Sayfa 445/447 İlkİlk ... 345395435443444445446447 SonSon
Arama sonucu : 3570 madde; 3,553 - 3,560 arası.

Konu: Sistem Takibi - III

Hayırlı Günler...

Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasını diliyorum...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Alıntı Originally Posted by Haldızoğlu Yazıyı Oku
    Üstat eline emeğine yüreğine sağlık altın gördük aldık attık heybeye arşive eklendi altın kıymetinde prensipler bilgi ve birikiminizin zekatı gördük Allah kabul etsin kendimizi yatırımcı olarak tanımlıyorsak kriterlerimiz nasıl olmalı? Şahsım hiçbir araştırma bilgi birikim olmadan kendime bir yatırım enstrümanı ararken bi arkadaşın tavsiyesiylede üstün körü kendimi borsada buldum pandemi sonrasıydı tesadüfen ama enteresan biçimde para kazanılan bi dönem borsada en tehlikeli şey tesadüfen para kazanmak olduğunuda öğrendim çok şükür daha sonra (Zengin Baba Yoksul Baba) kitabının benim dünyama hitap ettiğini anladım aracımı sermaye yaparak başladığım bi süreçti bu ve halen daha bi araç almadım malüm enflasyon sattığım araçtan çok daha iyisini alabiliyorum ama sermayemi şuanda heder etmek istemiyorum bukadar direnmişken 2021 Nisan ayından beri pkart hissesini taşıyorum bir çok şeyi burada yaşayarak tecrübe ettim ediyorum ve pkarttan sonra burada yaptiğım hataları başka hisselerde yapmamam için heybeyi doldurmaya çalışıyorum herzaman olanda hayr vardır fikriyle yaşamaya gayret edenlerdenim bukadar şeyi neden yazdın dersen fikriyatımı bilerek tecrübelerini bana ve benim gibilere aktarırırsın diye düşünerek tekrar emeğine sağlık teşekkür ederim hayırlı geceler
    Güzel düşüncelerin çok teşekkür ederim...

En başta ve her zaman dediğim gibi; ben de öğreniyorum ve kendimi eğitmeye çalışıyorum. En zor olan yanı da psikolojik ve duygusal yanım. Onu ne kadar eğitseniz de hamurunda ne varsa o oluyor mâlesef. Çok bir şey değişmiyor. Bir gün öyle umulmadık bir anda yine yapıyor yapacağını...!!!

PKART maceranız hemen hemen benimle aynı dönem ile başlamış. 14 - 15 TL civarlarında. Ben de o sıralar girmiştim. Benim giriş amacım başkaydı ama sonra orada uzunca bir süre kaldım. Eğer o zamandan bu zamana sabrettiyseniz ve dönen dolapları fark ettiyseniz bayağı bir eğitim sürecinden geçmiş sayılırsınız... En kötü şu an için bile x5 durumunda. Belki ancak enflasyonu kurtarır. Trade etmeden bu tip hisselerde yüksek gelir olmuyor mâlesef...

Demişsin ya, yatırımcı ne yapmalı...? diye:

- Yatırımcı uygun yerden alıp, değerli yerden satmasını bilmeli...

- Yatırımcıyım diye ömrü billah taşımamalı...!!!

- Eğer taşıyacaksa zaten ortak olmuş demektir. Bunda da bir beis yok, o da olur ama o zaman borsa mantığı olmamış olur. Şirket kurmuş, ticarete atılmış olur...

Hiç unutamıyorum, yakın bir akrabam; benim vasıtamla PKART almıştı. O da 20 civarlarıydı sanırım. 110 - 120 TL civarında ona o kadar sat dedim; "Satıp ne yapacağım parayı, ben uzun süre beklerim...!!!" dedi ve satmadı. O zaman 1 tane orta sınıf sıfır araba alabiliyordu. Sonra düştü 53 'lere. Eski model bir araba zar zor alır hale düştü. Şimdi tekrar 100 üstü olsa ne yazar. Gitti bir araba parası...!!!

İşte yatırımcı demek; bu fırsatları kaçırmak demek değildir...!!!

Yatırımcı borsadaki döngüleri takip eder. Belki yıllar içerisinde fark etmişsinizdir, etmediyseniz de yıllar içerisinde yaşayarak fark edersiniz. Bu döngüleri kullanmak ve başına yakın almak, sonuna yakın satmak gerekir. Buna uygun psikolojisine hitap sistemleri de geliştirmesi gerekir...

3.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Güzel düşüncelerin çok teşekkür ederim...

En başta ve her zaman dediğim gibi; ben de öğreniyorum ve kendimi eğitmeye çalışıyorum. En zor olan yanı da psikolojik ve duygusal yanım. Onu ne kadar eğitseniz de hamurunda ne varsa o oluyor mâlesef. Çok bir şey değişmiyor. Bir gün öyle umulmadık bir anda yine yapıyor yapacağını...!!!

PKART maceranız hemen hemen benimle aynı dönem ile başlamış. 14 - 15 TL civarlarında. Ben de o sıralar girmiştim. Benim giriş amacım başkaydı ama sonra orada uzunca bir süre kaldım. Eğer o zamandan bu zamana sabrettiyseniz ve dönen dolapları fark ettiyseniz bayağı bir eğitim sürecinden geçmiş sayılırsınız... En kötü şu an için bile x5 durumunda. Belki ancak enflasyonu kurtarır. Trade etmeden bu tip hisselerde yüksek gelir olmuyor mâlesef...

Demişsin ya, yatırımcı ne yapmalı...? diye:

- Yatırımcı uygun yerden alıp, değerli yerden satmasını bilmeli...

- Yatırımcıyım diye ömrü billah taşımamalı...!!!

- Eğer taşıyacaksa zaten ortak olmuş demektir. Bunda da bir beis yok, o da olur ama o zaman borsa mantığı olmamış olur. Şirket kurmuş, ticarete atılmış olur...

Hiç unutamıyorum, yakın bir akrabam; benim vasıtamla PKART almıştı. O da 20 civarlarıydı sanırım. 110 - 120 TL civarında ona o kadar sat dedim; "Satıp ne yapacağım parayı, ben uzun süre beklerim...!!!" dedi ve satmadı. O zaman 1 tane orta sınıf sıfır araba alabiliyordu. Sonra düştü 53 'lere. Eski model bir araba zar zor alır hale düştü. Şimdi tekrar 100 üstü olsa ne yazar. Gitti bir araba parası...!!!

İşte yatırımcı demek; bu fırsatları kaçırmak demek değildir...!!!

Yatırımcı borsadaki döngüleri takip eder. Belki yıllar içerisinde fark etmişsinizdir, etmediyseniz de yıllar içerisinde yaşayarak fark edersiniz. Bu döngüleri kullanmak ve başına yakın almak, sonuna yakın satmak gerekir. Buna uygun psikolojisine hitap sistemleri de geliştirmesi gerekir...
    Hayırlı günler üstad burada yaşadıklarımı en büyük kar sayıp o tecrübeyi cebime koydum ve bunun yanı sıra büyük bir darbe yemeden bu süreci atlattığını düşünüyorum hamdolsun evet pkart bana hayal dünyasından çıkıp gerçeklerle yüzleşmemi ve daha gerçekçi bakmayı öğretti başarmak benim için de çok değerli kendim başarmak tabii ki para kazanmayı istiyorum ama bunu kendim başarmak istiyorum yaşadıklarımdan yaptığım çıkarımlarla yoksa birinin bana şuradan al şuradan sat diyerek kazandığım para anlamsız ve değersiz zaten bunlara itimat etmiyorum şu anda teknik analiz eğitimine ihtiyacım var ve anlattiklarini arşivliyorum bu eğitimlerinde alinca kendimi borsa yatırımcısı olarak tanımlayabilirim tekrar emeğine sağlık teşekkür ederim

Eline saglik sevgili kardesim T/A.
    Sagligina dikkat et, evlatlar bizsiz kalmaya hazir degil daha.

5. Hayırlı Cumalar...

Cuma 'nın hayrı ve bereketi üzerimize olsun inşaAllah...

6.  Alıntı Originally Posted by alyel Yazıyı Oku
    Eline saglik sevgili kardesim T/A.
    Sagligina dikkat et, evlatlar bizsiz kalmaya hazir degil daha.
    Teşekkür ederim ablam...

Tüm mücadelemiz onlar için değil mi...?

7.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Hayırlı Cumalar...

Cuma 'nın hayrı ve bereketi üzerimize olsun inşaAllah...
    Amin amin inşaallah hayırlı cumalar olsun

8. Ellerinize/emeğinize sağlık hocam, naçizane küçük bir eklemede benden olsun, KY nin tüm bunları anlayıp uygulamaktan başka çaresi kalmaması için borsada bir araba sopa yemesi lazım

Kendimden biliyorum (:

Zamanında bana anlatılanları bende arkadaşlara anlattım ama pek etkili olmuyor, canı yanmayana merhem sürmek faydasız...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Sayfa 445/447 İlkİlk ... 345395435443444445446447 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •