Artan

203,50 10 18:10
2,75 10 18:10
14,74 10 18:10
8,80 10 18:10
2.321,00 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

5,13 -10 18:10
8,67 -9.97 18:10
108,90 -9.55 18:10
3,64 -7.38 18:10
134,40 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.062.594.753,00 18:10
7.179.216.574,00 18:10
6.524.217.020,05 18:10
6.316.388.859,62 18:10
5.581.825.986,86 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 192/200 İlkİlk ... 92142182190191192193194 ... SonSon
Arama sonucu : 1595 madde; 1,529 - 1,536 arası.

Konu: Viop LXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    şimdi bendede geldi.
    bugunde 14.30 gelecek veri kadar al ver makinalarla
    ınsıder cacık borsası
    chp davası da bitti,şuan için ekonomi gündemine döndük dersek; kasımda ppk toplantısı yok, Aralıkta enfazla 100-150 baz puan faiz inebilir. şirketlerin karlılığında daşuan için iyileşme görünmüyor. hisse özelinde birşeyler olsada endeksin yılsonuna kadar %5-6 civarında yolu var gibi görüyorum enfazla. sen ne dersin?
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. Bu yapay zekacılar balona gidiya

daha gider gibi duruyorlar hisse olarak ama yapay zekada şöyle bir sorun var para kazanmıyor.

Misal ChatGPT bile 2029 da kar yazmayı hedefliyor. Şu an tamamen yatırımcılar fonlaya fonlaya döndürüyorlar tekeri.

Yapay zekayı duyan fonluyor.

fonlandıkça çip alıyorlar.

fakat günün sonunda profit yok

para kazanma ihtimalleri de zor. Google search gibi değil bunlar sürekli cevap üretiyorlar enerji maliyetleri falan yüksek.

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    evet öyle ama karı milyon dolar seviyesine gelmiş ) 300 bin dolarını belkide fazlasını vergiye verebilir, bazı istisnaları düşer ama yinede yüksek bir vergi
    ben satmadıgım için henüz bir vergiyle karşılaşmadım...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    evet öyle ama karı milyon dolar seviyesine gelmiş ) 300 bin dolarını belkide fazlasını vergiye verebilir, bazı istisnaları düşer ama yinede yüksek bir vergi
    kârını düşünürsek epey bir yüksek sanırsam bence
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

5. Bizim toplumun kamu harcamalarına duyarsızlığının(nazik biçimde ifade edersek...) temel sebebi peşin vergidir.
    Toplumun büyük kısmını oluşturan ücretli vb. daha eline gelir geçmeden vergiyi ödediğinden ödediği verginin miktarını, gelirine oranını bile bilmez...

@pit hocanın verdiği örnekte de bulunan, bu türden peşin olmayan vergiler, kamunun sizden aldığı paraların kıymetini anlamak için daha iyi örnekler. Memlekette ücretliler vergisini yıl sonunda verse, toplum ayılacak ama...

Midas aracılığı ile ABD piyasasından elde ettiğim geliri vergi dairesine beyan ederken ben de aynı şeyleri hissetmiştim.
    Alenen "Para mı lan o! Yarısını bağa vir!" durumu.

Bu arada
    @pit hocam yanlış okumadı/anlamadı isem 5 yıl elde tutulmuş senet. Vergisinin bu kadar yüksek olmaması gerekiyor sanırım.
    En azından ABD'de böyle bildiğim kadarı ile.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

6.  Alıntı Originally Posted by TIFIL Yazıyı Oku
    kârını düşünürsek epey bir yüksek sanırsam bence
    5 yıl önce trdeki evini satınca 4-5 hisse senelerine paylaştırmış. içlerinden bir tanesi nvidia olunca parası uçmuş gitmiş.
    satınca ingilterede 600K pounda 2+1 daire alacakmış ama ingilterede iyi mahallelerde ev fiyatları çok uçuk
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Bizim toplumun kamu harcamalarına duyarsızlığının(nazik biçimde ifade edersek...) temel sebebi peşin vergidir.
    Toplumun büyük kısmını oluşturan ücretli vb. daha eline gelir geçmeden vergiyi ödediğinden ödediği verginin miktarını, gelirine oranını bile bilmez...

@pit hocanın verdiği örnekte de bulunan, bu türden peşin olmayan vergiler, kamunun sizden aldığı paraların kıymetini anlamak için daha iyi örnekler. Memlekette ücretliler vergisini yıl sonunda verse, toplum ayılacak ama...

Midas aracılığı ile ABD piyasasından elde ettiğim geliri vergi dairesine beyan ederken ben de aynı şeyleri hissetmiştim.
    Alenen "Para mı lan o! Yarısını bağa vir!" durumu.

Bu arada
    @pit hocam yanlış okumadı/anlamadı isem 5 yıl elde tutulmuş senet. Vergisinin bu kadar yüksek olmaması gerekiyor sanırım.
    En azından ABD'de böyle bildiğim kadarı ile.
    ABD yi bilmiyorum ama ingilterede vergiler yüksek diyor. Tabi bazı istisnalar ve giderler göstererek bu rakamı biraz azaltabilir ama yinede vergi oranları yüksekmiş.
    diğer dediğiniz konuya gelirsek, bizde narkoz vergisi denen şekilde vergi alınıyor. Yani farkında olmadan vergi alınıyor. Akaryakıt alıyorsun, cep tlf nu faturası ödüyorsun vs hep dolaylı vergiler alınıyor ve haberin olmuyor. Ücretlilerde bile vergisi eline geçmeden kesildiği için ne vergi verdiğinden haberi yok.

8.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    chp davası da bitti,şuan için ekonomi gündemine döndük dersek; kasımda ppk toplantısı yok, Aralıkta enfazla 100-150 baz puan faiz inebilir. şirketlerin karlılığında daşuan için iyileşme görünmüyor. hisse özelinde birşeyler olsada endeksin yılsonuna kadar %5-6 civarında yolu var gibi görüyorum enfazla. sen ne dersin?
    Şuanda hem iktidar tarafından hem muhalefetin kendi bacağına sıkmasıyla gelinen siyasi belirsizlikler olduğu sürece trend olacak bir yükseliş beklemiyorum , kendilerine 15-20 dolarlık bir kanal oluşturdular ınsıder üzerinden trade ediliyor piyasa , Kasım ayında fonlar sene sonu pozisyon kapatması veya pozisyon değişikliği yapacağından tahta bazlı yukarı hareketler görülebilir .Siyasi belirsizlikler kalkmadan trend yakalayacağımızı düşünmüyorum her gün yeni hikayeler mevcut zaten piyasada yatırımcı kalmadı belli bir kesim ABD borsalarına , kriptolara,faize, serbest fonlara kaçtı .Dip not bazı aracı kurum fonlarına dikkat edilmeli işlerinde aşırı şişmiş olan var.
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
    Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .

Sayfa 192/200 İlkİlk ... 92142182190191192193194 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •