Artan

46,66 10 15:41
346,75 9.99 15:41
40,96 9.99 15:35
48,50 9.98 15:40
41,42 9.98 15:39
Artan Hisseler

Azalan

29,16 -10 15:41
248,40 -10 15:38
6,13 -9.99 15:41
138,90 -9.98 15:40
35,38 -9.97 15:41
Azalan Hisseler

İşlem

8.300.226.003,58 15:41
6.512.418.556,00 15:41
5.447.857.395,50 15:41
4.413.168.004,60 15:41
4.141.782.572,10 15:41
Tüm Hisseler
Sayfa 382/382 İlkİlk ... 282332372380381382
Arama sonucu : 3055 madde; 3,049 - 3,055 arası.

Konu: PRKME - Park Elektrik Madencilik

3 yıllık lisans yasağının süresi doldu.Tmsf lisansı alabilir.

Prkme,yi tmsf park teknik ile birleştirebilir.
    Hisse de müthiş hikaye potansiyeli var,tmsf alan açarsa,şirketi satışta devlete büyük katkı sağlar.

3. Şirketin finansal borcunun olmaması kayyum için büyük avantaj...Yıllardır atıl duran, hiç bir işe yaramayan arsaları satsalar en kötü 2 milyar TL gelir demek...Bu para ile de şirketi ileriye taşıyacak harika yatırımlar yapılabilir...Zaten böyle bir haber demiyorum niyet sezildiği anda tamam...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

Şirketi haraç mezat satsalar ucuza gider,Tmsf şirketi güzelleştirmesi lazım,
    piyasa değeri 10 milyara getirecek şekilde.....
    Bunun için elinde malzeme fazlası ile var.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

5. Aynen öyle üstadım,

Geçmişte KOZAL örneğini birebir yaşadım ve benzer yatırımcı psikolojisine tanıklık ettim...Şöyle ki, ilk 1-2 ay "hayırdır, ne oluyor, kayyum felan ne iş" gibi sorgulayıcı yaklaşımları gördüm...Bu forumdaki ilgili başlıkta o dönemde yazılanlar da duruyor zaten...Sonrasında yeni maden rezerv çalışmaları, yeni yatırımlar ve bunun bilançolara yansıması geldikçe hisseye olan güven arttı ve o dönem (bugünkü fiyatlarla) 50 kuruşlarda gezinen KOZAL şu an 34TL ve borsada 9 aylık en şık bilançolardan birini hatta birincisini açıkladı...

PRKME'ye atanan yöneticiler TMSF içerisinde uzun yıllar stratejik yerlerde deneyim sahibi insanlar ve şirketin eli finansal varlık açısından bu kadar güçlü iken işleri daha kolay...Çok samimi söylüyorum, Ilgın'a öyle fazla değil 15-20 milyon dolarlık bir organik gübre tesisi kursalar inanılmaz bir vizyon kazandırırlar şirkete...Her şey hazır zaten, piyasa desen dünden hazır; Konya ovasında küresel iklim vs nedeniyle üretim çok düştü...Bu leonardit denen organik gübre tam da bu işin reçetesi...

6. Gayet tabi ki oradaki devasa (193 milyon ton) rezervi bu türden bir yatırımla tüketmek mümkün değil ancak, karlılığı çok yüksek bir tesisten gelecek olan nakit akışı ile oraya Termik Santral kuracaksan da kur, maliyetini bedavaya getir...Bunları eski yönetime de defalarca yazdım, zaten en kızdığım nokta hiç bir yasal engel olmamasına rağmen bu konuda hiç bir adım atmamış olmaları...Hem ülke tarımına, hem şirkete, hem de yatırımcısına kazan kazan bir strateji geliştiremediler maalesef ?!

Yerli Kömüre Teşvik Geliyor
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yerli kömür üretimini arttıracak bir teşvik paketi üzerinde çalıştıklarını belirterek son aşamaya gelen paketin ana hatlarını açıkladı. Buna göre; 2030 yılına kadar yerli kömür santrallerinde üretilen elektrik 7,5 dolar/cent’ten alınacak.
    Yerli kömürle çalışacak yeni santraller de 2045 yılına kadar alım garantisi kapsamında olacak. Sanayide yerli kömürün kullanılması teşvik edilecek. İthal kömür santrallerinden yerli kömürü harmanlayabilecek teknik kabiliyeti olanlara teşvik verilecek. Çevre yatırımı yapmayanlar, madencinin ücretini ödemeyenler ve kamuya borcu olanlar teşvikten yararlanamayacak.

Bakan Bayraktar, bu paket ile yerli kömür üretimini artıracaklarını vurgulayarak “Bu sayede arz güvenliğimize katkı yapacağız. Dışa bağımlılığımızı da azaltmış olacağız.†dedi. Soma Termik Santrali ile ilgili de değerlendirmeler yapan Bayraktar, “Soma Santrali’nin bacasını tekrar tüttüreceğiz. Oyuncu değişikliğine gideceğiz. Yeni oyuncuyla Soma yoluna devam edecek.†dedi.

Soma’da İncelemelerde Bulundu

Bakan Bayraktar, Soma Termik Santrali’nde incelemelerde bulundu. Temasları öncesinde Dereköy Maden Sahası’na giden Bayraktar, burada gazetecilere açıklamalar yaptı.

27 Bin Kişiye İstihdam

Bayraktar, Türkiye’nin yerli kömürden elektrik üretiminde yaklaşık 7 bin 500 megavatlık bir kurulu güce sahip olduğunu belirterek yerli kömür çıkaran madenlerde ve santrallerde 27 bin kişinin doğrudan istihdam edildiğini söyledi.
    Alım Garantili Paket

Yerli kömürden elektrik üretimiyle alakalı bir teşvik paketi hazırladıklarını ifade eden Bayraktar, bu santrallerde üretilen elektriğe 2030 yılına kadar 7,5 dolar/cent’lik bir alım garantisi vereceklerini açıkladı.

Yeni Santraller de Kapsamda

Bayraktar, yeni kurulacak kömür santrallerini de 2045 yılına kadar alım garantisi ile teşvik edeceklerini vurgulayarak “Artık ömrünü tamamlamaya yüz tutmuş santrallerin yerine yenilerini koymak suretiyle yerli kömürden enerji üretimimizi arttıracağız.†dedi. Bu sayede arz güvenliğine katkı yapacaklarını ve dışa bağımlığı azaltacaklarını dile getiren Bayraktar, sanayide de yerli kömürün kullanımını teşvik edeceklerini anlattı.

Harmanlayanlar da Desteklenecek

Bayraktar, ithal kömür santrallerinden yerli kömürü harmanlayabilecek teknik kabiliyeti olanları da teşvik edeceklerine değinerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son değerlendirmelerini aldıktan sonra şekillenecek paketi bu ay içinde ilan edeceklerini söyledi.

3 İstisna Var

Paketin üç istisnası olduğunu bildiren Bayraktar, “Çevre yatırımı yapmamış santraller bu teşvik paketinden istifade edemeyecek. Madencimizin çalışanımızın ücretini ödemeyen santraller bundan istifade edemeyecek. Bir de kamuya borcu olan özellikle bizim kömür işletmelerimiz olsun, TEİAŞ'ımız olsun, enerji KİT’lerimize borcu olan şirketler de o borçlarını ödedikten sonra bu teşvik programına dahil olacaklar.†dedi.

5 eylül.2025 de böyle bir haber çıktı,,eski adı almad,yeni adı ruzve olan şirket 5 tl den 15 tl ye çıkmıştı.
    Prkme ise Ciner in canbazlığı yüzünden prim yapmamıştı.
    Bunun telafi edileceğini düşünüyorum.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfa 382/382 İlkİlk ... 282332372380381382

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •