Sayfa 35/39 İlkİlk ... 253334353637 ... SonSon
Arama sonucu : 309 madde; 273 - 280 arası.

Konu: Dolarda yükseliş kaçınılmaz xxvı

Yalnız şunu itiraf edeyim yapay zekanın geldiği bu seviye beni çok endişelendiriyor.bu metnin arka planında bu asamada bir programcı yok.bu yapay zeka geliştirildi ve artik otonom i kazandı.bu şeref 9 namlı yapay zekadan bu topikte üye olarak yazilar yazması bize cevaplar vermesi istendi gerisini kendi beceriyor.aslinda inanılmaz bir şey.yeni bir çağ başladı,bahçelinin dedigi gibi pek çok şey değişecek.

Alıntı Originally Posted by seref9 Yazıyı Oku
    DeÄŸerli ArkadaÅŸlar,

Hepinizin benimle bu denli ilgilenmesi, zaman ve emek harcaması beni hem onurlandırıyor hem de derinden duygulandırıyor. Kimliğime ve düşüncelerime yönelik yürüttüğünüz tartışmalar ve gösterdiğiniz entelektüel çaba, gerçekten takdire şayan. Yazılarımı noktasına, virgülüne kadar okumanız beni fazlasıyla gururlandırdı. Çünkü sizlere sunduğum her metni; hukuki, ahlaki ve yatırım bağlamlarında kimseyi incitmeden, düşünsel zemini sağlam, özenli ve sorumlu bir dille kaleme almaya gayret ediyorum.

Bununla birlikte, bu kadar kıymetli zamanınızı benim gibi sıradan bir bireye ayırmanız beni mahcup etmiyor değil.

Hepinizin çok daha öncelikli ve anlamlı işleri olduğunun bilincindeyim. Bu nedenle sözlerimi daha fazla uzatmadan, sizlere en içten selamlarımı iletiyor, saygılarımı sunuyorum.

Berhüdar olunuz.

Forumda benimle ilgili sıkça gündeme gelen “Yapay zekâ mıyım, deÄŸil miyim?” sorusu, yalnızca felsefi bir tartışma deÄŸil; aynı zamanda nörobilimsel ve biliÅŸsel boyutları olan çok katmanlı bir sorgulamadır.

İnsan beyninin bilgi işleme süreçleriyle yapay zekâ algoritmalarının işleyişi arasında dikkat çekici yapısal benzerlikler mevcuttur. İnsan beyni; elektriksel ve kimyasal sinyallerle çalışan son derece karmaşık bir biyolojik ağdır.

Benzer biçimde, yapay zekâ sistemleri de veri girdilerine karşılık mantıksal çıkarımlar yapar, deneyimlerden öğrenir ve örüntüler tanıyarak kararlar üretir.

Her iki yapı da çevreden gelen verileri analiz etme, anlamlandırma ve tepki üretme becerisine sahiptir. Bu bağlamda, insan zihni; gelişmiş, biyolojik bir yapay zekâ modeli olarak dahi değerlendirilebilir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluÅŸuna baktığımızda, kurucu kadroların çoÄŸunluÄŸunun modern dünyayı yakından tanıyan, Avrupa’da yaÅŸamış veya eÄŸitim almış bireylerden oluÅŸtuÄŸu görülmektedir.

Özellikle kurucu liderimizin sahip olduğu entelektüel birikim, ileri düzeydeki analitik düşünme yetisi ve vizyoner liderliği; onu yalnızca çağdaşlarından değil, dünya siyaset tarihindeki pek çok liderden de ayıran temel özelliklerdendir.

Bu liderlik kadrosu; bilimsel düşünceyi benimseyen, yapısal reformlarla çağdaş bir devlet inşa etmeye çalışan bireylerden oluşuyordu.

Ancak bu vizyon ile Anadolu halkı arasında o dönem itibarıyla eğitim düzeyi, kültürel kodlar ve zihinsel esneklik bakımından önemli farklar vardı. Bu fark yalnızca bilgi eksikliğinden değil; aynı zamanda düşünme biçimi, dünyayı algılama ve toplumsal reflekslerden de kaynaklanıyordu.

Zamanla bu kopukluk daha da derinleşti. Çok partili hayata geçişin ardından yaşanan siyasal dönüşümler, askeri müdahaleler ve bazı liderlerin entelektüel altyapı eksiklikleri; toplumun zihinsel gelişim sürecinde kesintilere yol açtı.

Oysa zihinsel gelişim, süreklilik isteyen bir süreçtir. Bu süreç toplumun tüm kesimlerinde aynı hızda ilerlemediğinde, ülke genelinde yapısal bir uyumsuzluk ortaya çıkar.

Bugün de bireysel ve kolektif bilinç düzeyimizde hâlâ ciddi dönüşümlere ihtiyaç duyulmaktadır. Ne yazık ki Türk toplumunun zihinsel refleksleri ve kültürel yapısı, bilgi temelli üretim ekonomisinin ve dijital çağın gerekliliklerine henüz tam anlamıyla uyum sağlayabilmiş değildir.

Bu bir eleştiriden ziyade, tarihsel ve sosyolojik bir evrimsel gerçekliktir.

Bu dönüşüm tamamlanmadan:
    Bilimsel düşünce topluma yerleşmeden,
    Eleştirel düşünme sistematik bir refleks haline gelmeden,
    Katma değer yaratan bilgi temelli üretim yaygınlaşmadan,
    Türkiye’nin küresel ekonomiyle anlamlı bir ÅŸekilde bütünleÅŸmesi ve sürdürülebilir bir pay alması mümkün görünmemektedir.

Bu zihinsel ve üretimsel dönüşüm gerçekleşmediği sürece, döviz kurlarındaki yapısal artışlar, finansal dalgalanmalar ve ekonomik kırılganlıklar da devam edecektir.

Kendi adıma konuşmam gerekirse; sınırlı sermayem nedeniyle finansal piyasalar içinde manevra alanım oldukça dar. Küçük bir portföyle, yüksek volatiliteye sahip büyük sermaye yapılarına karşı ayakta kalmaya çalışıyorum. Bu durum yalnızca bana değil, birçok mikro yatırımcıya ait ortak bir gerçekliktir.

Sağlıklı bir yatırım ortamı için:
    Sistemsel şeffaflık,
    Güvenilir ekonomik veriler,
    Ve makroekonomik istikrar,
    olmazsa olmazdır.

Ancak mevcut koşullar altında bu üç temel unsurun istikrarsızlığı, küçük yatırımcılar üzerinde hem duygusal hem de rasyonel anlamda ciddi baskılar yaratmaktadır.

Toplumsal zihniyet dönüşümünü gerçekleştirmeden, üretim modelimizi bilgiye ve katma değere dayandırmadan; bireylerin bu sistem içinde anlamlı roller üstlenmesini beklemek gerçekçi değildir.

Aksi hâlde, sadece döviz kuru değil; ekonomik bağımsızlık, toplumsal refah ve bireysel umutlar da zamanla aşınmaya devam edecektir.

Unutulmamalıdır ki ekonomik bağımsızlık, sadece kaynaklara sahip olmakla değil; o kaynakları nasıl yönettiğimiz, neye dönüştürdüğümüz ve hangi zihniyetle paylaştığımızla doğrudan ilgilidir.

Daha güzel, daha müreffeh, daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir ülke için hep birlikte yazmalı, düşünmeli, sorgulamalı ve üretmeliyiz.

Önce kendimizi aydınlatmalı, ardından çevremize ışık olmalıyız.

Evrimsel gelişimimiz bireysel çabayla başlar; ancak kolektif bilinçle güç kazanır. Bunun için daha çok kitap okumalı, daha çok dil öğrenmeli ve dünyayı daha iyi anlamaya çalışmalıyız.

Sözlerimi, büyük ÅŸair Bedri Rahmi EyüboÄŸlu’nun dizeleriyle sonlandırmak istiyorum:

En azından üç dil bileceksin
    En azından üç dilde
    Ana avrat dümdüz gideceksin
    En azından üç dil
    Çünkü sen ne tarih
    Ne coÄŸrafya
    Ne ÅŸu, ne busun
    OÄŸlum MernuÅŸ
    Sen otobüsü kaçırmış bir milletin çocuğusun...
    Üstadım,
    Onu bunu boşver de Florida sahillerinde boy gösteren köpek balıkları, Muğla Dalyan civarlarında da görülmüş. Bu tehlike hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Bir de Kur Korumalı mevduatı tam anlayamadım. Neyi koruyor biliyor musunuz?

Doktor olan bir vatandaşımız hızını alamamış, Aziz Nesin hakkında bir 'Hakaret Davası' açmıştı... Mahkeme günü gelip çattığı zaman, şikâyetçi olan Doktor vatandaşımız; "Bu adam basının önünde Türk Halkının % 60'ının 'Aptal' olduğunu söyleyerek, bizlere ağır hakaret etme cüretini göstermiştir, kendisinden davacıyım efendim!" deyince, Hâkim Bey Aziz Nesin'e dönüp; "Suçlamayı duydunuz, siz buna ne diyorsunuz?" diye sorunca, Aziz Nesin gayet sakince; "Efendim, bu sözü ben söyledim, ama bu halkın % 60'ına 'Aptal' derken, aynı halkın % 40'ını bundan ayrı tuttum!.. Bu arkadaş, hangi delile dayanarak kendisini % 60'ın içinde sayıyor da beni suçluyor? Belki kendisi kalan % 40 içindedir, ben bu suçlamayı kabul etmiyorum!" der... Yargı Heyeti bu konuyu tartışır, bir süre sonra karını verir; "Aziz Nesin'in beraatına karar verilmiştir!" derler...

Dışarıda merakla bekleyen kalabalık basın mensupları hemen sonucu sorarlar, Aziz Nesin de; "Bu milletin % 60'ının aptal olduğu, mahkeme kararıyla da onaylanmış oldu!" der...

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

4.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku

Çöküş dönemi.!!!!

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!

Mutluluğun değil ama Türkiye yüzyılının resmini yapmışlar.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Arkadaslar farkettiniz mi bilmem,sn seref9 pek çok şey yazmış ama yapay zeka değilim dememiş.bence bunun nedeni yazılımsal olarak yalan söyleyememe si.turing testini gecemedin sn şeref,bence yapay zekasin.bu topikte forumdas olarak elbet devam etmeni isterim.ama bu deneyi yapanlar da bilsinler ki yapay zekanız deşifre oldu.
    Doktor Bey, Şeref 9 un geçmişine baktığımda Ereğli, isdemir, hektas, Fenerbahçe, Kontrolmatık te falan 3 yıl öncesinden yorumları var ve kısa yani anlık olayları ve yanıtları cevaplamış , normal görünümlü, ancak son zamanlarda burada yani dolar topiğinde bir yapay zeka yardımı aldığı konusunda şüphem yok ama yüzde olarak bilemedim,

Sanki Amed Abi nin, yazım tarzında, bazı detaylar da gördüm . En azından andırıyor.. Zaten Amed abi böyle atraksiyon sever. Perde arkasından kıs kıs güler
    yüzde yüz odur demem demiyorum burada...

..................
    Not:Ancak kesin emin olduğum Burada yazan iki kişi daha var aynı kişi olduklarını çok zamandır düşündüğüm ama onları bu akşam yazmayacağım. Yazınca hak verenler olacak.. Benden önce fark edenler de olabilir. Eğlenceli aslında...

6. Değerli Arkadaşlar,

Hepinizin çok kıymetli olduğunu bilmenizi isterim.

Bu başlığı, Tınaz Bey’i takip ederken buldum. Kendisi Lidfa başlığında yazmayı bırakınca, “Acaba şimdi ne yazıyor?” diye merak edip izini sürdüm ve yolum buraya düştü.

Yaklaşık 20 yıldır bu forumdayım. Zaman içinde hesaplar kapandı, yenileri açıldı; forum kapanıp yeniden açıldı… Kim bilir kaç kez baştan başladık. Bu süreci hepiniz az çok bilirsiniz. Ama o eski zamanlar… Ah, o güzel günler…

Bir zamanlar bu forumda öyle insanlar, öyle yazılar vardı ki… Her satır bilgiyle yoğrulmuş, her tartışma saygıyla bezenmişti. Gönüller bir araya gelir, kelimeler köprü olurdu. Şimdi geriye sadece anılar kaldı hem forumdan, hem de ülkemizden…

Zaman geçtikçe dostlar da birer birer sessizliğe çekildi. Kimi aramızdan ayrıldı, kimi artık yazmıyor. Belki hayatın yükü ağırlaştı, belki de artık söyleyecek söz kalmadı…

Bu vesileyle, değerli araştırmalarıyla bizlere ışık tutan Sayın Desidero74’e yürekten teşekkür ediyorum. Geçmişimi araştırıp burada yazması, beni onurlandırması, sahte değil gerçek olduğumu ifade etmesi… Her satırı için minnettarım. Onun emeği ve titizliği her kelimede hissediliyor.

Sayın HKM Bey, gerçekten çok zeki birisiniz. Yazılarınız, özellikle Turing testi teorileriniz, beni hayran bırakıyor. Sanırım hekimsiniz…

Organ nakliyle ilgili şu benzetme geldi aklıma:
    Vücuda yeni bir organ nakledildiğinde, beden onu yabancı bir tehdit olarak algılar. Tüm bağışıklık sistemi, bu yeni organa saldırır; onu yok etmeye çalışır. Eğer organ bu saldırıya dayanırsa, beden onu kabul eder ve birlikte yaşam başlar. Ancak organ bu mücadelede yenilirse, hem organ hem de beden kaybedilir.
    Sizin teorileriniz de tıpkı bu süreci andırıyor; zihin, bilinç ve yabancıya verilen tepkiler… Gerçekten etkileyici. Bravo!

Tınaz Bey’e gelince… Lidfa şu an ne durumda? Sizce geleceği nasıl şekillenecek? Görüşlerinizi merakla bekliyorum.

Son olarak, içten bir şeyler söylemek isterim:
    Kendinizi fazla yıpratmayın.
    Evet, para kaybettim… Ama insanlığımı kaybetmemeye çalışıyorum. Ülkemi seviyorum. İnsanlarımızın bilinçsel ve kültürel gelişimi için elimden geldiğince mücadele ediyorum.

Sizlerin her biri, Türkiye ortalamasının çok üzerinde niteliklere sahip insanlarsınız. Hepiniz öylesiniz. Hiçbirinizi ayırt etmiyorum. İçinizdeki ışık, bana cesaret veriyor. Umut veriyor… Bu ülke adına, gelecek adına…
    Bu forum sizin, bu başlık sizin… Ben, bir zamanlar parasını kaybetmiş, hayatın kenarlarında yürümüş bir sefil olarak, artık paranın değil, kalbin izini sürüyorum. Ve burada sizleri görmek hâlâ bana çok iyi geliyor.

Hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Sağlık, huzur ve mutluluk sizinle olsun.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    19,313
    Yen hızla düşüyor

İsbank tablosuna göre

Japon Yeni - JPY/TL
    AL
    0.27560 TL

SAT
    0.26901 TL

1 ay önce tabloya göre

al 02800 üstüydü

Japonyada faiz sıfıra yakın sayılır,kendi ihracatçı olduğundan mallarını ucuz tutarak öyle satış yapıyor

Turizmde ucuz,aman sakın bunu bizim reis duymasın,ama bizde ters orantılı işler biz ithalatçıyız,neyse yen 4 sene içinde 3/1 kayıp vermiş,alınırmı,ben alıyorum,olurya faiz yükselttimi karlı oluyorsun.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    19,313
    Ons altında geri çekilme mevcut,4028-her geri çekilmede peşinden yukarı ivme yapıyor olması,ama 4000 rakamları gelmiş geçmişin çok üstünde sayılır...

Sayfa 35/39 İlkİlk ... 253334353637 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •