Originally Posted by
TRENDHOUND
Ben teknik analizde ince detaylara bakmam, nominal zirve her zaman önemlidir benim için ve bunun üzerinde bir kaç günlük kapanış görmek isterim.
TEHOL dünya rekoruna imza attı, mukayese kabul etmez. Defter değerinin 120 katından BİST'TE işlem gören şirketler rekor üstüne rekor kırıyor, dünyada bunun eşi benzeri yok.
An itibariyle defter değerinin 120 katı üzerinde 52 tane şirket var ABD borsalarında. (31 tanesi Amerikan şirketi kalanlar diğer ülkelerden olup ABD borsalarına kote olanlardan) Ve bunların 27 tanesi defter değerinin 500 katı ve üzerinde işlem görüyor. Ortak özellikleri bana göre çoğunun çöp olması.
Tersi de var. Mesela 0.10 ve altında PD/DD değeri olan şirket sayısı da 54. Bu da çok absürt fiyatlama. Sahip olduğu gemilerin toplam piyasa değerinin 20'de birinden aşağıda fiyatlanan deniz taşımacılığı şirketi bile var. PD/DD'si 0,04. (Deniz taşımacılığı toparlanınca rekor kırmaya aday.. Tabii o zamana kadar batmazsa)
Yani iki yöne doğru da absürt fiyatlama var.
Ülke borsasını savunmak için yazmadım bunları. Sadece anormal fiyatlamalar dünyanın başka yerlerinde, hatta borsaların şahı ABD borsalarında da oluyor demek için yazdım.
Hani orada laissez-faire uygulanıyor ya, o bakımdan
)
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri