Originally Posted by
deniz43
Ben uzun zamandır yatırım portföyümde Türk borsasından hisse bulundurmuyorum.Çünkü:
-Türk borsasında gerçek anlamda bir teknoloji hissesi yok.Yani kısa zamanda hem ciro hem kar anlamda hızla büyüyebilecek potansiyelde bir şirket yok.
-Küresel ölçekte marka değeri olan ,küresel ölçekte üretim ve dağıtımı olan yüksek katma değer üreten bir şirket yok.
-Dünyada ilk defa olarak ;herhangi bir sektörde icat,buluş,innovasyon yapıp,bunu yüksek karlılığa tahvil edebilen bir şirket yok.
-Kurumsal olarak iyi yönetilen, verimli iş modeli olan , karlılığı yüksek, yatırım yapmaya uygun şirketlerin sayısının son derece az olduğu enflasyon muhasebesinin uygulanmasıyla ortaya çıktığı görülmüş olundu.
-Düzenleyici kurumlar görevini yapmıyor.Şeffaflık yok ,borsamızın ilk zamanlarında daha fazla açıklık vardı,hangi hissede kim ne yapmış anlık görülebiliyordu,borsa yönetimi burada büyüklerin isteğiyle karartma yaptı,garanti bankasının saniye endeksi gibi anlık bilgi görüntülenen ve işlem yapılan platformları kaldırıldı.Her türlü spekülasyon ve manipülasyon borsamıza egemen oldu.Borsamız küçük yatırımcıların birikimlerinin büyük oyunculara akmasını sağlayan bir platforma döndü.
Ama becerebilen;yatırım amaçlı olmasa da ,trade amaçlı olarak borsada al-sat işlemi yapabilir.Ama bu çok az sayıda kişinin becerebileceği bir iş oluyor ve bunu denemek isteyenler genellikle büyük oyunculara yem oluyorlar.
Yer İmleri