlardan geçmiyoruz. Amaç nedir diye soran arkadaşlar olmuş?Ben amacın belli kişilerde olan yüklü mal olduğunu düşünüyorum. O malları düşürmek için her türlü fırıldak dönecek. Sabırla bekliyoruz.

2. Hiç lot satmadan hisseyi yüzde %30 aşağı indiren // katılım endeksindeki malı zararına sattırıp muhtemel aşağıdan alacak olan // 11 gündür aralıksız -2/3 usulca dibe götüren // her gün aynı taktik farklı aracı kurumla hisseyi basan spekçimizi tebrik ediyorum..

Hayatım boyunca unutamayacağım oldukça pahalı bir ders verdi bana.
    Mehmet bey inşallah hissesini takip ediyor ve her şey kontrolündedir. Bebek gibi hisse spekçi oldu, ne yazık.

3. Evet kötü bir günü daha geride bıraktık. Çok bilinçli şekilde baskılanan bir tahta var. Umutları mı tüketmeye çalışıyor ne yapmaya çalışıyor şu aşamada bilmek zor . Piyasa yapıcıya daha önce buradan 55-60 (eski fiyatla ) aralığına getirirse belki biraz mal toplar demiştim. O fiyat aralığına geldi biraz mal topladı gerçekten ama yeterli görmedi tekrar eski stile döndü. Bu saatten sonra kimse mal vermez buralardan. Bu kadar uzun süre beklemiş yatırımcı bu seviyeden mal vermez. Benim tahminim buradan eski zirveye yakın bir hareketle tekrar dökmeyi deneyip yine bu kadar olmasa da biraz sündürmeyi deneyecektir malı toplamak için. Yani geçen zamanı hesapladığımızda piyasa yapıcının yeni fiyatla 45-50 aralığına getirmeden gerçek yatırımcılardan mal alması zor. Uzun vadeciler o aralıkta da vermez. Boş işler peşinde 3-5 trader dan 20-30 kuruş tokatlar en fazla..,Ama o işleri de çok seviyor gördüğüm kadarıyla.

4.  Alıntı Originally Posted by mantıcı Yazıyı Oku
    Evet kötü bir günü daha geride bıraktık. Çok bilinçli şekilde baskılanan bir tahta var. Umutları mı tüketmeye çalışıyor ne yapmaya çalışıyor şu aşamada bilmek zor . Piyasa yapıcıya daha önce buradan 55-60 (eski fiyatla ) aralığına getirirse belki biraz mal toplar demiştim. O fiyat aralığına geldi biraz mal topladı gerçekten ama yeterli görmedi tekrar eski stile döndü. Bu saatten sonra kimse mal vermez buralardan. Bu kadar uzun süre beklemiş yatırımcı bu seviyeden mal vermez. Benim tahminim buradan eski zirveye yakın bir hareketle tekrar dökmeyi deneyip yine bu kadar olmasa da biraz sündürmeyi deneyecektir malı toplamak için. Yani geçen zamanı hesapladığımızda piyasa yapıcının yeni fiyatla 45-50 aralığına getirmeden gerçek yatırımcılardan mal alması zor. Uzun vadeciler o aralıkta da vermez. Boş işler peşinde 3-5 trader dan 20-30 kuruş tokatlar en fazla..,Ama o işleri de çok seviyor gördüğüm kadarıyla.
    Tek kurtuluş olaya cimerin el atması ve buna sebep olanların ceza yemesi.

5. Bizim gibi yatırımcılara kan kusturuyorlar Kim buna sebep oluyorsa Allah yemek nasip etmesin kan kussun yiyemesin,Sucumuz Tnztp'ye güvenmek Bir hisse her gün düşermi, bire serefsizler hiçmi çoluk cocugunuz yok Helal paramızı çalıyorsunuz.

6. Sn. başkentli kızgınlığınıza ve üzüntünüze kesinlikle hak veriyorum. Tahtadaki işlemler uzunca bir süredir manipülatif bir havada gidiyor. Bu bir sene içerisinde 3. defa aynı usulde hareket. İlki Aralık ta başlayıp Mart a kadar olan düşüş hareketi 2. Nisan sonu gibi başlayıp Haziran sonu biten düşüş hareketi (meşhur 42-32 ) bu da 3. hareket.Tarz olarak oldukça güvenden uzak sürekli hep bana zihniyeti hareketler. 1 ve 2. hareketlerde de aynı tabloları gördük. O yüzden kısa vadeli bir yatırımda değilseniz bu tahtada fiyatlar sanal bunu söyleyebilirim. Çok üzülmeyin sıkılmayın derim.
    FON FACİASI
    Bu fon işiyle ilgili ciddi sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz bir hisseye yatırım yaptık ve onun durumuna göre bekliyoruz ancak fon bu şekilde değildir. Çoğu PBN yatırımcısı belki de fonun büyük kısmının tnztp olduğunu bilmeden bu fonu aldı ancak ciddi kayba uğradılar.Burada 55-60 arası sürekli fona alım oldu fon yatırımcılarının sermayesi ile çünkü sürekli yatırımcı sayısı arttı. Peki karşı tarafta bu malı kim sattı ? Şimdi fon yönetimi diye bir şey varsa ki böyle bir şey en azından PBN de olduğunu düşünmüyorum ( fon piyasa yapıcı tekil) yönetim bu tarz riskleri hedge eder. Ve günün sonunda fon yatırımcıları büyük kayıplar yaşadılar. Eğer teknik veya temel bir sıkıntı olsa bu 23 milyon lot tekil mal Çelik gibi duruyor demekki sıkıntı yok. Fon üzerinden insanlara 60 lardan Tınaztepe aldırtıp %30 zarar etmeleri sağlandıysa burada büyük bir hikaye vardır . Şimdi bu önemli bir sorun Türkiye Fon piyasasında buna benzer çok fazla işlem olduğuyla ilgili dedikodular var ancak herhangi bir denetim mekanizması yok.Serbest fon serbest piyasa almasaydı yatırımcı mantığıyla kapatılıyor bu işler. O zamanda hem fon piyasasında hem de hisse senedi tahtalarında abuk subuk işlemler oluyor . Dünyada fonlar hem kendi hedge mekanizmalarını sağlar hem de hisse dinamiklerinin abuk subuk bozulmasının önüne geçer . Bu tarzda 10-15 gün kırmızı mum olmaz . Bu fon konusunu iyi irdelemek gerekiyor ben zamanında bu fonla hissenin yukarı yönlü speküle edilmesinin iyi olmayacağını savunurken zaten piyasa yapıcı yukarı yönlü değil aşağı yönlü speküle etme üzerine oyunu kurmuş. Yukardan ver foncuya fon yatırımcısı zarar edip çıkınca topla aşağıdan gerçekten güzel saadet zinciri ..

Sayfa 309/309 İlkİlk ... 209259299307308309

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •