Sayfa 2483/2494 İlkİlk ... 14831983238324332473248124822483248424852493 ... SonSon
Arama sonucu : 19952 madde; 19,857 - 19,864 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. Nedret ERSANEL

@NedretErsanel
    ·
    10s
    Suriye-Halep'te terör örgütü SDG'ye yönelik Suriye ordusunun operasyonlar düzenlediği, çatışmaların sürdüğü haberleri tehlikeli. ABD Büyükelçisi Barrack-CENTCOM-YPG görüşmelerinin ardından gelmesi de garip. Kaldı ki, Suriye güneyine İsrail saldırıları da devam ediyor.

2. https://x.com/DrKocabalkan/status/1975448501963399204

Artunç Kocabalkan
    @DrKocabalkan
    Ekonomiyi Bekleyen Büyük Tehlike
    Canlı yayın yapıyor.

3. https://www.ekonomim.com/ekonomi/nih...-haberi-847332

Nihat Zeybekci EKONOMİ'ye konuştu: Reel sektör artık rahatlama istiyor
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, enflasyonla mücadelede üretim ve arz tarafına yönelik ikinci ayakta yavaş kalındığını söyledi. “Enflasyonla mücadelede sebep ‘talep yüksekliğindendir’ bölümünden ‘arz eksikliği’ bölümüne çok hızlı bir şekilde geçmemiz lazım” ifadelerini kullanan Zeybekçi, “Biz artık uzun süre yüksek faizi sürdürebilecek noktada değiliz. Üretime, maliyetlere baktığım zaman burada bir rahatlamanın olması gerektiğini artık ben değil reel sektör, gerçek hayat istiyor” dedi.

4. https://x.com/burak_tamac/status/1975278712066384154

Burak Tamaç, Ph.D.
    @burak_tamac
    20 sene önce üniversitede solcuyuz diye Hayek'e küfür ederdik.

Ama adam bitcoin yokken bitcoin'i anlatmış.
    Linkte video var. İzleyiniz.

5. İris Cibre 🐦
    @iriscibre
    Aylar önce, Konkordato artışının domino etkisi yaratacağından ve sağlıklı şirketlerin de ödeme alamadığından nakıt akışı sorunu yaşayacağından bahsetmiştim

Tedarik zincirinin tekstilde özellikle kırılmaya başladığını duyuyorum.

"Ekonomideki büyüklükleri" konusunda yorum yapamam. Ama, istihdamdaki paylarının çok yüksek olduğunu biliyorum

İmalatın payı sadece ücretli kesimde 30%
    İşsizliğin artışına rağmen soğumayan ekonomi...

1 senedir, yüksek faiz, döviz talep edebilecek miktarın artırılması diye yazıp duruyorum.

Faizle zengin mi olunur dediler
    Faizle zengin olunmaz
    Yüksek faizle harcanabilir gelir artar
    Yani, soğumayan ekonomi

Sonuçlarına verilerle hakim oldukça, 1 sene önce yazdıklarıma kızmanızın da geçerliliği kalmamış oluyor...
    İris Cibre 🐦
    @iriscibre
    ·
    10s
    İlk 9 ayda
    Konkordato sayısı, 2085, 2018'den
    Kesin mühlet, 1212, 2019'dan beri
    İflas ise, 165, 2018'den beri en yüksek seviyede

Yanılmayalım; ilk 9 ayda, diğer yılların 12 ayına göre...

Domino etkisi ile rakamlar hızlanıyor

Ticari kredi takıp artış oranı 67%'ye
    Toplamdaki payı 1.8%'e yükseldi (alarm gibi görünmüyor ama alarm çaldığında genelde geç olur)

6. https://x.com/dailyafganistan/status...76977917211043

Daily Afganistan
    @dailyafganistan
    Kabil belediye başkanı yaptığı hizmetler ile güney Asya da dikkat çekmeye devam ediyor.
    Kabil'de yeni daireler, 350 bin- 400 bin dolar civarında. Linkte video var izleyiniz. Dış görünüşüne bakmayın, çok pilav yediği için böyle kilolu. Bir misafiri geldiğinde, kendi tabağından pilav ikram eder, kendi tabağındaki etleri de misafirine yedirir. İçi dışı bir adamlar bunlar, bir tek pirinç tanesi haram yemez. Vizyoner bir adam, Kabil için müthiş projeleri var. Öyle her sakallıyı, Türkiye'dekiler gibi sanmayınız.
    )))))

7. Nurhan Çetinkaya
    @nurhancetinkaya
    ·
    1 sa
    Altın bir kaç aya 7000-8000 e kadar gidecek.
    Ne varsa altına yatırın.
    Bankadan kredi alıp altına yatırın…
    Tavsiye benden…
    Böyle mesajlar çok tehlikelidir. Fabrika sahibi adam, başına bela mı arıyor? Ortalık çakal kaynıyor, ''50 milyon kredi çektim, senin mesajına uydum, altın aldım'' der, altın düşer 1000 dolar. Daltonlar çetesinden bir tilifon gelir, ''aradaki farkı öde'', ''ya gümüş ya kurşun''...
    Abi forumlarda yazdığımız mesajlardan, bizim başımıza neler geldi. )))))))))))))))))

8. Perihan Tantuğ
    @perihantantug
    ·
    2s
    BOFA'dan Ons Altın'a uyarı var.

Ons Altın aşırı ısındı,4. çeyrekte düzeltme dönemine girebilir diyor.

Goldman ise 2026 sonu hedef fiyatını 4300 dolardan 4900 dolara yükseltti.
    Düzelt melet, silkelen melet...Yoksa bir facia olacak.

Sayfa 2483/2494 İlkİlk ... 14831983238324332473248124822483248424852493 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •