Elon MUSK ne diyor böyle, biz boşuna mı uğraşıyoruz.
Çalışan, üreten, tasarruf edenler sadece aptallardır mı demek oluyor?
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/abdli...iracak/3748524
Musk, 10-20 yıl içinde çalışmanın isteğe bağlı olacağını tahmin ettiğini dile getirerek, "Markete gidip sebze satın alabilir ya da arka bahçenizde sebze yetiştirebilirsiniz. Arka bahçenizde sebze yetiştirmek çok daha zordur ancak bazı insanlar sebze yetiştirmeyi sevdikleri için yine de bunu yaparlar. İş de aynen böyle olacak, isteğe bağlı." ifadelerini kullandı.
Elon Musk, yapay zeka ve robotikte sürekli bir gelişme olacağını bu nedenle bir noktada paranın önemini yitireceğini söyledi.
hocam bu kez ukrayna ile rusya arasında barış olur mu aefes bu durumda bi fikrin varsa bu konu hakkında paylaşabilir misin
Barış olacak, en azından bir tür uzlaşma. Bu olmak zorunda. Mart ayında savaş 4. yılını doldurmuş olacak, çok uzun sürdü bu. 2 dünya savaşı da 4-5 yıl sürmüştü. Uzlaşma olması için bana göre şu 3 koşul gerekiyor: 1) Zelenski gidecek. 2) Ukrayna %25 gibi bir toprak kaybına uğrayacak, doğu bölgesinin yarısını Rusya ya bırakacak (bu bölgede yaşayanların çoğu zaten Rus kökenli). 3) Ayrıca Natoya üye olmama taahhüdü verecek. Bu 3 şart sağlandığında savaş biter. Tahminimce bir kaç ay içinde bir uzlaşma sağlanır.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
AEFES dibini 13.25 de gördü. Tekrar buralara inmez diye düşünüyorum. Şu anda 15 de ve yönü 20 TL ye doğru gibi gözüküyor. AEFES'in Rusyadaki şirketindeki kayyum meselesi de yakında çözülür. Putin her ne kadar irrasyonel hareket ediyor gibi görünse de adam kurnaz ve limitini biliyor. Kayyum meselesi çözülür.
Japonya hikayesi derken neyi kastettiğini anlamadım. Malum orada yeni bir bayan başbakan işbaşına geldi. Bu kadın Thatcher'in politikalarını izleyeceğini beyan etti. Yani özelleştirmelere öncelik verilecek, kamunun ekonomideki payı azaltılacak, özel sektöre destek verilecek, kamu borcu düşürülecek. Ayrıca JPY nin değer kaybetmesi hedefleniyor. Bu gelişmeler küresel ekonomi için olumlu.
Yer İmleri