Lila Kağıt, 2025 beklentilerini ihracat pazarlarındaki daralma etkisiyle güncelledi
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan şirket açıklaması aşağıda bulunuyor:
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1472709
Beni boşverin şirket gereken açıklamayı yapmış zaten bunu dikkate alın.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Lila Kağıt (LILAK) 2025 yılı 2. çeyrek bilançosunu açıkladı! İşte detaylar
Rota Borsa tarafından yayınlandı
5 Ağustos 2025, 21:18
Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. (LILAK), 2025 yılı ikinci çeyrek bilançosunu 5 Ağustos 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) paylaştı.
Lila Kağıt (LILAK) sermaye artırımı gelirinin kullanım yerlerini açıkladı! HABERLER, Bilanço Haberleri, Gündemdekiler, Şirket Haberleri Rota Borsa
Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisse haberleri
Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. (LILAK), 01.01.2025 – 30.06.2025 döneminde toplam 930.205.000 TL kar açıkladı. Şirket, 2024 yılı ilk 6 aylık dönemde 781.059.000 TL kar açıklamıştı. Böylece şirketin net karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %19 artmış oldu. Şirketin çeyreklik karı 931.181.000 TL oldu. Şirketin hasılatı bir önceki yılın aynı dönemine göre %17 azalırken esas faaliyet karı ise %17 azaldı. Şirketin özkaynakları çeyreklik dönemde %7 arttı.
LILAK Bilanço 2Ç25 2024/6 aylık 2025/6 aylık
Satışlar 7.728.939.000 6.428.689.000
Net dönem kârı 781.059.000 930.205.000
Esas faaliyet kârı 1.506.259.000 1.244.199.000
FAVÖK 1.704.762.000 1.263.056.000
LILAK Bilanço 2Ç25 2024/12 aylık 2025/6 aylık
Toplam varlıklar 18.227.095.000 17.706.155.000
Toplam borçlar 4.354.208.000 3.834.347.000
Özkaynaklar 13.872.887.000 13.871.808.000
Şirket Çarpanları
Şirket rasyoları Değer
Fiyat kazanç oranı (F/K) 10,59
Piyasa değeri/Defter değeri (PD/DD) 1,16
Piyasa değeri 16,10 milyar TL
Lila Kağıt/Öğücü: Erzurum tesisinde 2025 yılı ikinci yarıda üretim başlıyor
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Türkiye'nin önde gelen hijyenik temizlik kağıdı üreticisi Lila Kağıt, 2025 yılı ilk yarı finansal sonuçlarında 930 Milyon TL net kâr elde ettiğini duyurdu. Lila Kağıt'ın CEO'su Alp Öğücü; devam eden yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.
Dünyada 5 kıtada 81 ülkeye yaptığı ihracatı ve Sofia, Maylo, UltraBerrak, Nua markaları ile temizlik kağıdı sektörünün en büyük oyuncularından biri olan Lila Kağıt'ın CEO'su Alp Öğücü; şirketin 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçları ve devam eden yatırımları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Lila Kağıt, 2025 yılı finansal sonuçlarına göre yılın ilk 6 aylık döneminde 930 Milyon TL ile net kâr pozisyonunu korumayı başarırken, brüt kârı 1 Milyar 957 Milyon TL'ye ulaştı. Net kâr marjı geçen yılın aynı dönemine göre 4,4 puan artış göstererek yüzde 14,5 seviyesine, brüt kâr marjı ise yüzde 30,5 seviyesine yükselirken, FAVÖK marjı da yüzde 19,6 olarak gerçekleşti.
30 Haziran 2025 tarihi itibarıyla Net Finansal Borçluluk / FAVÖK (son 12 aylık) oranı (-) 1,45 olarak kaydedildi. 3 Milyar 511 Milyon TL'lik net nakit pozisyonuna sahip olan şirketin, yıllar içinde özkaynakların oranının artan kârlılık ile birlikte istikrarlı olarak büyümeye devam etmesi ve özkaynakların toplam varlıklara oranının yüzde 78 olarak gerçekleşmesi, güçlü bir özkaynak yapısına sahip olduğunu gösterdi.
Şirket ayrıca, 2024 yılı kârından Temmuz ayında brüt 885 milyon TL kâr dağıtımı yaptı ve düzenli kâr dağıtımı yapısı ile 01/08/2025 - 31/10/2025 dönemi için "BIST Temettü 25 Endeksi" yedek paylar listesine dahil edildi. Şirket, kâr dağıtım politikasıyla uyumlu olarak gelecekte de kalıcı olarak temettü endekslerinde yer almayı hedefliyor.
"Taahhüt ettiğimiz yatırımlar için 643,9 milyon TL harcama yaptık"
Sürdürülebilir büyüme stratejisi doğrultusunda yatırımlara tüm hızıyla devam ettiklerini belirten Öğücü, şunları ifade etti: "2024 yılındaki halka arz sonrası, izahnamemizde de açıklamış olduğumuz üzere kaynaklarımızı devam eden yatırımlarımız için kullanmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda 2025 yılının ilk 6 ayında 253,5 Milyon TL'si Ergene üretim tesisine, 389,1 Milyon TL'si Erzurum üretim tesisi olmak üzere 643,9 Milyon TL'lik yatırım harcaması yapmış bulunuyoruz."
Erzurum tesisinde 2025 yılı ikinci yarıda üretim başlıyor
Toplam yatırım tutarının 3 Milyar TL'nin üzerinde olmasının öngörüldüğü ve 2025 yılının ikinci yarısında ilk fazı olan konverting üretim faaliyetinin devreye gireceği Erzurum üretim tesisine ilişkin bilgiler paylaşan Öğücü şöyle devam etti: "İlk etapta Tekirdağ Ergene'deki mevcut Lila Kağıt fabrikasından getireceğimiz bobin kağıtları burada işleyerek; tuvalet kağıdı, havlu kağıt, mendil, peçete gibi temizlik kağıdı ürünlerine dönüştüreceğiz. İkinci fazda ise, 2027 yılı itibarıyla beşinci kağıt üretimi hattının Erzurum'da faaliyete geçmesiyle yıllık brüt 70 bin ton kağıt üretimine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu sayede mevcuttaki brüt 271 bin tonluk üretim kapasitemizi daha da artırarak 341 bin tonluk kapasiteye erişmiş olacağız."
Lila Kağıt, dünya çapında birçok temizlik kağıdı markasına hammadde sağlıyor
Ürettiği bobin kağıtlar ile, dünya çapında birçok temizlik kağıdı markasına hammadde sağlayan Lila Kağıt'ın 2025 yılı ilk yarı finansal sonuçlarına göre yurtdışı satışların toplam satışlar içerisindeki oranı yüzde 68 seviyesinde gerçekleşti. Toplam yurtdışı satışların önemli bir bölümü bobin kağıt satışlarından oluşurken, bobin kağıt satışlarının yüzde 94'ü ihracat pazarlarına yapıldı.
Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartlarına uyumlu sürdürülebilirlik raporunu erken açıkladı
Payları borsada 2024 yılında işlem görmeye başlayan Lila Kağıt, Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartlarına (TSRS) uyumlu zorunlu sürdürülebilirlik raporlamasına henüz tabi olmasa da sektöründe öncü olma vizyonuyla ilk yılında, ikinci çeyrek finansal sonuçlarıyla birlikte sürdürülebilirlik raporunu da yayınladı. Bu kapsamda Lila Kağıt, sürdürülebilirlik yaklaşımının tüm iş süreçlerine dahil edilmesi ve sürekli iyileştirme felsefesi ile sürdürülebilirlik performansını her geçen yıl ileriye taşımayı hedefliyor.
Lila Kağıt Hakkında
Lila Kağıt, 2006 yılında Türkiye'nin ve dünyanın hijyenik temizlik kağıdı ihtiyacını karşılamak amacıyla %100 Türk sermayesi ile kurulmuştur. Yıllık 271 bin tonluk kağıt üretim kapasitesi ve 300.000 m2 toplam alana yayılı üretim tesisi ile, sektörde aynı kampüste üretim yapan tam entegre tesisler içinde Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük oyuncularının başında gelmektedir. Sofia, Maylo, UltraBerrak, Nua markaları ve tuvalet kağıdı, kağıt havlu, mendil, peçete gibi hijyenik temizlik kağıdı ürünleriyle tüketicilerine 80.000'den fazla noktada ulaşan Lila Kağıt, 5 kıtada 81 ülkeye yarı mamul ve mamul ihracatı yaparak ülke ekonomisi için katma değer sunmaktadır.
Detaylı bilgi için: www.lilakagit.com
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
merhabalar;
Zorlu şartlara rağmen 2. çeyrek karı güzel geldi.
3. çeyrek ve 4. çeyreklerin de iyi gelmesini beklemekteyim.
Erzurum fabrikasının da devreye girmesi ile 2026 ve bilhassa 2027'de yatırımların geri dönüşleri net görülecektir.
Güzel şirket olduğunu değerlendirmekteyim.
Fabrika Ziyareti Değerlendirmesi- Lila Kağıt (Marbaş Menkul Değerler )
Tekstilden kağıt sektörüne geçişin hikayesi izleniyor. Şirket ilk
kuruluşunda tekstil sektörü ile faaliyetlerine başlarken daha
nitelikli kar elde edinimi amacıyla 2007 yılı itibariyle kağıt
sektörüne giriş yapmıştır. Şirket hammaddeyi Güney Amerika
ve İskandinavya ağırlıklı olmak üzere %100 ithal ederek hem işin
bütün parça ile maddenin oluşumu kısmı olan bobin hem de
işin katma değerli üretiminin sağlandığı konverting kısmında
yer almaktadır. Şirket burada kar marjı ve lojistik dağıtım
avantajıyla birlikte bobini dünyanın farklı noktalarında bobini
bağımsız konverting üreticilerine satmaktadır.
Üretim kapasitesi gerçeği ortadadır. 273 bin brüt 241 bin net
kapasite ile faaliyetlerini sürdüren şirket yalın yönetim
metodolojisi ile faaliyetlerini devam ettirmektedir. Şirket
kapasitesini hem güncel fabrikasında artırmakta olup halka arz
fon kullanım raporunda da beyan ettiği bölgenin en ölçekli ağır
sanayi yatırımlarından birisi olan Erzurum Fabrikası nezdinde
de çalışmalarına devam ettirmektedir. Erzurum tesisinde ilk
etapta bölgenin temizlik kağıdı ihtiyacının karşılanması,
ardından CIS bölgesi başta olmak üzere yakın coğrafyaya
temizlik kağıdı ihracatı yapılması hedeflenmektedir. Yaklaşık
yatırım bedeli 3 milyar TL'yi aşmakta olup 5 sene içerisinde 5
milyar TL'lik şirketin yatırım planı söz konusudur. Tekirdağ
fabrikası özelinde de ilave bir konverting makinesi (tuvalet
kağıdında kullanılmak üzere) yatırımı 1,5 milyon avro bedeliyle
yılsonunda devreye alınması planlanıyor. Kapasiteye ilave
katkısı yıllık 10 bin tonu aşması hedeflenmektedir. Şirketin
üretim yaptığı sektör düzenli modernizasyon ve bakım
duyarlılığı olması nedeniyle şirketin minör majör gözetmeksizin
yatırımlarına düzenli iştahla devam edeceğini gözlemliyoruz.
Pazar yönetişiminde tecrübe etkeni izleniyor. Şirket hem
bölgeden tüketiciye hem de bölgeden ticarete faaliyetleriyle
katma değer üretimi gözetilerek ticaretlerini devam
ettirmektedir. Kar marjı nezdinde de bu ticaret tiplerinin
doğrudan bağlantılı olmadığını gözlemlemekteyiz.
Şirket 2025 yılında:
- Yatay tonaj büyümesi (Türkiye büyüme, ihracatta yeni
pazarlarda büyüme ve gelişmiş pazarlarda kısmi
daralma)
- %29'dan fazla brüt kar marjı
- %20'den fazla FAVÖK marjı
- 35 milyon dolarlık yatırım harcaması
- %5-10'luk selülöz fiyatı yıllık düşüşü planlıyor.
Temizlik kağıtları sektöründe yer alan şirketler ortalama 12
FD/FAVÖK, kağıt ve kağıt ürünleri sektöründe yer alan şirketler
ise 13,3 FD/FAVÖK ile işlem görürken LILAK yalnızca 5,3
FD/FAVÖK ile iskontolu işlem görmektedir.
Toplantıyı teknik açıdan olumlu değerlendirmekle birlikte
finansallar özelinde yorumumuzu 24 Ekim günü yayınlanmasını
tahmin ettiğimiz finansallarda yapıyor olacağız.
Marbaş Menkul Değerler
www.marbas.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1504403
Hayırlı olsun
*LILAK-Lila Kağıt 2025 yılı 9 aylık konsolide net dönem karı 1.411.249.000 TL (Önceki 1.307.534.000 TL)
Yer İmleri