Artan

96,80 10 18:10
21,78 10 18:10
15,62 10 18:10
52,75 9.99 18:10
38,52 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

70,50 -9.96 18:10
9,50 -9.95 18:10
101,40 -9.95 18:10
8,53 -9.93 18:10
1,87 -9.66 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

9.206.423.441,02 18:10
8.692.155.405,78 18:10
8.601.463.799,25 18:10
7.116.026.478,55 18:10
5.292.127.368,89 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 467/470 İlkİlk ... 367417457465466467468469 ... SonSon
Arama sonucu : 3758 madde; 3,729 - 3,736 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Rica ederim, itibar puanını filan boş ver, bunlar tırışkadan şeyler en azından benim için.

Bu arada bitcoin ethereum ve diğerleri üzerindeki baskı da Nvidia sayesinde kalktı, en azından şimdilik. Nasdaq hisseleri ile kriptolarda dibine kadar kaldıraç kullanıyorlar. Bu ikisinin arasında ciddi bir korelasyon var.
    Japonya hikayesi sağlam kazığa bağlanmadan bence tehlike geçmiş değil
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

2. Elon MUSK ne diyor böyle, biz boşuna mı uğraşıyoruz.

Çalışan, üreten, tasarruf edenler sadece aptallardır mı demek oluyor?

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/abdli...iracak/3748524

Musk, 10-20 yıl içinde çalışmanın isteğe bağlı olacağını tahmin ettiğini dile getirerek, "Markete gidip sebze satın alabilir ya da arka bahçenizde sebze yetiştirebilirsiniz. Arka bahçenizde sebze yetiştirmek çok daha zordur ancak bazı insanlar sebze yetiştirmeyi sevdikleri için yine de bunu yaparlar. İş de aynen böyle olacak, isteğe bağlı." ifadelerini kullandı.

Elon Musk, yapay zeka ve robotikte sürekli bir gelişme olacağını bu nedenle bir noktada paranın önemini yitireceğini söyledi.

3. hocam bu kez ukrayna ile rusya arasında barış olur mu aefes bu durumda bi fikrin varsa bu konu hakkında paylaşabilir misin

4.  Alıntı Originally Posted by westbrook Yazıyı Oku
    hocam bu kez ukrayna ile rusya arasında barış olur mu aefes bu durumda bi fikrin varsa bu konu hakkında paylaşabilir misin
    Barış olacak, en azından bir tür uzlaşma. Bu olmak zorunda. Mart ayında savaş 4. yılını doldurmuş olacak, çok uzun sürdü bu. 2 dünya savaşı da 4-5 yıl sürmüştü. Uzlaşma olması için bana göre şu 3 koşul gerekiyor: 1) Zelenski gidecek. 2) Ukrayna %25 gibi bir toprak kaybına uğrayacak, doğu bölgesinin yarısını Rusya ya bırakacak (bu bölgede yaşayanların çoğu zaten Rus kökenli). 3) Ayrıca Natoya üye olmama taahhüdü verecek. Bu 3 şart sağlandığında savaş biter. Tahminimce bir kaç ay içinde bir uzlaşma sağlanır.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

5. AEFES dibini 13.25 de gördü. Tekrar buralara inmez diye düşünüyorum. Şu anda 15 de ve yönü 20 TL ye doğru gibi gözüküyor. AEFES'in Rusyadaki şirketindeki kayyum meselesi de yakında çözülür. Putin her ne kadar irrasyonel hareket ediyor gibi görünse de adam kurnaz ve limitini biliyor. Kayyum meselesi çözülür.

6.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Japonya hikayesi sağlam kazığa bağlanmadan bence tehlike geçmiş değil
    Japonya hikayesi derken neyi kastettiğini anlamadım. Malum orada yeni bir bayan başbakan işbaşına geldi. Bu kadın Thatcher'in politikalarını izleyeceğini beyan etti. Yani özelleştirmelere öncelik verilecek, kamunun ekonomideki payı azaltılacak, özel sektöre destek verilecek, kamu borcu düşürülecek. Ayrıca JPY nin değer kaybetmesi hedefleniyor. Bu gelişmeler küresel ekonomi için olumlu.

7.  Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Elon MUSK ne diyor böyle, biz boşuna mı uğraşıyoruz. Çalışan, üreten, tasarruf edenler sadece aptallardır mı demek oluyor?...
    Elon Musk son yüzyılın belki de en büyük mucidi. Bu adam ne konuştuğunu biliyor, ciddiye almak lazım. %50 İngiliz kökenli Kanadalı, %25 Hollanda kökenli Güney Afrikalı, %25 İsviçrelli. Genetik açıdan mucit olmaya çok uygun. 😊

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Japonya hikayesi derken neyi kastettiğini anlamadım. Malum orada yeni bir bayan başbakan işbaşına geldi. Bu kadın Thatcher'in politikalarını izleyeceğini beyan etti. Yani özelleştirmelere öncelik verilecek, kamunun ekonomideki payı azaltılacak, özel sektöre destek verilecek, kamu borcu düşürülecek. Ayrıca JPY nin değer kaybetmesi hedefleniyor. Bu gelişmeler küresel ekonomi için olumlu.
     Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Dikkatimi çeken yabancı bir makalenin Türkçe özetini veriyorum. Senaryo belki aşağıda yazıldığı kadar vahim bir şekilde gerçekleşmeyebilir, ancak göz ardı etmemekte de fayda var:

"18 Kasım 2025. Japonya'nın 20 yıllık tahvil getirisi %2,78'e ulaştı. Tarihin belki de en yüksek seviyesi.

Matematik basit ve ölümcül olma potansiyeli taşıyor. Japonya'nın borç/GSYİH oranı %263. Toplam 10,2 trilyon dolar borç. Sıfır faiz sayesinde hayatta kalıyorlardı. %2,78'de borç faiz ödemeleri önümüzdeki 10 yılda takriben 162 milyar dolardan 280 milyar dolara çıkıyor. Yani devletin tüm gelirinin %38'i sadece faize gidiyor.

Japonya'nın yurtdışında 3,2 trilyon dolarlık varlığı var. Bunun 1,13 trilyonu sadece ABD Hazine tahvillerinde. Japon tahvilleri sıfır verdiği için her şeyi dışarıdan aldılar. Şimdi Japon tahvilleri %2,75 veriyor. Kur koruması (hedging) maliyetiyle birlikte ABD Hazine tahvilleri Japonlar için zarara döndü. Parayı geri çekmek artık tercih değil, matematiksel zorunluluk haline dönüşüyor. Önümüzdeki 18 ayda küresel piyasalardan 500 milyar dolar çıkabilir. Yen carry trade'i (ucuz yenle borçlanıp başka varlıklara yatırım) tam 1,2 trilyon dolar. Hisse, kripto, gelişen piyasalar… Hepsi. Japon faizleri yükseldikçe ve yen güçlendikçe bütün pozisyonlar zarar yazabilir. Zorunlu satışlar çoktan başladı. Kimsenin inkâr edemeyeceği üç kesin gerçek:ABD-Japonya faiz farkı son 6 ayda %3,5'ten %2,4'ere kadar düştü. %2'ye indiği an Japon parası eve dönecek. Fed ne yaparsa yapsın ABD faizleri 30-50 baz puan zıplayabilir.

18 Aralık'ta Japonya Merkez Bankası toplanıyor. Yeniden faiz artırımı ihtimali %50. Artırırsa yen bir anda fırlayacak, tüm carry trade'ler anında ekstra kayıplara uğrayacak. Marjin çağrıları küresel çapta domino etkisi yapabilir. Japonya para basarak kurtulamıyor. Enflasyon zaten hedefin üstünde. Daha fazla basarlarsa yen çöker, ithal enflasyon patlar. Borç krizi ile kur krizi arasında sıkıştılar.

30 yıldır dünya faizlerini aşağıda tutan çapa bugün kırıldı. 1995'ten beri kurulan her portföy "Japon faizi sonsuza dek sıfır kalır" varsayımına dayanıyordu. O varsayım bugün öldü. Ya kaosa hazırlan ya da yanarsın. Orta yol yok."
    bence bundan bahsediyor...

cok hizli olmasa da bence 2026 yili boyunca etkilerini gorecegiz, dikkate almakta fayda var

Sayfa 467/470 İlkİlk ... 367417457465466467468469 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •