Güzel düşüncelerin çok teşekkür ederim...
En başta ve her zaman dediğim gibi; ben de öğreniyorum ve kendimi eğitmeye çalışıyorum. En zor olan yanı da psikolojik ve duygusal yanım. Onu ne kadar eğitseniz de hamurunda ne varsa o oluyor mâlesef. Çok bir şey değişmiyor. Bir gün öyle umulmadık bir anda yine yapıyor yapacağını...!!!
PKART maceranız hemen hemen benimle aynı dönem ile başlamış.
14 -
15 TL civarlarında. Ben de o sıralar girmiştim. Benim giriş amacım başkaydı ama sonra orada uzunca bir süre kaldım. Eğer o zamandan bu zamana sabrettiyseniz ve dönen dolapları fark ettiyseniz bayağı bir eğitim sürecinden geçmiş sayılırsınız... En kötü şu an için bile
x5 durumunda. Belki ancak enflasyonu kurtarır. Trade etmeden bu tip hisselerde yüksek gelir olmuyor mâlesef...
Demişsin ya,
yatırımcı ne yapmalı...? diye:
- Yatırımcı uygun yerden alıp, değerli yerden satmasını bilmeli...
- Yatırımcıyım diye ömrü billah taşımamalı...!!!
- Eğer taşıyacaksa zaten
ortak olmuş demektir. Bunda da bir beis yok, o da olur ama o zaman borsa mantığı olmamış olur. Şirket kurmuş, ticarete atılmış olur...
Hiç unutamıyorum, yakın bir akrabam; benim vasıtamla
PKART almıştı. O da
20 civarlarıydı sanırım.
110 -
120 TL civarında ona o kadar sat dedim; "
Satıp ne yapacağım parayı, ben uzun süre beklerim...!!!" dedi ve satmadı. O zaman 1 tane orta sınıf sıfır araba alabiliyordu. Sonra düştü
53 'lere. Eski model bir araba zar zor alır hale düştü. Şimdi tekrar
100 üstü olsa ne yazar. Gitti bir araba parası...!!!
İşte yatırımcı demek; bu fırsatları kaçırmak demek değildir...!!!
Yatırımcı borsadaki
döngüleri takip eder. Belki yıllar içerisinde fark etmişsinizdir, etmediyseniz de yıllar içerisinde yaşayarak fark edersiniz. Bu döngüleri kullanmak ve başına yakın almak, sonuna yakın satmak gerekir. Buna uygun psikolojisine hitap sistemleri de geliştirmesi gerekir...
Yer İmleri