Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 566/566 İlkİlk ... 66466516556564565566
Arama sonucu : 4526 madde; 4,521 - 4,526 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,131
    birisi şu sürdürülebilirlik raporunu okuyup dişe dokunur bir şey var mı yazıverse... malum ben hem yaşlı hem zeroteknik olarak anlamam çok zor... şimdi sil baştan bir sürece daha girmeyelim... bilen biri anlatıversin lütfen

2.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    birisi şu sürdürülebilirlik raporunu okuyup dişe dokunur bir şey var mı yazıverse... malum ben hem yaşlı hem zeroteknik olarak anlamam çok zor... şimdi sil baştan bir sürece daha girmeyelim... bilen biri anlatıversin lütfen
    Usta artik yapay zeka var..soruyorsun grok a,cevabi veriyor...Dişe dokunur bir şey yok kısaca..
    KAP olsun torba dolsun hesabi..

Bölüm
    Ana Konular ve Hedefler
    Performans Göstergeleri (2024 Örnekleri)
    Şirketin Mesajı
    Gezegen (Planet)
    Çevre koruma, iklim değişikliğiyle mücadele, kaynak verimliliği. Su tüketimini azaltma, biyoçeşitliliği koruma projeleri.
    - Su tüketimi %P oranında azaltıldı (2030 hedefi: %20 azalma).
    - Karbon ayak izi hesaplaması tamamlandı; yenilenebilir enerji kullanımı %15 artırıldı.
    - Ekosistem yatırımlarına net kârın belirli bir yüzdesi ayrıldı (örneğin, deprem sonrası yeşillendirme projeleri).
    "Doğal kaynakları koruyarak gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Enerji ve gayrimenkul projelerimizde yeşil bina standartlarını önceliyoruz."
    İnsan ve Kültür (People & Culture)
    Çalışan refahı, çeşitlilik, eğitim, toplumsal yatırımlar. Kapsayıcılık ve gönüllülük programları.
    - Çalışan bağlılık anketi puanı %85'e yükseldi.
    - Kadın çalışan oranı %30'a çıkarıldı; eğitim programlarına 500+ çalışan katıldı.
    - Toplumsal projelere (eğitim bursları, deprem yardımları) 10+ milyon TL harcandı (örneğin, TED ile "Umutlar Yeniden Yeşeriyor" kampanyası).
    "Çalışanlarımızı ve toplumu merkeze alarak kapsayıcı bir kültür oluşturuyoruz. Sosyal fayda, iş başarımızın temel taşı."
    Dijital Dönüşüm ve İnovasyon
    Sürdürülebilir Ar-Ge, dijital araçlarla verimlilik artırma. Yeni ürün/hizmet tasarımları.
    - Sürdürülebilir inovasyon yatırımları %P artırıldı (2030 hedefi: %25 artış).
    - Dijital platformlarla tedarik zinciri optimizasyonu; %10 enerji tasarrufu sağlandı.
    "Teknolojiyi kullanarak sürdürülebilir büyüme sağlıyoruz. İnovasyon, riskleri fırsata dönüştürmenin anahtarı."

Genel Hedefler (2030 Vizyonu): Net sıfır emisyon yolunda ilerleme, su ve enerji verimliliğini %20-30 artırma, toplumsal yatırımları iki katına çıkarma. Şirket, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer almayı sürdürüyor.
    Performans Değerlendirmesi: 2024'te pandemi sonrası toparlanma ve ekonomik belirsizliklere rağmen, ESG risk puanı (Sustainalytics'e göre) "Orta" seviyede tutuldu. Rapor, bağımsız denetim firması (örneğin, KPMG veya BDO) tarafından güvence altına alınmış.

Şirket Ne Demek İstiyor? (Genel Yorum)Alarko Holding, bu duyuru ve raporla yatırımcılara ve paydaşlara güven sinyali veriyor: "Biz sadece kar odaklı değiliz; uzun vadeli, sorumlu bir şirketiz." Sürdürülebilirlik, holdingin çeşitlendirilmiş portföyünde (enerji verimliliği, yeşil gayrimenkul projeleri gibi) rekabet avantajı yaratıyor. Özellikle 2025 genel kurulunda onaylanan KPMG denetimiyle, raporların güvenilirliğini pekiştiriyorlar. Bu, ESG yatırımcılarını çekmek, regülasyonlara uyum sağlamak ve marka değerini artırmak için stratejik bir hamle.

3. Hazir yapay zeka demişken, bana 1 yıl vadeli prim potansiyeli yüksek 10 hisse söylemesin dedim..tabiki içlerinde Alarko olmadi..

Tabii, Borsa İstanbul (BIST) üzerinden 1 yıl vadeli (yaklaşık Ekim 2025 - Ekim 2026) yüksek prim potansiyeli olan 10 hisse önerisi hazırladım.

Sektör

Tahmini Prim Potansiyeli (%)

Kısa Gerekçe

1

MAVI

Perakende (Giyim)

75

Güçlü marka büyümesi ve yurtdışı genişleme; 10+ kurum hedefi ile en yüksek potansiyellerden.

2

KCHOL

Holding

92

Çeşitli sektörlerde (otomotiv, enerji) dengeli büyüme; Oyak Yatırım'ın en üst sırası.

3

ULKER

Gıda

65

Tüketim talebi ve ihracat artışı; 5+ hedef fiyat ile istikrarlı getiri beklentisi.

4

AKSEN

Enerji

65

Yenilenebilir enerji yatırımları ve talep artışı; bilanço sonrası yüksek revizyon.

5

SOKM

Perakende (Market)

64

Enflasyon ortamında indirim zinciri avantajı; Şok'un büyüme hikayesi güçlü.

6

FROTO

Otomotiv

59

Elektrikli araç geçişi ve ihracat; 21 kurumun ortak önerisi.

7

ASTOR

Enerji (Trafo)

90 (yüksek riskli)

Ar-Ge ve teknolojik liderlik; ALB Yatırım'ın %58+ potansiyel vurgusu.

8

THYAO

Havacılık

55

Turizm toparlanması ve filosu genişlemesi; 21 kurum model portföyünde.

9

BIMAS

Perakende (Market)

50

Maliyet kontrolü ve mağaza açılımları; istikrarlı temettü + büyüme.

10

TUPRS

Enerji (Rafineri)

53

Rafineri kapasitesi ve petrol talebi; endeks üstü getiri potansiyeli.

Bu hisseler, genel olarak BIST 100'ün %30-40'lık beklenen getirisinin üzerinde potansiyel taşıyor. Örneğin, enerji sektörü (AKSEN, ASTOR, TUPRS) yenilenebilir ve talep kaynaklı, perakende (MAVI, SOKM, BIMAS) ise tüketim toparlanmasıyla öne çıkıyor.

4. �� 1. Karbon Nötr Hedefi ve Stratejik Taahhüt

Alarko Holding ve tüm grup şirketleri, 2050 yılına kadar net sıfır (karbon nötr) olma hedefi benimsemiştir.

Bu hedef doğrultusunda:

Temiz enerji teknolojilerine yatırım,

Depolamalı yenilenebilir santraller,

Enerji verimliliği artırımı,

I-REC sertifikası ve karbon kredisi alımı gibi adımlar uygulanmaktadır.

�� 2. Karbon Nötr Merkez Yerleşke (Ortaköy)

Alarko Holding’in Ortaköy merkez yerleşkesi karbon nötr hale getirilmiştir.

Bu nötrlük, şu araçlarla sağlanmıştır:

Uluslararası Yeşil Enerji (I-REC) Sertifikası kullanımı,

Rüzgâr enerjisine dayalı Gold Karbon Kredisi satın alımı.

Böylece merkezin doğrudan (Kapsam 1) ve dolaylı (Kapsam 2) emisyonları dengelenmiştir.

âš¡ 3. Altek Alarko’nun Rolü (Enerji Grubu)

Altek Alarko, karbon nötr hedefin gerçekleştirilmesinde kilit rol oynamaktadır:

2021’den beri I-REC sistemine kayıtlıdır.

2024 yılında toplam 309.626 adet I-REC sertifikası üretmiş ve satmıştır.

Bu sertifikalar, hem grup şirketleri içinde hem de iş dünyasında karbon ayak izinin azaltılmasına katkı sağlamaktadır.

Karakuz ve Gönen Hidroelektrik Santralleri bu sistem kapsamında yeşil enerji sertifikaları üretmektedir.

Ayrıca CENAL Enerji’deki dijital kontrol sistemleri sayesinde 5.850 ton COâ‚‚e emisyonun önüne geçilmiştir.

�� 4. Turizm Grubu – Yeşil Enerji Kullanımı

Hillside Beach Club, 2024 yılında tükettiği 4.624.278 kWh elektriği Altek’in ürettiği I-REC sertifikaları ile nötrlemiştir.

Ayrıca 5.010.000 kWh’lık I-REC sertifikası alarak yeşil enerji kullanımını desteklemiştir.

Tesiste ISO 50001 ve ISO 14001 belgeleri ile enerji verimliliği sistemleri yürütülmektedir.

�� 5. Tarım Grubu (Palmira Agro)

Türkiye’nin ilk hibrit mikro granül gübre fabrikası, yenilenebilir enerji sistemlerinden yararlanarak karbon ayak izini en aza indirmektedir.

Enerji ihtiyacının %55’ten fazlası 1.200 kWp’lik güneş enerji sistemi ile karşılanmakta,

%65 enerji tasarrufu,

%70 su tasarrufu sağlanmaktadır.

Böylece tarımsal üretimde düşük karbonlu süreçler uygulanmaktadır.

��ï¸ 6. Sera Gazı ve Karbon Ölçümleri

Kapsam 1, 2 ve 3 emisyonları düzenli olarak ölçülmekte ve bağımsız denetçiler tarafından doğrulanmaktadır.

2024 yılı toplam karbon ayak izi: 7.038.822,28 ton COâ‚‚e.

Ölçüm yaklaşımı GHG Protokolü standardına dayanmaktadır.

�� 7. Sertifikalar ve Karbon Kredileri

Alarko Enerji Grubu, I-REC ve YEK-G sistemleriyle yeşil enerji tedarikini belgelendirmektedir.

Holding, rüzgâr enerjisine dayalı Gold Karbon Kredisi satın alarak emisyon dengelemesi yapmıştır.

Grup şirketleri, çevre yönetimi sertifikalarını artırmakta ve ulusal/uluslararası ödüller kazanmaktadır.

�� 8. Karbon Yutak Alanı Projeleri

Hillside Beach Club bünyesindeki 1.560 ağaç, karbon yutak alanı olarak izlenmektedir.

Her ağacın tür, yaş ve karbon tutma kapasitesi belirlenmiş; doğal yutak kapasitesinin artırılmasına yönelik veri tabanı oluşturulmuştur.

�� Özetle

Alarko Holding’in karbon nötrlüğe yönelik temel adımları şunlardır:

2050 Net Sıfır hedefi → tüm grup genelinde benimsenmiş.

Ortaköy merkez binası → %100 yeşil enerjiyle çalışan, karbon nötr bina.

I-REC Sertifikaları → 2024’te 309.626 adet üretim ve satış; Hillside ve merkez yerleşke için kullanılmış.

Gold Karbon Kredisi → rüzgâr enerjisi temelli, emisyon dengelemesinde kullanılmış.

Bağımsız karbon ayak izi doğrulaması → Kapsam 1, 2, 3 emisyonları raporlanıyor.

Yeşil enerji yatırımları ve sertifikasyon → Altek, Palmira Agro ve Hillside öncülüğünde sürüyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,494
    Bu operasyonların zaman scalasında kar Favök değerlerine ne kadar yansıyacağını gösteren bir çalışma daha çok anlam içerir idi . Temel analiz 9 ve 12 aylık beklentileri gösteren bir tahmin verisi yada beklenti verisi paylaşılsa ne biley,m hisse başı kar veriside iyi olurdu .
    Alarko konusunda uzman olan analistlerin yaptığı bir çalışma da bulamadım . Herkes geçmişi paylaşıyor. Gelecek ile ilgili tek bir tahmin yok.

Bu gün de ben şeytanın avukatlığını yapmış gibi oldum
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Sayfa 566/566 İlkİlk ... 66466516556564565566

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •